Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 13 december 2015

Lita aldrig på en "dissociativ sensationalist"

Den sjunde november konstaterade den här bloggen att 2015 var året då Sveriges inbilska sekulära humanism förstörde allt, och hänvisade bland annat till ren propagandasörja signerad Svenska Institutet, med uppgift att måla sköna bilder av Sverige inför omvärlden.

Det tar sin lilla tid, men så kommer nu Olle Wästberg, f.d. chef för samma institut till lojal undsättning och förklarar i SvD hur det minsann är ryssen som sprider trollpropaganda och förgiftar en generation unga svenskar! (Nej, jag tror naturligtvis inte att det är den här bloggen han går i svaromål på, men lite intressant är tidsramen allt.) 

Precis som Blair och Bush kände till Iraks massförstörelsevapen menar Wästberg att det existerar hela "trollfabriker" i Ryssland, motsvarigheten till Hollywoods USA-propaganda så att säga. Detta vill nu Wästberg sätta stopp för (inte USA:s indoktrinering av ungdomen men väl Rysslands). Som exempel på skadan anför han att svensk ungdom icke angiven utsträckning tror att "världen styrs av hemliga sällskap."

Här, redan i första stycket upphör tyvärr Wästberg att vara en trovärdig debattör, för det är ju så att hemliga grupper eller åtminstone grupper som inte gärna framträder, de facto styr det kapitalistiska västerlandet. Om man bortser från rena fringe-åsikter som bara slår an hos de allra minst begåvade och pinsamt illa belästa ungdomarna - typ judekonspirationer och liknande - så är det knappast konspiratoriskt att ha noterat hur Bilderbergruppen synade svetsaren Stefan Löfven innan man fick lov att bli en marionettledare för Sverige inför den maktväxling som de rika och verkligt mäktiga såg komma i Sverige. 

De "1 procenten" (Bilderbergruppen) synar Löfven
före hans statsministerskap för att förvissa sig om
om att han inte tänkt rubba status quo för de rika.

Påläggskalven, den sjukt marknadsliberala Annie Lööf fick inte en så lyckosam opinionsstart som den allt blekare Reinfeldt som Rovkapitalet hoppats. Så istället saboterades socialdemokratin i flera steg inifrån för att inte bjuda den marknadsliberalistiska agendan något som helst motstånd. Herregud, sossarna VILL idag inte ens sätta ner foten mot monstren som tjänar pengar på sjuka, skolbarn och krigsflyktingar!

Vi kan därför avföra Wästberg som en seriös röst, trots att jag hört honom på radio flera gånger och funnit honom en nog så behaglig och städad person. Frågan är varför han också deltar i mytbildningen om Sverige som en demokrati. Vad är det för "astrologisk skada" på himmelen som bäst kan förklara att han inte ser och förstår? Kan han verkligen vara så ond att han förstår men väljer att själv anamma desinformationens väg allt under det att han låtsas värna skendemokratin?


Horoskopets totala avsaknad av "realismens" placeringar i Jord-elementet, påminner bloggaren om hans karta som på ett snarlikt sätt föredrar att sväva uppåt mot de fint snidade luftslotten, genomlysta av den kognitiva Elden. Brist på Jord antyder ofta en viss brist på praktisk läggning, men om intellektet är klart och omdömesgillt är detta i sig en kur mot "jordbrist". Artisten Madonna har t.ex. lyckats förnämligt trots noll jordade planeter. Ett falskt horoskop med för mycket Eld och Luft drar mot extremism av rent mytomant slag, jfr horoskopet för moderata politikern Ulf Kristersson.

Olle Wästbergs sinnelag/Måne ser ytterligt väl förankrad ut i sin humanism genom att också ha ett helt rent sinnelag som tänker i helt intellektuella kategorier - också sinnets disponent Saturnus befinner sig i Luft. Det är ingen slump att han ömmar för ordet demokrati eftersom det är just vad ett sinne i Vattumannen representerar. De tre Luft-tecknen indikerar i viss läsart den rent mänskliga intressesfären och det mest övergripande, Vattumannen, blir här summan av alla individer, samhället och modellen för dess styrning.

Med ett psyke i Luft och en disponent i Luft stannar indisk astrologi och ger klartecken för en 100% ren intellektuell, en människa som inte skulle ha skämts för sig i Platons akademi i Aten för 2300 år sedan! 

Men att bara studera Månens förhållande till sin disponent är naturligtvis bara början. Och redan disponenten Saturnus visar sig en smula problematisk pga. den hybrisskapande och grovt överdrivande demonen Rahu. Notera att detta är just problemet som Wästberg beskriver: "trollverkstan borta i Ryssland". Men det är också hans eget psykes problem. Han har varit ledare för Svenska Institutet som på exakt samma sätt överdriver det goda med Sverige i syfte att locka hit utländskt kapital - han är själv ett troll!

