Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 9 december 2015

Astrologisk signatur för fanatisk exklusivitet

Jungfruns tecken har fått utstå en del spott och spe på denna blogg. Men inte till följd av någon personlig aversion hos bloggaren utan genom de trender som vagt framtonat genom bloggens många fallstudier och kvantitativa tester. Som måntecken tycks dess naturligt kritiska och diskriminerande läggning lätt kunna tippa över till främlingsfientlighet.

När nu Åsa Linderborg i Aftonbladet anmäler en bok om Knut Hamsun, den nazistiske norske Nobelpristagaren i litteratur, är det några formuleringar i texten som får mig att fundera över om det kanske finns fler tecken (eller kombinationer av tecken) som påminner om Jungfrun på den här punkten (trångsynthet och xenofobi).


Astrotheme.fr saknar källangivelse för sin exakta födelsetid, men det passar utmärkt med en Kräftascendent för Hamsuns romantiserande över den lilla jordbrukarmänniskan. Därmed hamnar ascendenthärskaren Månen i Vågen och ett sinnelag i Luft är tydligt disponerat att intellektualisera över eller rationalisera sin egen (eller andras) solära aktiviteter. Solen i Kräftan söker sig ner under sin egen nivå och arbetar i det sublunära, i DEN VEGETATIVA SJÄLEN, INSTINKTSJÄLEN, DEN IRRATIONELLA SJÄLEN, i Månens eget tecken Kräftan. 

Hamsun, naturromantikern och främlingshataren, har Månen i det privata fjärde huset. Hemmet (eller krabbans skal) är tecknets och den "lilla människans" skydd mot en omvärld man inte förstår sig på eftersom strutshuvudet är nedborrat i fäderneslandets jord eller den lokala miljön.

Utvikning. I astrologin tycks krävas åtskillig rörlig Eld eller fritänkande Luft för att definitivt bryta med föreställningar som är knutna till kroppslig eller psykiskt betingad lokal bindning - det förklarar varför det gnisslar så mycket i samhällena i denna globala rovkapitalistiska tid minst hälften av alla födda har inte den flyfotade rovkapitalistens lättsinniga förhållande till myllan och "fri rörlighet" - för underbetald arbetskraft från fattiga länder - blir en styggelse för dem som inte är "med på grejen", den där grejen för de onda människor som skrattar hela vägen till banken när de lyckas berika sig på andras bekostnad.

Författaren Hamsun visar sig alltså ha en perfekt kombination för de stora himlaljusen om det i tankesfären handlar om att reflektera över Solen i Kräftan, ett tecken som aldrig är långt borta när gäller småskaliga perspektiv, hem och familj - den enkla människan - som står individen mycket närmare än höjdarna i Stenbockens tecken (maktmänniskorna) mittöver. 

Tillgången till en ascendent gör det här till ett av de mest bigotta och småaktiga horoskop bloggen någonsin studerat och då ska man påminna sig att redan Norges nationalhoroskop har ett problem med sin önskan att avskilja sig från omvärlden (i den kartan ligger istället Månen i Kräftan och i 12e huset för "offret av världen" eller "försakelser").

Den minnesgoda vet förstås att bloggen (som så många andra) häcklade f.d. statsminister Reinfeldt för att han möjligen råkade avslöja sin egen nivå när han gav en sessa en plattskärm och lovordade Läckberg-deckare. Här såg man tydligt att Reinfeldt själv var långt från "den bästa av sina jämlikar" vilket är hur folket idealt väljer sina företrädare i den representativa demokratin. Istället var han som vilken luns som helst, och dessutom med en besvärande lögnaktighet och närmast hjärtlöst hårdhet mot folk som var mindre arbetsföra än han själv. Han närde också ett oförsonligt hat mot socialdemokratin och den skattefinansierade välfärdsstaten (eftersom denna själviska Fan inte ville betala ett öre för en landsman i nöd).

Reinfeldt hade också Solen i Kräfta "förklarad" av en efterrationaliserande Måne i Vågen! Är det mer än en slump att Linderborg om Hamsun skriver att han "demokratin, arbetarrörelsen, kommunisterna, massan" - hatobjekten är lite fler än Reinfeldts, men mönstret är detsamma och vi vet för övrigt inte riktigt vad Reinfeldt egentligen stod för, mannen var sjukligt garderad.

Nu blev jag på allvar nyfiken på frågan vad den här kombinationen av Ljusen egentligen skapar för politiska preferenser. Att Reinfeldt låg gammal Mussolini-fascism nära i sin dyrkan av modernitetens apparater och starka, arbetsföra människor, det har jag redan påpekat i remarkabla bildcollage som visar hur lika dessa båda Sol-Kräftor såg ut (montaget nedan är långt ifrån det bästa).Det visar sig att den här kombinationen av sol- och måntecken är sällsynt när det gäller att aktivera sig politiskt, bara fyra stycken Reinfeldt inräknad. Vänder vi t.ex. på steken och efterfrågar Solen i Stenbocken och Månen i Väduren hittas tio politiker på kommunal eller riksnivå i horoskopsamlingen. 

Denna brist på folk som stiger fram och leder folket vill jag förklara med att Reinfeldts folkskräck. Han hade så dålig självkännedom att han inte hörde hur fånigt det lät i riksdagen när han stolt förklarade att han minsann rest bland vanligt folk i Stockholms tunnelbana. Då har man allvarligt tappat kontakt med den breda massan. Jämför med Hamsuns "avsky" inför "massan".

Jag har tidigare förklarat att just Vågen och Kräftan tillsammans triggar den klassiska torgskräcken, så att psyket (Månen) alltid ger en obalanserad Våg (social disharmoni) eftersom individen här finner sig blottad och sårbar och Kräftans grundläggande skyddsinstinkt kickar igång. Nu bildas en osund röra av känslor och tankar som flyger hit och dit och individen är temporärt sinnesförvirrad. Torgskräck kallar vi detta. Det måste ha varit med uppbådande av all sin viljestyrka Reinfeldt mäktade åka ett par stationer i tunnelbanan.

Om Jungfruns typ av främlingsfientlighet bygger på tecknets arketypiska fruktan för våldtäktsmannen Hades som ger sig på Persephone (Venus "faller" i åkerbrukarflickan Jungfruns tecken) - lyssna på främlingshatares ständiga psykbryt - det är våldtäktsbenägen invandrarungdom vart de än vänder sig - så är det möjligt att vi i kombinationen av Kräftan och Vågen hittat en mer generell fobi inför människor som de lidande avhjälper genom att odla en tuff och arrogant fasad, och genom att undvika öppna sociala fora så gott det går. (Reinfeldt har efter hustruns svek flyttat hem till den ringmurade kommunen Täby där alla fega och halvlyckade materialister verkar samlas. De som lyckas bättre i sin själviska materialism styr kosan mot Djursholm eller Lidingö istället.)

De fyra Kräftor med en rationaliserande eller ESTETICERANDE tendens från Vågen och som engagerat sig politiskt, är:

Fredrik Reinfeldt;4.8.1965 moderat
Erik Ullenhag;20.7.1972 folkpartist, fd integrationsminister
David Kronlid;23.7.1977 moderat, fd sverigedemokrat
Mattias Bäckström Johansson;25.7.1985, sverigedemokratisk xenofob


Vilket sorgligt sällskap. Det är speciellt viktigt att minnas att Vågen skänker en venusiansk fernissa vilket kan förklara att det otänkande svenska folket inte kunde genomskåda Reinfeldt utan fann honom trevlig och förtroendeingivande. Samma kan sägas om förra Alliansregeringens integrationsminister, vars departement kom på den helt bisarra och enbart ESTETISKA planen att flytta sitt kontor några dagar till en invandrartät stockholmsförort och SIMULERA politiker-i-kontakt-med-de-utsatta. Det stinker faktiskt Kräfta + Våg lång väg om den tafatta given (jag tror aldrig ens Ullenhag gick vidare på den här planen som fick en hel del press vid tiden).

Att hitta en främlingshatande sverigedemokrat här förvånar alls inte och heller inte att en annan sd:are gått över till moderaterna. Här är träsket som man så lätt faller ner i när Solen går ner i Vatten, ner på instinkts- och näringslivsnivå, och Månen inte kan annat än söka "dekorera" eller esteticera ett grundläggande felsteg som själen gjort, men nu inte längre kan se klart kring.

För att återknyta till Hamsuns horoskop, är det alltid en spännande tankenöt hur ascendenttecknet ställer sig till "anti-ascendenten" eller det tolfte huset där saker och ting som tillhör denna världen måste offras. Logiken är tydlig när det gäller Kräftan i öster. För att kunna skapa en TRYGG värld (vilket är det enda Kräftan handlar om), måste man försaka eller vända Tvillingarnas princip ryggen. Tvillingarna är den fria vandraren, den fria tänkaren, t.o.m. i några få fall kommunikatören av himmelska budskap till mänskligheten. 

Budbärare på grekiska är aggelon, vilket strax känns igen som vår "ängel", om inte annat så via engelskans "angel". Planeten Merkurius i ett horoskop är, som bloggen påpekad, vårt högsta, "noetiska" väsensled. Även detta har det materialistiska västerlandet tappat bort, men i indisk astrologi kallas planeten istället Buddhi, vilket översätts som "intelligens" eller rent intellekt, dvs. det grekiska ordet för vårt intellekt, som är en utpost i världen av det gudomliga intellektet Nous, men som den ego-dräggiga människan inte ens kan känna igen som sitt sanna och bästa jag utan upplever som en främmande budbärare, som en ängel och annat.

Av denna anledning är det påfallande hur just Kräftans ascendent - den sublunära Månens tecken och rådare över den blinda vegetativa växtkraften i den dödliga organismen måste offra sin förmåga att tänka högt och rätt eftersom den LÄGRE NATUREN nu har henne sitt våld. 

Den här bloggaren levde i bräcklig balans med sin Måne i Kräftan enligt den västerländska (och felaktiga) astrologin under årtionden. Men med "blå drömmar" tvingade sig slutligen den korrekta Mån-Tvillingarna igenom och det är därför du nu kan läsa detta. Det krävs en enorm Sol för att bryta igenom Mån-Kräftas fixering vid känslomässig trygghet (helt styrd av det låga biokemiska subsystemet). Men en Måne i Luft antyder en viss autonomi, försåvitt inte Solen går ner i Vatten och omintetgör den lovande orientering ett sinnelag i Luft tecknar. 

Men märk att t.o.m. dessa rätt utförliga riktlinjer är relativa. En lyckosam ascendent kan häva t.o.m. rätt svåra förhållanden på sol- och månsidan. Tyvärr hade ingen av landsförrädarna Hamsun och Reinfeldt ett sådant lyckosamt ascendenttecken. Jag har en god vän med en teoretiskt fasansfullt xenofobiskt horoskop, Solen i Jungfrun och Månen i Kräftan, men han har (under mitt inflytande tror jag) börja slappna av och tänka längre än sitt villakvarters trygghet. 

Ett annat och mer komplext fall hade en Kräftascendent som förmodas "offra" sin frihetslängtande Sol i Tvillingarna för trygghetens skull. En fascinerande och dubbelsidig natur resulterade (och ett äktenskap där båda partnerna, tydligen, bedrog den andra för jämnan). Det är enstaka fall som detta som fick mig att inse hur dubbelbottnad och lurigt det blir när Vatten och Luft slirar mot varandra, där instinkten alltid hittar falska ord att rationalisera eller skriva om de verkliga förehavandena.

Det går att SE och övervinna sitt horoskop, dvs. övervinna de attityder som stjärnbilderna gåtfullt tecknar.


*****

Se även ett äldre inlägg från 2010 där Hamsun figurerade som jämförelseobjekt: Ullenhags udda syn på integration

*****

Benito Mussolini i ny granskning

Senast folkmördaren och duglighetshetsaren Mussolini var på tapeten var Fredrik Reinfeldt "arbetslinjens" härförare. det gått nästan fem år sedan det inlägget ritar jag om den italienska fascistens horoskop, det passar väl in det sammanhang nazisten och övermänniskodyrkaren Knut Hamsun bjuder på:


Återigen ser vi att Vågen och Kräftan tillsammans kanske inte är en helt lycklig kombination - och Mussolini borde haft skäl att känna torgskräck. Svikna italienska folkmassor tog honom av daga och hängde ut hans kropp för offentlig beskådan!

Men detta är ett sällsynt problematiskt horoskop eftersom det officiella 10e huset, makthuset går i populismens tecken Kräftan medan dess disponent ligger i korruptionens och dödens åttonde hus. Mussolinis maktutövning var således något i särklass depraverad och hela hans fascistoida dröm om styrka och effektivitet bottnar i den värsta version på Oxens tecken som går att uppbringa. Likt massmördaren Breivik har vi båda de naturliga illgörarna Mars och Saturnus kopplade till psyket/Månen och därtill i det åttonde huset som på det hela taget är ett omedvetet hus som individen själv inte riktigt kan greppa. Mussolini hade noll sjukdomsinsikt! 

Om någon minns det nyliga och viktiga inlägget (här i renskriven och något kortad engelsk version) om brottshoroskopens indikation - det krävs full stormstyrka i attacken mot Månen - så tillhörde inte Mussolini den grupp som skapade en signifikant topp i materialet. Han har bara två naturliga illgörare på sin Måne. Men på ett sätt har han ändå tre, för när hans dolska och mörka sinnesstämning söker sig ett uttryck så är det genom Vågascendenten. Och här lurar den tredje naturliga illgöraren, den vredgade och obalanserade äregirighetens demon Rahu som ett sista "filter". 

Vad som händer är alltså att hans personlighet uttrycker en uppblåst (hybrisskadad) version av jämlika Venus. Givet de andra störningarna förstår vi genast att hans balanssinne är rubbat och det han betraktar som jämlikhet är en bisarr idé "de starka och dugligas" jämlikhet (fascism). Ett sånt här horoskop lånar sig förstås lätt till Hitlers rasbiologiska trams, det är ett skolboksexempel på folk med orent mjöl i påsen. 

Men Venus själv ser ju fin ut? Placerad i Tvillingarna i "det bästa huset" för samvete och den gudomliga Lagen. Faktum var att den italienska fascismen fascinerades av andliga perspektiv, men som jag tidigare påpekat måste hela kosmos - alla de sju sfärerna - vara en "ren kanal" innan en individ kan berömma sig av kontakt med en högre sanning. Det är som ett kassaskåpslås där ratten måste vridas lite fram och tillbaka (7 gånger!) så att samtliga planetära kretsar låter Saturnus (Världssjälens form) framträda med hygglig skärpa.


Ett sånt horoskop ser man förstås ytterst sällan, och Mussolini var definitivt inte rätt man att begripa sig på Venus i nionde huset. Dessutom är Venus en "passiv" planet, den söker beröringspunkter med alla och envar och därför är den "lyckosamma" konjunktionen mellan de båda naturliga välgörarna i det fina nionde huset kanske inte vad man först tror. 

Jupiter är här hemma i sitt eget naturliga nionde hus, men som sagts förr förvandlas den, hur gott dess uppsåt än är, till en verksam illgörarejämviktstecknet Vågen stiger i öster. Jupiter rubbar nämligen alltid vågskålarnas jämvikt genom dess expansiva och fartiga natur. Bättre att ha en verksamt ond Jupiter undanskymt i horoskopet än att den som Mussolini är den ledande princip!

Mussolini var sin tids barn och älskade kraftfulla motorer och snabba fordon, en perfekt beskrivning av den Rahu-överdrivna Våg-utblicken som påverkas av en jupiterisk filosofi i kommunikationsmedlens (Tvillingarnas) tecken - Mussolinis "högsta goda", hans "religion"! INGET GOTT kom ur detta löftesrika hus eftersom Världssjälen (vilket Jupiter betecknar i sin högsta läsart) var illa formgiven (Saturnus) då Mussolini föddes. Notera de intima sammanhangen här: en verksamt ond Jupiter formaliseras via dess yttre form Saturnus som i sin tur ligger i korruptionens åttonde hus och hämtar näring från en Venus som störs på nära håll av den själsliga substansen Jupiter (i grunden god men här "predestinerad" till att bära ond frukt). 

Mussolinis horoskop är på den här punkten precis ett sådant jag för några år sedan påpekade att också Fredrik Reinfeldt hade: individer utvalda av Gud att göra ont i världen för att driva det historiska spelet vidare! (Också Reinfeldt har en verksamt ond Jupiter i nionde huset för "världens högsta goda".) 

Även de utvalda själarna (låt oss kalla dem "ondskans avatarer") är bara kugghjul i en större plan. Dessa insikter om hur alla är bojade i den universella dharman (oklart hur bestämd form av dharma ser ut på svenska, dharman eller dharmat) fick vissa hinduistiska läroriktningar att misströsta och betvivla att det alls går att bryta återfödelsernas kretslopp, att våra själar bara är spelbrickor i ett spel som inte tar slut förrän det här solsystemet uppslukas av något större.

Mussolinis "religion", "snabbhet och överlägsen styrka" (fascism) gör att vi kan ana att satansbarnen är återfödda i dag igen, och i stora mängder i Sverige där teknikdyrkan nått till och med värre nivåer än under den italienska fascismens dagar. Fråga mig, jag hade mitt närmast förra liv i Italien just under Mussolini och upptakten till Andra världskriget! Åtminstone enligt några vykort i formen av ett par nattdrömmar med min egen själ som avsändare.

2 kommentarer:

 1. Skorpion-tecken (som jungfrun) KAN VERKA invandrings-negativa. Är dom rasister? Nej. Rovdjur har ofta ett "territorium" de slår vakt om & ser som "sitt". Att stora delar av samhället politiskt "marinerats" i någon slags liberalt smittad "nyvänster-sås", där hippie-vattumän tävlat med varandra om att låta mest "Bullerby-naiva" är ett sorgligt faktum. Skorpionen, i alla dess former, har dock INTE marinerats i denna förvirrade gegga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte vilka demoner du diskuterar med här. Inlägget nämner inte ens Skorpionen.
   :-)

   Men det är korrekt att de tre Vatten-tecknen alla bygger på subhuman djurinstinkt. Kräftan ÄR upplevelsen av hot/byggandet av skal (revir) och Skorpionen adderar våldet som ett reaktivt försvar. (Rent aggressionskrig ska nog hellre sökas i positivt polariserad Mars.)

   Fiskarna (och tolfte huset) är enda platsen där själen kan befria sig från Vattenelementets terror och rena sin själ från näringslivets degraderande inverkan på tanke och livsmål.

   De tre gunas (kvaliteterna) Rajas, Tamas och Sattva förklarar varför Skorpionen (tamasisk) binder sig allt hårdare i synd genom att med aggression söka försvara sin bundenhet i Vatten. Se dagsaktuella nymånen:

   http://sidereal.hall-of-man.com/2015/12/svensk-signalpolitik-vi-ar-darth-vaders_10.html

   Din kommentar är en perfekt illustration (under nymånen) av den "lägre naturens" instinkter och istället för att vara en avvikelse från inläggets tema, kompletterar det.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.