Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 22 december 2015

Det trasiga Sverige: ID-kontrollen och SJ:s blåvägran


Infrastrukturministern och vredesaxeln Tyfon
(även benämnd sataniska axeln)

Infrastrukturminister Anna Johansson (s) upplever sig säkert vara i helvetet just nu, delaktig i regeringen Löfvens orealistiska och naziinspirerade kontroll av tågresenärer som ett sätt att stävja flyktingströmmen (SvD). Och dessutom en regering som ser ut att lida av hybris. Man ska minnas att hybris är nära kopplad till den äregiriga demonen Rahu som ligger i just tredje kommunikationshuset i Sverigehoroskopet och i vars grepp landet är 2002-2020, en "förlorad" generation som slutade använda begåvad kommunikation sedan marknaden lurade på mänskligheten smartphones och bildpekande .... Tillbaka in i stenåldersgrottorna med er, och låt den rika procenten skratta åt er, ordlösa satar, ni som berövades alla uttryck utom plikten att arbeta och konsumera.

Om man vill, kan man se hopplösa horoskop som Johanssons som att vissa människor aldrig utvecklar någon nämnvärd särart utan tillhör den tjocka och trögflytande strömmen av kollektiv mentalitet, vare sig som liten oansenlig löntagare eller politiker. Horoskopet domineras helt av den osjälvständiga passionens kvalitet (Rajas guna) och den distinkta dragning mot okunskapens eller dårskapens mörker (Tamas guna).

Solen i Oxen står visserligen i 11e idealhuset ur sinnelagets (Månens) perspektiv, men minns att Månen i Kräftan är den Vegetativa Själen som är ur stånd att se klart på Platons värld av idéer. Därför vill den Vegetativa Själen bara ha en Oxe - lite död materia - att sippra ner i så att ännu en säsong av förgänglig vegetation kan resultera. Tänk om Anna Johansson nöjt sig med att bli trädgårdsmästare, hur lycklig hade hon inte varit nu!

Senast jag kommenterade ett liknande politikerhoroskop utifrån det här förenklade (men kraftfulla) perspektivet var när Reinfeldts urbota illa informerade Sofia Arkelsten i brist på kunskap ljög och låtsades att moderaterna någonsin velat kvinnors bästa eller jobbat mot diskriminering! Reinfeldt måste ha tagit henne avsides för ett litet snack för sedan avgick hon och ljög lite till om nya intressen i livet... (Och då hade Arkelsten ändå en ynka placering i den tredje kvaliteten, medvetenhetens Sattva guna, för Anna Johansson är det bara osjälvständig passion som kontrolleras av Mörkrets axel - hon dras hjälplöst ner i helvetet av okunskap och dumt tänkande.)

Också här ser man möjligheten av en ny Arkelsten-flopp: halshuggningens demon står invid Månen i veligt härskarläge i Kräftan. Detta är den enda position för psyket där det inte finns någon solkung att leda det lägre psyket och Månen i härskarläge blir därför en ren symbol för den irrationella eller empatiska känslotypen. Hennes vägran att ge några kommentarer efter SJ:s uppror (efter att de förvarnat för det ogörbara med ID-kontroller) talar sitt tydliga språk. (Att den Vegetativa Själen sakar urskillning visar stockholmssyndromet där brottsoffret börjar hysa empati för sin förövare!)

*****

Se även den skarptänkta juristen som kommenterade Lagrådet som dömde ut regeringen Löfvens bisarra stressåtgärder.

Se även Sveriges nuvarande fas i den indiska astrologins planetära ödescykler i "Svenska arbetares nazifiering". Inlägget rörde nya toppnoteringar för SD, men regeringen Löfvens klantiga sätt att lösa flyktingfrågan är ju helt en förlorares försök att imitera SD, och därför använda jag ordvalet "naziinspirerad" i inledningen. Sveriges "sub-sub-cykel" fokuserar just nu Sverigehoroskopets verksamt onda Jupiter i femte huset för individuella makthavare.

Både Löfven och SJ är lika goda kålsupare här, representerar en överhet som på olika sätt sviker den sanna Jupiters löfte om "allt gott åt alla". SJ talar om att de förlorar i vinst och Löfven är så maktkåt att han närmar sig nazimetoder för att få bukt med sina problem. Sverige har verkligen gått sönder nu, och att det är infrastrukturen som (återigen) krisar, påminner oss om att Merkurius - "sambandscentralen" är A och O för ett land. 

Merkurius är den som berättar och det här sekulära satanslandet inte bara saknar en bärande Berättelse som är bättre än att "jobba och konsumera" (SD:s nationalistiska dravel är inte ens värt att kalla en Berättelse),  Sverige har inte ens kommunikationens gåva (Merkurius) längre. Tidningarna har börjat tala om idiotengelska som reklambyråerna sprider ut i medierna och det är bara toppen på det isberg av intellektuell stelfrusenhet som IT-fascismen orsakat landet. 

Förbjud smartphones, förbjud PostNords girighet och vinstmotiv, lär svenska skicka fina frankerade brev på papper igen. Dra ned på takten, så tankar hinner ta form! 

IT och produktivitetsfloskeln (näringslivets mantra) är vad som kommer att förgöra den här civilisationen. Minns att det är Hollywoods sanslösa makthavare som genom filmer som Terminator skriver västerlandets historia ett par steg innan den blir verklighet.

Inga kommentarer: