Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 18 november 2015

Terror och självutnämnda dödsänglar

Italienska terrorexperten Loretta Napoleoni säger i Aftonbladet som saken förhåller sig: det är USA som ytterst har åstadkommit den terrorvåg som nu kommer att drabba Europa och där Paris-attentaten bara var början. Utan att förklara varför placerar hon starten på en accelererad radikalisering 15 månader tillbaka. Jag kan inte påminna mig vad som hände då, hon kanske åberopar något ryck i sin statistik...

Antar vi att Napoleoni skrev artikeln direkt efter Paris-attackerna och AB:s Martin Aagård översatte så kvickt att den litterära finputsen fått stryka på foten, skulle man löst kunna ta horoskopet för den svenska publiceringen (16 november), bortse från de flyktiga planeterna och enbart studera de långsamma och tunga ödespositionerna den 16 augusti 2014:



Då ser man det häpnadsväckande omen som den här bloggen tidigare påtalat som en framskapare av torgskräck och andra socialt fobiska tillstånd. Den fegande och bräckliga obalans som Vågen tillsammans Kräftan bildar, men som här pga. de inblandade planeterna tecknar en extrem social obalans.

Och det är ju exakt den nya fasen av terrorn syftar till - att få västerlänningarna att frukta offentliga platser eftersom de enligt en äldre tids hederskodex är kollektivt medansvariga för USA:s illdåd mot andra folk så att den västerländska livsstilen ska kunna fortsätta och vår marknadsstyrda värld fortsätta skapa miljön irreparabelt genom kolbaserade bränslen. Det kan faktiskt vara så att Ödet söker bringa västerlandet till besinning genom IS hur vidrig interventionen än ser ut från myrans marknivå! 

Jag föreslog i granskningen av den efterlyste terroristen Salah att hans mycket medvetna horoskop tydde på att han såg sig själv som en Guds hämndängel och Aftonbladet publicerar faktiskt dagen efter Napoleonis text en religionsvetare, Eli Göndör, som säger exakt detsamma. Hans artikel definierar exakt (denna västerländska sjukdom, precisionen i det lilla som så helt får många att missa de stora och definierande penseldragen) IS typ av islamism.

Det duger inte att bara referera till jihad, för det heliga kriget (som västmedierna sökte förklara för läsarna för några år sedan innan de helt övergick till patriotiskt vrålande), är en social term som också inbegriper social rättvisa och all sorts stöd från samhället till den enskilde, inte minst den sjukvård som den västerländska protitdjävulen nu söker lämpa över på Europas växande mängd fattiga invånare. 

Jihad är alltså ett positivt begrepp och i de 2000 år gamla judiska Dödhavsrullarna används ordet på exakt samma sätt, som en beteckning för alla medlemmar i det esséiska samfundet, som på sin tid praktiserade en genomförd och fungerande kommunism: alla hade rätt till allt, men samtidigt hölls girigheten i schack genom en tydlig berättelse om vad ett människoliv egentligen handlade om och vari den mänskliga noblessen låg.

(Pst. Den låg inte i att frossa och njuta det parisiska livet utan en tanke på från vilka länder Frankrike ursprungligen stal sina rikedomar, varifrån britterna tog sina älskade marmelader och andra preserves - sin koloniala kronjuvel Indien som till sist fick nog och sparkade ut Överherrarna.)

Göndör preciserar vad vi har att göra med i IS: det är en extrem självbild i vilken terroristen ser sig som takfir - den som pekar finger och förklarar någon för en otrogen och oren hund. Och är inte detta en självpåtagen roll som "Guds straffängel", då har jag inte fattat något av vad medierna skriver! Här är inlägget om den efterlysta terroristen där jag drar slutsatsen att han upplever sig vara ett Guds verktyg och således i sin egen föreställning bara gör vad rätt är. För den som till nöds inte uppfattat konsekvensen på den här bloggen över alla dess år, är det exakt samma tankegång jag alluderar till inlägget publicerat morgonen efter terrorattackerna där jag skrev:

Needless to say, the perpetrators of these deeds may think they go to heaven and they possibly will. But they have also sown their own future reaping of bad karma on Earth. Our total reality is a "dual system" and we hardly see even half of it.

Här skönjer man en paradox: lika övertygad som Fredrik Reinfeldt var om att öka löneskillnaderna och permanenta en ny underklass i Sverige för att säkra västvärldens kapitalism gentemot uppstickare som Kina (allt enligt hans nionde horoskophus för "den universella plikten"), lika övertygad är terroristen om att han är ett "städinstrument" för Guds större plan och i vilken västmakterna bevisat att de är Satans verktyg. För hederskulturer är alla under samma tak medskyldiga om de inte höjer sin röst och markerar avståndstagande gentemot husets felsteg.

Den antika astrologin röjer diskret samma tanke! Gud eller det högsta Goda signifieras av den stora välgöraren Jupiter ("allt gott åt alla" är "ingångsvärdet" före det att själarna väljer att vända ryggen till sin essentiella, altruistiska natur). Men se hur den här planeten paradoxalt härskar över såväl horoskopets "bästa" hus, det nionde huset för universell dharma och det tolfte huset för förluster och försakelser (det tolfte har som alla hus en spännvidd och kan stå för såväl misslyckande och förluster som för medveten och villig försakelse för att nå ett högre mål - martyriet). Väver man in den hellenistiska astrologins suggestiva termer så är Jupiter, beroende på vilket hus vi talar om, antingen Gud eller den onda daimonen! Eller som de föga filosofiska kristna brukar säga: "Gud ger och Gud tar." 

Astrologin bottnar i ett djupare tänkande och det är uppenbart att den universella morallag (sanatana dharma) som horoskopets nionde hus alluderar till både måste innehålla ris och ros. Ur Lagens perspektiv är det ingen skillnad på dessa, "drivkraft" som drivkraft. Lagen är ett opersonligt regelverk som den levande själen är i världen för att lära sig något om. I den meningen står faktiskt IS närmare verkligheten än cafesittande postpolitiska och intellektuellt förslappade västeuropéer. Men som jag påminde om i citatet är UPPLEVELSEN av att ha rätt en sak (Reinfeldt, terroristen) och EFFEKTEN av övertygelsen en annan sak. Det är EFFEKTEN som är karma och Reinfeldt och hans moderata regering och i mindre skala alla som röstade moderat, kommer i ett kommande liv att personligen få stå till svars för det lidande och t.o.m. de självmord som "arbetslinjen" förorsakade det svenska folket. Dessa terrorister som dör martyrdöden kommer sannolikt till paradiset i linje med sina föreställningar (för himmelriket är en föreställning). 

Men när det är dags för reinkarnation, kommer en annan sida av saken plötsligt att faktoreras in: det faktum att de vållade andras död och anhörigas sorg. Jag vågar inte här ens försöka uttala mig om karmas oerhörda komplexitet. Av egna drömmar tycker jag mig se hur mitt liv samtidigt består av säkert ett halvdussin tidigare liv som på ett fullständigt häpnadsväckande sätt bildar en mosaik som flätar samman århundraden, länder och skilda ställen. Än har jag mött gamla österländska mattförsäljare på en arbetsplats och än suttit i diskussion med kära vänner vilka jag identifierat som både nordamerikanska indianer och visa kineser! Tills mänskligheten i stort når den transparensen inför sina obetydliga egon kommer de att låta lika dumma som de borgerliga skribenterna direkt efter Paris-terrorn. "Rör inte min jävla champagne, beduinjävlar". Dessa eftersläntrande själar har många dödar kvar att dö, pådrivna i sin obildning av Svenskt Näringsliv och deras famösa devis, "högskolefilosofi, det är olönsamt det". 

Sverige år 2015.


Inga kommentarer: