Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 13 november 2015

Skräckscener under Mall of Scandinavias invigning



All pr är bra pr och om SvD har låtsats skriva småkritiskt om Solnas nya Jurassic Park för shoppande zombies och andra från en död civilisation, så handlar det ju egentligen bara om att jobba in namnet på den nya köpgallerian. 

Den här bloggen vill i skymundan också dra ytterligare ett strå till stacken. Om det förra inlägget mest var en from förhoppning om att verklighetens folk - de utan framtid i Sverige - måtte fylla centret, är det här mer en ögonblicksbild av de krafter som ligger bakom verksamheten. Hydran är visserligen ett havsmonster, men den har sina förgreningar på landbacken...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Synkroniciteter...

Samma dag som invigning så sker de välkända terrorattackerna i Paris.. (jag vet du har tagit upp det) 10 dagar senare lanserar Halle Berry en parisisk underklädeskollektion genom samarbetet med företaget Scandale (märk bh:n med texten Scandale Paris i videon).

"Publicerades den 23 okt. 2015
Exklusivt skapad av Halle Berry.
Genom samarbetet med franska underklädesmärket Scandale missionerar den amerikanska stjärnskådisen Halle Berry parisisk finess till kvinnor världen över – tidlös elegans börjar närmast kroppen.
Scandale by Halle Berry - köp alla våra fina Scandale underkläder här: http://www.ellos.se/scandale_1
Musik: Beating Heart - Music Super Circus feat. Lovisa Falkenmark"
https://www.youtube.com/watch?v=agb9E6RCGXY

Anonym sa...

Rättelse den ska ha blivit lanserad Måndagen den 26 Oktober men tyckte ändå det var intressant att Ellos tog det till Sverige 10 dagar efter attentatet.
http://time.com/3536094/halle-berry-lingerie-scandale-paris-target/
http://www.latimes.com/fashion/alltherage/la-ar-halle-berry-launches-lingerie-line-at-target-oct-27-20141023-story.html

Det här textstycket var ju talande:

“I fell in love with Scandale while I was in Paris, because the brand reminded me of the city itself – beautiful and inspiring,” Berry said in a news release. "I am excited for the U.S. debut to be at Target and to launch the brand globally in 2015. I look forward to giving more women the chance to enjoy what European women have come to love for more than eight decades.”

Vad är det som européerna har njutit av i årtionden? Älskarinnor?

Seaward sa...

Halle Berry som ibland glimtvis antyder någon slags självinsikt ("inte lämpad för äktenskap") är nog det sorgligaste exempel i Hollywood i modern tid på en svart kvinna som velat behaga en vit publik. Djupt identitetsstörd. Skulle definitivt gissa att hon var vit i föregående liv och kämpat i detta liv för att återfå den självklara acceptansen en vit människa i ett vitt samhälle åtnjuter. Själavandringen i USA är djupt problematisk med den röde mannen (originalet), det fattiga vita pack som invaderade den gigantiska kontinenten och så de svarta slavar de började förse sig med...

Anonym sa...

Får mig att tänka på den svarta nyhetsuppläsaren i Aktuellt från Etiopien. Det kan väl inte finnas någon som menar att hon uttrycker något "svart särdrag" annat hudfärgen inte är helt vit (precis som Halle Berry)