Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 17 november 2015

Tillägg till den nutida rasismen i Frankrike

Med ett mycket begränsat antal personhoroskop med födelsetid (1665 stycken), ville jag ändå se om slutsatsen om Frankrikes uppvisade överslag från kräsen Jungfru till rent ut sagt diskriminerande Jungfru var ett återkommande motiv när Fiskarna stiger i öster och placerar den fallna Venus i Jungfrun i ett knepigt läge i sjunde huset för förbindelser med andra (se diskussion i föregående inlägg).

Kravet på dels Fiskarna i öster och dels Venus i väster krympte drastiskt ner datasetet till bara fyra träffar.


 • Annie Besant;1.10.1847;17:29;+0 ;London
 • James Coburn;31.8.1928;20:15;-6 ;Laurel NE
 • Madeleine Kahn;29.9.1942;18:07;-4 ;Boston MA
 • Gene Simmons;25.8.1949;20:55;+3 ;Haifa ISR


Granskar man den inte helt oviktiga Månen (för sinnelagstypen) upptäcker man att Annie Besant, en av Teosofiska samfundets ledare, dessutom delar Månen i Tvillingarna med Frankrike, och därtill Solen i Jungfrun. Hon borde väl om någon vara fylld av samma anda som jag gav så låga betyg för själviskhet och ovilja att beblanda sig? Faktum är att den enda marginalanteckning jag skrivit in vid detta födelsedatum lyder som följer: "Leader of Theosophical Society, succeeded Blavatsky. Short unhappy marriage, due to her involvement in arcane matters or faith."

"Kort och olyckligt äktenskap" - exakt det man skulle kunna förvänta sig av en fallen Venus som egentligen inte är intresserad av någon annan än sig själv. Och när man börjar tänka på saken så var det inte bara sin make hon alienerade genom "sitt engagemang i obskyra trossatser", hela Teosofin kan betraktas i termer av Jungfruns snobbism, "lite bättre och mer exklusiv och kultiverad än du". Den kulturella eliten i slutet av 1800-talet (inklusive vår egen August Strindberg) tyckte det var hippt att tillhöra teosoferna. Detta är på pricken den snobbism jag har tillskrivit det franska nationalhoroskopet i flera inlägg.

Därefter följer kronologiskt skådespelaren James Coburn som var elev i kampsport (en kort tid) under idag mytomspunne och kortlivade Bruce Lee. Jag har noterat att epitetet "den filosofiska" har vidhäftat Coburn, men har inte undersökt honom närmare. För det här inlägget krävs dock åtminstone en snabb titt på Wikipedia för att se om också han faller in i ledet. Namnet Coburn var under 60- och 70-talet synonymt med idén om en kylig snubbe, berättas det. Det är Jungfruns välkända frostighet vi hör om! Och detta trots att James Coburn föddes under det stora och generösa hjärtats tecken, Solen i Lejonet.

Men Solen har låg prioritet i detta horoskop (inlåst i Jungfruns naturliga olyckshus) medan hans Venus och Merkurius i Jungfrun naturligtvis håller det prominenta sjunde huset. Död i hjärtattack (Solen = hjärtat, 6e huset = olyckor och sjukdomar), överlevde hans andra hustru honom. Två äktenskap men inga närmare detaljer om dem.

Därefter aktrisen Madeleine Kahn som bl.a. figurerade i Mel Brooks olika komedier under 70-talet. Tidig död i livmodercancer, för vilket man ev. skulle kunna titta lite närmare på Månen och Saturnus i tät konjunktion i kombination med "horbocks- och horsignaturen" bestående av Mars och Venus i samma tecken, här Jungfrun. Jag kan inget om medicinsk astrologi och lämnar den frågan. Även Kahn har likt Frankrike Solen i Jungfrun och som jag minns henne var hon en typisk "fransyska", elegant och kylig! 

Faktum är att jag minns just kylan och en kall hunger i hennes blick som dock i lika hög grad kan kopplas till Saturnus som fyller psyket och kyler ner det. Att hon gjorde väl ifrån sig som komedienne för tankarna till förre presidenten Bill Clinton som har samma kombination av Mars och Venus i Jungfrun men stigande i öster. Kombinationen av det döda Jord-elementet och den "heta" planetkombinationen ger, har jag för många år sedan på bloggen gissat ger en oerhört kroppslig lidelse. Det värker i kroppen på de här människorna när de är kåta eftersom Jorden tillhör Djävulen som är aversiv mot allt. Wikipedia nämner att en make överlevde hennes bortgång så vi är nu på drift bort från Anne Baileys perfekta överensstämmelse med den franska exklusivitetsproblematiken.

Och på tal om kåthet kommer vi nu till KISS-sångaren Gene Simmons, en av rockvärldens mest kända sexmissbrukare. Också här hittar vi en form av "horbockssignaturen" fast nu Mars i Tvillingarna i en 90-graders attack mot Venus i Jungfrun. Han är också Sol-Lejon som den ultracoole James Coburn och en kallare och mer obehaglig personlighet än Simmons har jag aldrig sett. Detta är en ond själ inifrån och ut. Jag har läst någonstans att de fyra judiska grabbar som skapade det monstruösa KISS med den nazistiska SS-symbolen i gruppnamnet i själva verket sökte rensa sina själar från det kollektivt traumatiserande judiska Förintelsen, så att man helst bör betrakta gruppen som ett psykopatologiskt fenomen, ett försök till katarsis för de inblandade. Simmons, född 1949, skulle mycket väl kunna vara en stupad nazisoldat som snabbt återföddes efter krigets slut. 

Faktum är att Shirley MacLaines på sin tid kända medium, Kevin Ryerson, hävdade att Israels regering vid den tiden utgjordes av återfödda franska antisemiter från den ynkliga Vichy-regimen. Nu hade de kommit tillbaka som exakt de judar de brukade se ned på, och därtill i ett land som där de nu själva fick känna på upplevelsen att alla ville illa! Karma är komplex! 

Den fattiga judepojken Gene Simmons ankomst (via Centraleuropa där han växte upp) till USA är således generellt en bra parallell till den "heligare än du"-attityd som det franska horoskopet uttrycker och som verkar vara ett fastmålat ansiktsuttryck hos den extremt pengahungrande och genomcyniske Simmons. För hans otäcka kyla och oberörda lek med kvinnor och fascistiska symboler, kan man också anföra Solen med sin fiende i en besvärlig konjunktion och, som sagt, i "fiendskapens" sjätte hus.

3 kommentarer:

 1. En liten jungfrudetalj bara:

  "de fyra judiska grabbar som skapade det monstruösa KISS med den nazistiska SS-symbolen i gruppnamnet"

  Originalmedlemmarna Ace Frehley (gitarr) och Peter Criss (trummor) är inte judar. Paul Stanley kom på bandnamnet, medan Frehley designade logotypen med blixtar som "S".

  Jag föredrar förstås den betydligt mindre demoniska JEAN Simmons: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5a/Studio_publicity_Jean_Simmons.jpg

  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du Havsörn och dina publicity shots på tidlösa skönheter!

   Då var jag illa informerad om gruppsammansättningen, men samtidigt är det svårt att tror att Gene Simmons bidrag till gruppen är så marginellt som din faktakorrigering ger vid handen. Vem skapade imperiet, tidningarna, krimskrams-verksamheten? Simmons är ju en verklig industrialist idag.
   Vad de andra än har för bevekelsegrunder använde han säkert KISS som verktyg för sin Förintelse-terapi, även om vissa själar är så snäva att de inte ser vad den profil de snittar sig själva EGENTLIGEN berättar. Precis som barn har Gene Simmons lekt monster för att få distans till något som han inte riktigt kunde hantera annat än i grotesk och förvrängd form.

   Radera
  2. Det stämmer att Gene Simmons är en riktig girigbuk. Hanär också en genuin skitstövel. Ett citat i anknytning till det senaste blogginlägget om den superrika procenten:

   “I have been part of the 1 percent for the past 30 years… It’s fantastic!” he said. “The 1 percent pays 80 percent of all taxes. Fifty percent of the population of the U.S. pays no taxes. The 1 percent provides all the jobs for everybody else. If the 1 percent didn’t exist, there would be chaos and the American economy would drop dead. Try being nice to rich people. I don’t remember the last poor person who gave me a job.”

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.