Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 31 december 2015

EU ställer in 2016 och smusslar vidare med handelsavtalen



I rädsla för terrordåd under nyårsfirandet ställer "EU-Bryssel" in offentliga upptåg (SvD). Så varför inte ta Bryssels nyårshoroskop som allmän karta för det rovkapitalistiska projektets kommande år?

Jag tolkar horoskop som vore de ett direkt tilltal från en kosmisk intelligens. Himmelen talar via de astrologiska koderna och det gäller bara att förstå grammatik och syntax. Här ser vi hur festivitetens Jupiter med knapp marginal missar målet. Dels håller terrorn koll på den - och att liemannen Saturnus passage genom Skorpionen representerar terror vet vi om inte annat efter 2015 (förhöjd dödsskräck är detsamma som terror).

Men celebrationens Jupiter missar målet även på ett annat sätt: I Bryssel har just den antisociala Jungfrun börjat stiga i öster vid tolvslaget och därmed trängs Jupiter in i det 12e huset för världsliga försakelser. Genom att rovkapitalismen slutar föra väsen av sig hoppas de verkliga brottslingarna att undvika hettan de dragit på sig från IS.

Så vilken signal om 2016 är det då som stiger i öster? Jo, den allra tristaste och fascistiskt jordbruna signal om ett år som helt och hållet handlar om pengar (som vanligt i dessa sammanhang). Den giriga demonen Rahu med begärets Måne kombineras till samma typ av ondska som bloggen noterat i samband med Annika "Falskärm" Falkengren. Och Merkurius - fundamentet för detta år i Profitens tecken (Jungfruns rika skörd från arbetet på fältet) - hittar vi i Slavägaren Stenbocken i ledarskapets femte hus!

Satan! Ett fulare materialistiskt år har jag aldrig skådat. Här ser vi alla den rika procentens turer för att befästa sin ekonomiska makt i världen, EU som en gigantiskt omoralisk överherre som fortsätter spela rovkapitalismens fulspel med hela befolkningar och deras välmående som insats.

Men vänta nu. Det ser ut som om falskhet och sprickor anas i EU-Bryssels 2016!

Femte huset för ledare är i sig svagt eftersom dess ägare är Saturnus som f.n. passerar genom den isande terrorns tecken (rovkapitalismens själviskhet som ett monster världen aldrig skådat). Men denna Saturnus står vid nyår tillsammans med sin vän pengarnas Venus och det är den ekonomiska förbindelsen med överstatliga kontrollgalningen Saturnus (här: EU) som ser ut att spricka under det kommande året pga. det astrologiska dissociationssyndromet. 

Visst, politiska bedömare har redan uttalat den möjligheten. Flyktingkrisen avslöjade hur få gemensamma värderingar Europa egentligen delade när man skrapade lite i den ytliga fernissa den onda rike mannen uppdragit tidningarna att skriva om för att på detta vis binda och styra den breda folkmassans tyckande. Inte alla länder köper den påbjudna humanitet som är resultatet av USA:s och England imperialistiskt grundade krig mot Saddams Irak - skälet till att Europa nu har ett flyktingproblem. Alla länder sprider inte falsk propaganda om att flyktingströmmar smörjer vår ekonomi, dvs. den rike mannen förvandlar hela Europa till ett låglöneträsk i sitt eget ekonomiska krig mot de nya ekonomiska stormakterna.

Jag anknyter här till den Stora Lögnen som en ömsesidig reception mellan Skorpionens och Vågens härskare Mars och Venus bildar, där de står i ömsesidig reception och via den uppkomna dissociationen/desinformationen mellan Vatten och Luft, mellan kommunikations- och mediehuset och EU-Bryssels fjärde hus för internt välmående, påverkar Saturnus den tillfälliga ägaren till makthavarnas femte hus.

Beklagar snårigheten, men astrologi är i sig en makthavarnas konst och kräver att man kan hantera många pusselbitar samtidigt.

Vi ser därför som en underton i 2016 års Europahoroskop en intensiv desinformativ tendens - ideologiskt grundat nyspråk eller gammal vanlig oärlighet. Tredje mediehuset kommer inte heller i fortsättningen att presentera sanningen om vad EU egentligen sysslar med. Deras handelsavtal med USA och ambitionen att tvinga tillbaka de nya ekonomierna så att den onda rika procenten inte ska förlora en krona på en värld i förändringar (ett ekonomiskt krig!) kommer även 2016 att mörkas av västmedierna och presenteras i glättade ordalag. För huvudtonen i det här horoskopet är BRUN MATERIALISTISK MAKTFASCISM. 

Detta, svenskt, är vad du röstade in ditt land i en gång i tiden.


Bonusspaning

Ett horoskop är snart nog helt unikt när man adderar ett flertal kriterier. Jag släpper den synnerligen usla Saturnus-transiten genom Skorpionen och söker andra horoskop på grundval av två pregnanta inslag i ovanstående karta: den dissociativa och hala kommunikationen via de emotionella Mars och Venus i ömsesidig reception över Vågen och Skorpionen SAMT en Måne i samma tecken som demonen Rahu. Bland knappa 9000 personhoroskop hittas följande nio personer. Kan deras sätt att förhålla sig på något sätt berätta vad EU kommer att stå för under det kommande året?

  • Richard Laurence Millington Synge;28.10.1914 - brittisk Nobelpristagare i kemi
  • Ria Wägner;28.10.1914 - tv-programledaren som vägrade livets politiska dimension
  • Marie-Louise Ekman;5.11.1944 - artist och konstnär
  • Jessica St. George;13.10.1946 - utvikningsbrud i Playboy
  • Craig Venter;14.10.1946 - biolog - har försökt ta patent på det mänskliga genomet (Djävulen själv?)
  • John Malkovich;9.12.1953 - excentrisk skådespelare
  • Michael D. Watford;10.12.1953 - CEO Ultra Petroleum (talar för sig självt, gör det inte?)
  • Ryan Reynolds;23.10.1976 - skådespelare (en av de slibbigare "Försteälskarna" i Hollywood. Tar gärna "låga" och moraliskt urholkade roller och spelar ett sexuellt monster fast han inte alls har utseendet för dessa roller. Mest pinsam var han troligen som superhjälten Gröna lanternan ur Marvel-universat där hans själviska låghet förstörde en så stor del av filmen att hans uppryckning till sann amerikansk patriotism kom för sent. Reynolds är ett tydligt fall av "dissociation" eller en som lever en lögn ända ut på vita duken och där de dåliga placeringarna drar ner honom till dåliga roller.
  • Per Mikael Nilsson;24.10.1976  - ingenjör, ateistisk Jesus-förnekare av den här unkna svenska Humanisterna-typen som bara läst skeptikernas böcker men inte forskat själv. Se detta äldre inlägg. Intressant att nu flera år senare upptäcka att han och Reynolds har i princip samma horoskop!

Det är typiskt att de fulaste fiskarna i den här samlingen, Craig Venter, skådisen Ryan Reynolds och skeptikeringenjören har principens planet Saturnus sjunken i det sublunära Vatten-elementet, precis som den onda Saturnus i Skorpionen just nu.

John Malcovich har gjort så övertygande roller som onda och galna typer att man får vara tacksam att han t.ex. inte blev EU-politiker i sitt liv! Jag noterar dock hans "upphöjda" Saturnus i Vågen, ett tecken som via härskaren Venus ofta dras mot konstarterna.

Tar man en "välgörare" som Nobelpristagaren i kemi hittar vi t.ex. Månen och Rahu i Luft baserad på en Saturnus i Luft och Solen i Luft, en intressant och mäktig intellektuell med flera spärrar i horoskopet mot lögn och slirig falskhet. 

Hans horoskop har samma stabila Måne/psyke som enormt folkkära Ria Wägner och säger något om att Rahu visserligen skapar äregirighet men att den "demoniska" yttringen inte ska dramatiseras om tecknets härskare bjuder på en sund bas (vilket Saturnus i Tvillingarnas Luft gör).

Också Marie-Louise Ekman representerar den höggradigt medvetna Luft-typ som hanterar båda de tillkortakommanden jag valde att söka på.

Playboybruden, med Solen i Jord och äregirig Måne i Jord illustrerar bättre den vanliga materialistiska hora som det omfattande testet av samtliga Playboybrudar lade i dagen. Återigen Saturnus (princip och moralisk fasthet) sjunken i Vatten-tecknet Kräftan - samma den lägre naturens tecken som hos Craig Venter som girigt försökte kuppa till sig hela mänsklighetens genom. Faktum är att Playboy-horan också har samma Sol i Jungfrun och Månen i Oxen som Craig Venter - det bör väl säga något om vilka kräk som befolkar dagens ateistiska biologi.

Rovdjuret som berikar sig på råolja (Ultra Petroleum) har typiskt nog Månen och giriga Rahu i det dominanta tecknet för Jordens resurser: Stenbocken.

Tar vi bort de intellektuellt starka och sparar de andra ger denna återstod en god uppfattning om den obehagliga "vibb" som ligger framför alla som bor inom EU:s gränser under det kommande året. Det är en Vilddjurets tid, en slem och girig och ultramaterialistisk djävul genomsyrar hela "unionen" och året. Men, som sagt, den tunne skådisen Reynolds påminner om att det är ganska lätt att se igenom alla som lever en lögn:

 
Reynolds (och ingenjören/Jesus-förnekaren):
fejkad substans (Saturnus i Vatten i 10e)
och störning från Satansstjärnan som påverkar
själva Venus, ägare till både Sol och Måne!


Till försvar till Reynolds ska väl sägas att alla blir äldre och att han släppt ungdomens uslaste roller. Luft/Vatten som dissociation handlar till del om att man blir castad och till sist tror på de mediala bilderna om sig själv, när man därför inte längre platsar i slibbiga ungdomsroller då blir den substanslösa istället en kopia av de nya roller branschen tilldelar honom/henne.

Reynolds har också gjort en och annan mer städad roll i familjefilmer där han "bara" indirekt framställs som den oemotståndliga kvinnotjusaren. Som i filmen där han lotsar sin lilla dotter genom den beslöjade (dissociativa) berättelsen om vilken av tre fotomodellvackra f.d. flickvänner som slutligen, via pappans amorösa vacklande kom att bli hennes mamma.

Ryan Reynolds från tiden han och
Hollywood spann den dissociativa
fantasin (livslögnen) att han var
den oemotståndlige hunken.
(Myter och lögner är lätta att sälja
till dem som själva lever dissociativt,
kanske har skitjobb och eskapistiskt
flyr in i alternativa medievärldar som
deras slavherrar säljer dem för
de pengar de just slavat ihop.)

Inga kommentarer: