Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 8 december 2015

Mördar-USA har funnit sin man: xenofoben Trump!




Bara en idiot kan ha missat vilken praktsvin Donald Trump var när han gjorde sig ett namn bland tv-tittande slöhäckar med någon serie om hur man sparkar folk som inte presterar tillräckligt för de satans kapitalisterna. En enda lång instruktionsfilm riktad till de menlösa massorna att veta sin plats i hackordningen! Så här hjärntvättas dummerjöns år ut och år in i det kapitalistiska tankesättet. Jag håller med den gode Sven Wollter i hans lamenation, vänsterns misslyckade innebär att världen kommer att gå under.

Underklassens tidning Aftonhoran konsulterar nu en amerikansk blaska på samma nivå, men med en så fyndig rubriksättare att något motsvarande inte finns i hela Sverige, inte minst därför att vårt språk var ordfattigt och blev ännu värre sedan it-fascismens 140-teckens twitter och annat slog an hos landets journalister. Massorna ska vi inte tala om, där gäller i princip ordlöst publicerande av bilder och smiley-tecken. Kapitalismen har verkligen skapat sig en perfekt hop av vidöppna trutar som bara lever för att konsumera.

Men Daily News jämförelse är faktiskt pricksäker, för när jag jämför horoskopen tornar en förbluffande mängd paralleller upp sig. Ur det ytligaste perspektivet - zodiaktecknen - ser inte männen värsta lika ut, men det händer när man börjar titta efter mer specifika budskap.

Trump:


Hitler:


Se här:

Båda männen föddes när Saturnus, "själens form" stod i ett populistiskt läge, i den ansiktslösa och irrationella folkmassans tecken (Kräftan). Det är dessa passionerade djup onda ledare hämtar sitt stöd ifrån (enligt den naturliga zodiaken som låter Saturnus trona på Månen), och eftersom Saturnus är en maktorienterad planet hänger nu mycket på Månen (massorna) som är den folkliga bas som lyfter den naturliga diktatorn Saturnus på dess axlar. I båda fallen ska vi se ett "missnöjesfolk", Månen kopplad till en faktor som stukar.

Trump - aggressorn Mars stigande i öster

Hitler - aggressorn Mars i väster i tät konjunktion med Venus, härskaren över öster (ascendenten)!

Båda männen har framgångens signum Jupiter kopplad till den aktiva daggärningens planet Solen. Åtminstone för en tid var de strålande och tongivande solar (inspirerande ledartyper)

(Solen och Saturnus står för diametralt motsatt ledarskap, Solen älskar att personligen stajla och imponera på folkmassorna, Saturnus är en mer förtegen kontrollfreak. Trumps solära Lejonascendent med Mars dessutom visar vilken typ han är.)

Båda männen har halshuggningens/bestraffningens södra månnod knuten till psyket/Månen. Trump har förlorat sin förmögenhet minst en gång redan (orkar inte söka upp fakta av underordnad betydelse) men lyckats återskapa den. Han väntar ännu på att dö i egen person såsom Hitler tog sig eget liv när krigslyckan helt vänt till det motsatta.

I den händelse Trump blir president- och så galet är USA att det är fullt möjligt - kan man därför preliminärt förutspå att han kommer att dö i tjänsten, antingen genom självmord eller mer troligt i ett attentat efter det inbördeskrig i USA han skulle utlösa genom sin groteska natur. (Det du gör röjer din natur.)

Notera i Trumps fall också den starka betoningen på båda pengahusen 2 och 11. Mycket passande den här finansmagnaten. (Elfte idealhuset kan enligt indisk astrologi läsas som "andra ekonomihuset räknat från tionde för en maktkarriär". Detta hus handlar om betydligt större summor pengar än det andra husets personliga plånbok.)

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Tittade lite på dygnskartan för Washington D.C. den 8 november 2016, presidentvalsdagen.

Alla planeter (utom Ketu) under horisonten. Tre Eld, tre Luft, tre Jord, en Vatten. Fyra placeringar i tamas guna, fyra i rajas, de två välgörarna i sattva.

AC i Lejonet. Horoskophärskaren Solen står i Vågen tredje huset, disponerad av Venus i Skytten femte huset. Så långt väldigt rent mjöl i påsen jämfört med USA:s födelsehoroskop. Venus disponeras i sin tur av Jupiter i Jungfrun andra huset, vilken är samma tecken- och husplacering som Trumps födelse-Jupiter har. Valdagen ger Månen i Stenbocken (som under Brexit-omröstningen) sjätte huset. Saturnus disponerar och attackerar från Skorpionen fjärde huset.

Vidare ger kartan en ömsesidig reception mellan den stora och lilla illgöraren i negativa tecken: Mars i Stenbocken sjätte huset och alltså Saturnus i Skorpionen fjärde huset för "sakens slut" (tre grader från USA:s AC). Saturnus lägger alltså sin korta aspekt även mot Mars i olyckshuset. Mars är dock verksam välgörare, yoga karaka och högsta goda med Lejonet som AC. Båda illgärningsmännen lägger sina långa aspekter mot Lejonet/AC/Rahu. I detta tecken har ju Donald Trump sin AC samt Mars, båda i nära konjunktion med Regulus (disponerade av Solen konj. Rahu i tionde makthuset).

Vad gäller Hillary så står valdagens Sol i Vågen, d v s hennes soltecken. Merkurius är i gradexakt konjunktion med Hillarys födelse-Merkurius i Vågen (och möjligen AC; hennes födelsetid är ju omdebatterad).

Båda kandidaterna har Saturnus i Kräftan, således i opposition med valdagens transiterande Mars.

Jag har för lite kunskap för att kunna göra en bedömning, men Trumps karta tycks i alla fall mer involverad i valdagens transiter.

Jag får ta hjälp av numerologin. "Trumfkortet" Trumps personliga år blir 29 = Tre i Stavar. Hillarys blir 45 = Fem i Bägare.

Tre i Stavar = "förutseende, ledarskap, expansion"

Fem i Bägare = "besvikelse, förlust, sorg"

Å andra sidan är det just den fyrtiofemte presidenten som ska väljas...

Bortom det metafysiska kan man ju ställa sig frågan, varför skulle en gåpåare och vinnartyp som Trump gå så långt med en egenfinansierad kampanj bara för att slutligen förlora mot någon som representerar det som varit och business as usual?

- - -

En intressant liten sak inträffar för övrigt idag. Mars backar tillbaka in i Vågen samtidigt som Månen går från Vågen in i Skorpionen. Mars går återigen in i Skorpionen den 12 juli, händelsevis samma dag som Månen når Vågens tecken nästa gång.

Ja, det var mitt lilla tips, förmodligen värdelöst. :-)

Seaward sa...

Mars och Månens turer... Planeternas skrinnande hit och dit på himlavalvet är ju gudarnas egen isdans, många underfundiga figurer ritar de upp. Men betyder figurera något? Jag har läst om hur Kinas omensamling Förvandlingarnas bok kom till och hur arkeologin i modern tid hittat silkesmanuskript med väldigt avvikande formuleringar av omentexterna. Det verkar som kineserna höll på i århundraden och "tweakade" och finjusterade sina spådomstexter för att de så väl som möjligt skulle illustrera den underliggande "arketypiska" händelsen. Jag börjar först nu fatta hur lång tid mänskligheten måste ha observerat himlen - och studera händelser på jorden som verkat motsvara vissa intressant "figurer" i isdansen för att komma upp med bara zodiakens tajta konstruktion. Så "hold that thought" som amerikanerna säger, håll den i hundra år och ge till dina barn att fortsätta förvalta. Så kanske till sist en liten pärla av insikt växer kring den inledande iakttagelsen!

När det gäller USA-valet (liksom Brexit) är jag tämligen ointresserad. Jag har, som nämnt, färdplanen klar för mig och varken astrologi eller numerologi - eller för den delen namnen på presidentkandidaterna spelar någon roll. Det måste bli mycket värre på planeten jorden för att ge den passiviserade västerlänningen ett incentiv att kullkasta sin egen världsordning (eller finna sig i att bli störtad av den olympiska eldens nya bärare - Kina?). Därför ville jag (i något inlägg) inte se Sanders vinna demokraternas uttagning för skulle bara sinka det stora haveri som först behöver komma för att få den kritiska massan att se kapitalismen för vad den är. Svensk socialdemokrati eller ens socialism är medicinska preparat som inte längre biter på världens sjuka. Planeten behöver ett ideologiskt paradigmskifte...