Och det blir värre eftersom Saturnus (med Rahu) ligger i den favoriserade ledartypens femte hus men ligger där "skvalpigt" på sanka Vatten! Tvillingarnas härskare Merkurius har själv plumsat ner i Vattnet och här hittar vi det mest sensationalistiskt överdrivna Vatten som går att uppbringa. Merkurius anses fallen i Fiskarna, logikens planet är här som mest sårbar för fantasier och drömmerier och Einsteins fallna Merkurius och många, många bortkastade år på den fruktlösa Eterteorin talar sitt tydliga språk. Det goda med den här placeringen är att Fiskarna representerar det goda Vattnet, Sattva guna, ett Vatten som renar sig. Einstein lyckades komma på bana igen och blev sedan en ikonisk upptäckare.

Men hos Wästberg finns nu problemet att under hans humanistiska (liberala) framtoning så pågår såväl den mindre seriösa sensationalismen i samma horoskop som den fula dissociationen mellan Luft-elementets intellektuella helhetsbild och Vattnets tendens att driva iväg i subjektiv affekt. Kombinationen skulle vara avundsvärda verktyg i ett skådespelarhoroskop, men när vi nu talar politik och spelad omsorg om landets unga ser vi något betydligt fulare röra sig under ytan!

Den alldeles enastående grävande journalisten Dan Johansson vars artikel jag unikt hänvisar till i två inlägg i följd, har förklarat vilket mörkt spel som drivs i Sverige just nu. Wästberg ser ut att vara ännu en av de falska röster som nu söker vänja det sovande svenska folket vid införande av censur och åsiktsförtryck i Sverige. Skriv upp att den här bloggen står på någon bevakningslista någonstans, och du som surfade hit har också åsiktsregistrerats! Hur kan man veta det? Tja, det tog bara två dagar efter blogginlägget om den skärpta juristen, innan kontrollsystemen bakom DN:s nätupplaga plötsligt visade mig en juristannons där en skumraskbyrå erbjuder mig sina tricks för att skattefuska genom sin kunskap i offshore-strategier! 

Diarrébrun reklam för jurister med skattesmitarstrategier
dyker upp i bloggarens "personaliserade" DN den 10/12,
två dagar efter ett inlägg om en jurist. Missa inte den ironiska
huvudnyheten om "13 punkter för terrorbekämpning"!
Se vidare: Vad är egentligen Hydran?

Så skriv upp att Wästberg och hans likar spelar falskt i sitt demokratiömmande, kontrollsamhället är redan genomfört (tack vare USA-kopplingen vilken Edward Snowden väckte några få till insikt om). Dan Johansson är för sent ute med sin varning. 

Du sköna nya värld är här nu, och eftersom vänstern i väst kollapsat återstår bara "civilisationernas krig", det som i antiken kallades Harmageddon eller världens undergång. Väst kommer inte själv att kunna sanera sig från den cancer detta kontrollsamhälle via teknologin - alla med makt vill ha det för att säkra sina bankkonton! Återstår bara en anfallande extern aktör som dårfinkarna inom SD hävdat. Med klimatavtalets fiasko - "1½ grad" - när vi vet att klimatet ändå går åt helvete pga. av synder vi redan begått mot jorden, väntar världen på en ren härdsmälta inom några årtionden. 

Detta besinnar inte Wästberg alls. Den unga generationen har all rätt att misstro "demokratin" som väst skött sina kort. Talesättet "ingen rök utan eld" är en mer generisk och betydligt sannare utsaga än Wästbergs sensationalistiska och desinformativa dravel om "ryska trollverkstäder" - det låter som och är i sig rent trolleri, och publiceras beredvilligt i den ekonomiska elitens organ, Svenska Dagbladet. Ungdomen har ingenting att hämta på fortsatt solidaritet med Sverige, landets rika elit har i grunden svikit det här geografiska territoriet. Vad som händer nu vet bara gudarna - och de existerar!



2 kommentarer:

Anonym sa...

vad menar du med "Återstår bara en anfallande extern aktör som dårfinkarna inom SD"

Seaward sa...

Citera korrekt, så även den utan originaltexten framför ögonen kan förstå. Texten sade, "...som dårfinkarna inom SD hävdat". Förstår du inte detta? Här åsyftas det kulturkrig SD tjatat så om.

Här ger jag partiet delvis rätt i sin dystopiska framtidsvision. T.o.m. någon med dålig attityd och resonemang utifrån felaktig data - "dårfinken" - KAN råka gissa rätt ibland.

Det jag sade var inte ens svårt eller kontroversiellt - hört talas om Paris-attentatet?