Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 8 december 2015

Juristen om inkompetensen

Alla utom arbetarna vet att Aftonbladet är en tidning som går högerns väg. Tidningen är fullständigt schizofren med dess 9% tillhörigt LO - ekot hörs inklämt på den politiska ledarsidan och kultursidan - och övriga 91% en skitprodukt signerad Schibsted, fullpumpad av reklampengar från alla dessa tusen och ett casinon (troligen bara är gränssnitt för ett och samma rovkapitalistiska företag) som lurar som gäddan i vassen på att skinna de dumma. Detta elände till tidning (störst i Sverige dessutom!) bossar någon "publisher" vid namn Helin över. Att han kan sova om nätterna!

Trots att det är uppenbart att det är den halva av den schizofrena tidningen som nu söker döda socialdemokratin på samma sätt som i drevet mot Håkan Juholt (minns, två borgerliga politiker gjorde exakt samma hyresavdrag som Juholt - bara små notiser under en eller två dar!) - trots detta kan ha helt hålla med om juristens Bankes debattinlägg i AB om Öresundsbrons stängning och det dårhus som är regeringen Löfven, en statsminister som för övrigt valde bort ett antal mycket kompetenta människor när han bildade regering och omgav sig med nybörjare, som han själv. Jag gissar att han får äta upp den själviska strategin nu...

Bankes horoskop säger mig att vi har en jurist som kommer att gå så långt man kan göra i Sverige. Sällan ser man att de tunga planeterna står perfekt och att de lägre himlarna inte revolterar eller kör sitt race, utan förmedlar den stora bilden - precis som Bankes text är knivskarp och håller den verkliga frågan i sikte.

Börjar man med hans Chandra lagna-karta, månhoroskopet, ser det naturligtvis lite lustigt ut. Lagens planet Jupiter hemma i sitt positiva tecken Skytten (ett rent omen om den gudomliga lagstiftaren) men i princip avförd från dagordningen genom en ignorerade eller undanskymda placeringen i förlustens tolfte hus.



När den här bloggen med viss framgång nyttjat "sinnelagskartan" där klockslag saknas, så kan de goda överensstämmelserna till del förklaras av att det är mänskligt avfall bloggen studerat för att om möjligt bringa de astrologiska principerna i tydligare fokus. Naturligtvis är inte Månen i Jungfrun en bigotta och överkritiska främlingshatare som den kommit att framstå som. Men ställer man frågan om lokal och småsint mentalitet (i Sverige eller utomlands) visar månplaceringen sin fula sida. 

Den absoluta merparten av sinnet i Jungfrun är, som jag sagt, städade människor (med tonvikt på att städa och hålla rent - puritanismen, särskilt gällande den egna kroppens fräschör tycks vara vad dessa människor lever för, inte så ambitiöst kanske men här är den känsliga gruppen för den massiva reklam som lär ut att man inte duger som man är - minns att den interna jämviktens Venus lider sitt "fall" i Jungfrun.)

Men månhoroskop kan möjligen vara en mindre lyckad lösning på problemet med partiella födelsedata när vi kommer till individer som är verksamma inom fält där den Rationella Själen härskar oinskränkt. Juridiken och dess särskilda uppgift, lagstiftningen, är definitivt sådana områden. I dessa fall är det troligen bättre att istället för den dunkla återspeglingens Måne använda det direkta ljusets Sol, för övrigt markör för den kognitiva kapaciteten för den som vågar fundera över sin medfödda intelligensnivå.

Byter vi ut månascendenten (Chandra lagna) mot en solascendent (Surya lagna) blir det genast annat ljud i skällan för denne jurist:




De solära eller aktiva steg han ämnar ta i sitt liv är fullständigt genomlysta av Lagen som här ses trona i passande Eld (kognitiv klarhet) i det tionde huset för världslig auktoritet. Det är därför jag antyda Högsta Domstolen nästa för denne man!

Eftersom det perfekta horoskopet knappast existerar tappas nu en liten poäng som märktes i månkartan, förutsatt att födelsen inte ägde rum då Månen tippat över i Vattumannen! Men antar man ett sinnelag i legalistiska Stenbocken (ägd av den verkställande maktens planet Saturnus), hittar vi ett maximalt starkt psyke och ett gudabenådat läshuvud: Saturnus i Luft en oslagbar intellektuell plattform för en Måne i Jord och dess koppling till det konkreta och enskilda fallet. 

Men horoskopet är ännu bättre: Saturnus i sitt upphöjda läge i Vågen och Venus - ömsesidiga vänner till att börja med - fördjupar här sin vänskap genom att också bilda en ömsesidig reception. Kombinera nu detta med Lagens Jupiter hemma i sitt positiva tecken, så kan man börja ana skärpan. 

Detta är en lagvrängare av värsta sort om han låter sin onda Mars/Ketu i Skorpionen föra honom till rollen av åklagare, vilket artikeln visar att han är lämpad för (och har Månen droppat in i Vattumannen får vi Mars som illvilligt attackerar psyket i Vattumannen, vilket kan antyda en man som arbetar intellektuellt men med en ond och dold agenda). 

Men i samma andetag är det en oslagbart kapabel "uppslagsbok" och lik schackspelaren bräddfull av prejudicerande liknande fall - om han inte lutar för mycket åt månsidan där den personliga tendensen att använda lagen till något mindre än den var avsedd för (mycket hänger här på om Månen kommer under den omoraliska Mars stråle, dvs den exakta födelsetiden).

Att istället luta sig mot solascendenten är trots den ömsesidiga receptionen en säkrare väg eftersom han har en plastisk andesjäl som fallit ner i den sublunära sfären, i Fiskarnas Vattenelement där vi hittar så mycket principlöshet. Detta är samtidigt det substrat en jurist måste konfronteras med och det intressanta här är hur indisk astrologi inte i onödan stressar fram den känsliga Fiskarna (jfr Fisken Åsa Romsons känslosamma scen, där hon vet vilken idioti hon hamnat i där dårpippin Löfven, landets i särklass odugligaste politiker någonsin, står och förklarar att landet krisar för att kortsiktigt vinna tillbaka lite förlorade röster som gått till SD). 

Känslostormar uppstår gärna när Eld attackerar Vatten, men zodiaken är så eftertänksamt konstruerad att Jupiter från sitt positiva härskarläge i Eld inte angriper sin negativa hemmabas i Vatten. Det är den ogenomtänkta västastrologin som skapar sådana problem via sitt aspektsystem. I Indien begränsar sig den Stora Välgöraren till aspekter mot de andra tecknen i samma element som det hos sin tillfälliga värd, samt naturligtvis oppositionen.

Därför kan vi ganska säkert säga att denna jurist, denna Sol-Fisk likt Platons omedvetna lägre själ ändå likt vax formas när ett sigill av pur eld sänks ned i det. Synergin mellan denna kognitiva kapacitets Sol och dess underliggande disponent går inte att överträffa! Och vi talar Herren Zeus här, Jupiter eller Guru (beroende hur man vill benämna den planet, den platshållare som i astrologin ska påminna oss om att det finns en högre Lag som den jordiska söker efterlikna efter bästa Luft-förstånd). 

Det är inte att förvåna sig att den 32-årige juristen (tidig i sin karriär) i debattinlägget (som syftar till vad?) ännu är så intresserad av juridikens elementa, händelsevis samma urstarka förnuftsbas (Saturnus i Luft) och lagbegreppet (Jupiter i Eld) som tecknas på hans egen födelsehimmel. 

Missa inte heller hur förnuftets Saturnus greppar Lagens Jupiter via sin hinduiska 60-gradersvinkel (finns förstås även i det västerländska aspektsystemet). Denna strama Saturnus mot Jupiter förklaras väl av hans artikel där han påminner om att lagar inte ska stiftas i panik (som dårfinksregeringen Löfven nu försökt sig på).

*****

Se även min politiska favoritkommentator på högersidan, Vågen Göran Eriksson om hur regeringen Löfven uppenbarligen inte fattat vidden av sin inkompetens utan svänger först när de riskerade att bli stående med Sverigedemokraterna! 

(Inlägget om Erikssons horoskop från 2011 är kritiskt, men jag har sedan dess läst fler av hans kommentarer och han tycks ha specialiserat sig på lättillgängliga och sakliga sammanfattningar, med en lätt djupborrning under ytan till de verkliga motiven. Han är alltid inoffensiv i texterna. Tendensen till försonlighet och analys är typisk Vågen, som inte alls alltid är så ytlig som traditionen gjort detta tecken! Varför i hela världen tror någon att Saturnus, den exekutiva makten, är upphöjd här om tecknet bara handlade om ytligt esteticerande?)


Tillägg 9/12: Se även efterföljande inlägg om "terrorexperten" och fler funderingar över Saturnus korta aspekt från åttonde huset mot Lagens Jupiter.

Inga kommentarer: