Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 30 november 2015

När ska Väst våga se sig i spegeln?


Se detta felaktiga uttalande som rubrik i Aftonbladet. Vilken obildning! EU säljer inte sin själ till Djävulen genom att hosta upp 27 miljarder för att Turkiet ska ta skitjobbet att mota bort flyktingar. EU visar tydligare än någonsin att den maktfinansiella konstruktionen ÄR Djävulen! Det är ju EU som dinglar med löftena, hur dum får man bli?

Ska det vara så svårt att se sig i spegeln och fatta att Väst spelat ut sitt sista kort? Att det är i vår tid Ödet tar över? 

Nej visst, i en materialistisk kultur saknas ju väsentliga perspektiv för att leva upp till mänsklig anständighet. Här regerar ekonomismen och dess kaputta modeller. Här utövar kapitalisterna utpressning på fattiga stater Grekland för att alla ska falla tillsammans den dag sanden i timglaset runnit ut... 

Den dagen återstår bara förvirrat storkrig (vem bombar vilka "terrorister"?) - allt för att få ekonomins hjul att börja snurra igen och rädda Systemet för ytterligare några år. Men Tredje världskriget blir troligen det sista kriget Väst kommer att utlösa. "Tredje gången gillt" är regeln.


Krigshetsaren och löfvenbiffen
 
Under tiden står Storfinansens bulvan Löfven och manar till mindre köttkonsumtion! (Gudarna ska veta att han skulle kunna lätta några kilo.) Samtidigt som andra rubriker skriker ut att risfälten i Asien drar för mycket vatten! Räknenissarna har i sin infantilitet åstadkommit en så kallad "double bind" som avslöjar den hemska sanningen för den som kan se.

Hade de skyldiga djävlarna i EU någon heder i kroppen skulle de berätta sanningen för den växande och lottlösa generationen i Väst: de kommer knappt att överleva fram till sin (vid den tiden helt indragna) pension. Djävlarna körde världen i botten. Men det säger ingen förrän Olyckan redan är över oss alla.

Den rika 1 procenten har precis som i Hollywood-filmerna redan byggt sig en Noaks ark till en säkrare plats när hela skiten brakar ihop. Kriga gör de redan i dag genom fjärrstyrda vapen, exakt som i de gamla hinduiska texterna där krigen styrdes på avstånd av synska fältledare som inte själv behövde vara kroppsligen närvarande. En sådan evig sanning! 

Men lika sant är att de som missbrukar Luftelementet - kapaciteten till abstrakt tanke - kommer att återfödas som demoner på nivåer under den mänskliga arten i dess fulla spridning. Man kanske får nöja sig med den trösten. Djävlarna själva kommer inte att förstå vad som hände förrän de träffas av blixt från klarblå himmel - se Osunda system korroderar.


*****

Kunde inte riktigt släppa frågan om vad som krävs för att bli så fylld av självlögn att man spegelvänder det klassiska Faust-motivet om att själva sin själ och placerar det på fel part... Här är svaret, svensk-turkiska "experten" Halil Karaveli, med månpsyket som en praktfullt lockande måltavla för Djävulens stjärna Algol! Satan, som säger att det svarta är vitt och det vita är svart!



Nu kan varje god och rättrådig själ stå emot Djävulens intriger, men frågan om Karaveli är en sådan. Hans "tidsfönster" är extremt förkrympt och även Solen - intelligensens planet - har hamnat snett. 

Intelligens tecknas via Solens eget "naturliga" femte hus, det som de gamla grekerna kallade "lyckans hus". När nu Solen istället slinker in i "olyckans" sjätte hus, ja, då är frågan om man också ska vända på intelligensominat på motsvarande sätt. Och när inte intelligensen finns till hands att leda vägen - kanske för att individen är helt fixerad vid olyckor och tallösa fiender, då är psyket ett lätt byte för Djävulen. Detta måste varar den mest omdömeslösa expert som den kapitalistiska världen någonsin knutit till sig.

Den som händelsevis är född i sideriska Vågen och med även Månen baserad på Venus fast via Oxen har härmed fått sig en verklig tankeställare. Det är oundvikligt när man använder astrologin lite svepande för samtidskommentarer. Som tur är bör en verkligt omdömesgill analys av ett horoskop både betrakta månascendenten (som vi gjorde här), men också solascendenten och framför allt den fysiska ascendenten för att bilda sig en uppfattning om t.ex. omdömet. 

Karavelis horoskop är sällsynt illa lottat ur psykets perspektiv eftersom även intellektsplaneten Merkurius halkat in i fiendskapens hus. Tredje intellektshuset överbetonar å sin sida hets och omdömeslös passion och mer än troligt en djup hatiskhet mot sitt turkiska förflutna (Mars i Kräftan indikerar agg i eller gentemot den egna hemmiljön).
 
Nu ska vi se hur andra med ett horoskop snarliknande Karavelis har hamnat i sina liv...


Bonusspaning

Bland nästan 9000 personhoroskop återstår bara sju stycken när jag begränsat med sökmönstret Månen på rät linje med Algol ±3°, samt Solen och Merkurius i Vågen.

Att kräva fler likheter med Kavalis karta vore att tigga om att inte få en enda träff. Men notera här att månpositionen är mycket osäker pga. bristen på födelseklockslag i de flesta fall. Ta det här för vad det är, ren nyfikenhet utan vetenskapliga anspråk.
  • Wilhelm Fliess;24.10.1858, bisarr psykolog med märkliga teorier, vän med Freud
  • Daniel Nathans;30.10.1928; 7:15 (enda kända födelsetiden), Nobelprisbelönad biolog
  • Jean-Pierre Garnier;31.10.1947, kemist -"ingen moder Teresa"
  • Claes Wallenius;29.10.1958 - psykolog, ledarskapsforskare
  • Halil Karaveli;12.11.1962 - Turkiet-expert
  • Susie Scott;2.11.1963 - utvikningsbrud i Playboy
  • Kim Charlott Kärnfalk;1.11.1974 - sångerska i (avsomnade?) gruppen Friends

Omdömesbrist och Djävulens frestelser skulle kunna förklara både psykologen Fliess med sin tanke om medfödd bisexualitet och utvikningsbruden. Att kemi och biologi båda tillhör dödens domän, Djävulens område, är lika klart. Sångerskan är mindre tydlig men inför mitt marginalklotter invid kemisten - "ingen moder Teresa" - står jag frågande. Uppenbarligen känd för att vara en förhärdad och materialistisk cyniker denna vd för ett kemiföretag. Passar perfekt in på en som Djävulen ätit sig in i rejält.

Även fascinerande att i detta ytterligt lilla utsnitt av hela datasamlingen hitta två psykologer. Men det rimmar ganska väl med att de som står som närmast dårskap och oförnuft men hittar en väg framåt börjar med att forska i det som man med nöd och näppe undsluppit! (Gäller naturligtvis inte denna bloggare!) I fallet med Wallenius är han före detta Vänsterpartist och det är förstås fascinerande att föreställa sig att Djävulens dragningskraft på honom var så stor att han började forska i ledarskap! Minns Satansstjärnan som tronar arrogant högst upp i horoskopet för Svenskt Näringsliv, dvs gamla Arbetsgivarföreningen.

Eftersom jag nämnde Kavalis intellektshus som alltid går Vattnets väg om ascendenten är Jord, kan nämnas att följande hade planeter i 3e huset i månhoroskopet:

Den bisarra psykologen Fliess hade illa placerade Saturnus här, vilket dock rimmar bra med en önskan om att kontroller och systematisera de ogripbara strömningar som utmärker Vattenelementet. Mycket passande att han snöade in på teoribildningar kring sexualiteten, med libido-Mars i åttonde döds- och sexhuset som kastar en 210-gradersvinkel rakt mot Saturnus!

Den kallhjärtade franske kemidirektören har också Saturnus i tredje och nu har dessutom Mars anslutit sig (i tecknet där planeten "faller"). 

Turkiet-experten som ser Djävulen i sitt forna hemland har som sagt en fallen Mars här, plus den omdömeslösa äregirighetens demon Rahu! En som i sitt intellektuella arbete tenderar att "måla fan på väggen" i var och varannan fråga alltså, lite som Fliess var sexualfixerad.

Troligen utgår någon av dessa eftersom Månens exakta placering inte är klar, och troligen skulle någon annan tillkomma istället. Men en viss känsla för den här kombinationen av Måne och Sol (och Merkurius) fick man onekligen. Två psykologer i gruppen tyder på att Sol-Vågen (som alltid) försöker arbeta längs analysens väg, även om psyket tvingar in den i det mörka och onda sjätte huset där man kan bli alltför besatt av vad "fienden" håller på med för att kunna skapa sig en omdömesgill helhetsbild som också inkluderar det egna lägret. Se bara Fredrik Reinfeldts hopplösa horoskop och sjätte hus, där bloggen lokaliserade hans hat mot det skattefinansierade Välfärds-Sverige där alla agerade solidariskt som ett folk

Inga kommentarer: