Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 29 december 2015

Lemmy 1945-2015


Motorhead runt 1976-77 när cirkusen just rullat igång
 
Vilket brutalt horoskop sluskrockaren Lemmy hade! Jämför hur den vildaste och råaste formen av Eld - DJURET som ren livsenergi - tappas bort helt när man använder den teoretiskt feltänkta västzodiaken. Visst var Lemmy en av de röjiga hårddrickande kentaurerna med en återklang av lejonkung på scenen! En skäggig best och inte en renrakad anal Stenbock! (I västzodiaken var han en Sol-Stenbock och en prydlig Mån-Jungfru. Ursäkta Stenbockar, den här bloggen karikerar ibland en smula för att driva hem poängen.)


Den första jag kommer att tänka på är den lika vilda Charlie Sheen, också både Sol och Måne i samma Eld-tecken men i omkastade positioner. Ett under att Lemmy (Ian Kilminster) uppnådde hela 70 år innan cancern åt upp honom. Notera den fallna Mars i Cancer/Kräftan i åttonde dödshuset i svag konjunktion (över en teckengräns) till Liemannen Saturnus och ytterligare missbrukar- och hälsosignaler i tolfte huset.


Prästsonen Lemmy anlägger en skenhelig pose cirka 1973

Fadern var en präst på deken, och det är intressant att studera nionde huset för religion ur detta perspektiv: barndomshemmets Måne är här och disponerad av en halshuggen Sol (som hittas i första egohuest). Den här Solen kanske kan beskrivas som en anti-hjälte. Lemmy gestaltade allt som kristet religiösa förfasar sig över! Ett helt liv av att ge prästfarsan fingret för att han övergav familjen? Hatiska Skorpionen i tolfte huset var det som skulle rensas bort i detta liv. Kanske Lemmy i sin hårda livsstil lyckades bränna bort det fula onda karma i Vattenelementet som här tecknas? (Ont måste med sprit och droger fördrivas!)

PS. I den första kommentaren till Lemmy (2011) fanns inget klockslag till horoskopet. Astrotheme har en tid men uppger ingen källa - en Sol i tionde graden gradexakt konjunkt ascendenten är nästan för exakt för att vara sant...

Inga kommentarer: