Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 20 november 2015

Minns ni Reinfeldt yra om "drogögon"?


Drogögon?

I ett av sina många memorabla svammeltal myntade dåvarande statsministern uttrycket "drogögon". Det väl knappast tagits upp i språkbruket men jag tyckte det var roligt. Och som för att bevisa den mobbande skolgårdens sanning att "den som sa' det va' det" visar sig nu hyperdrogade löperskan Marta Dominguez ha ett horoskop som uppvisar påfallande likheter med Stridshingstens eget!



Detta är ett nymånehoroskop och därför viktigt. Det ger samtidigt sol- och månascendenten. Den agerande hjältemänniskan och den reagerande sinnelagsmänniskan. Därför är det möjligen ett förödande dråpslag om Vågens normala önskan om balans och harmoni med sin omvärld när dess härskare Venus ännu inte nått fram till denna insikt eller grundprincip. Istället sölar Venus och håller sig kvar i okamratliga Jungfrun, tecknet som representerar det materiella egenintressets princip, just innan zodiaken öppnar upp för en större och mer himmelsk människa vid halvtid. 

Vågen är det 7e tecknet och det tecken där - äntligen - Saturnus upphöjs som den sanna Fader den är. Det är här världsliga människor missar poängen och tror det borgerliga äktenskapet är Vågens djupaste besked när den i själva verket avslöjar den plats då själen - Afrodite eller Venus - ska inta sitt rätta förhållande till sin Gud och Fader - Saturnus. 

Världens makt över själen visar sig emellertid i bloggens upptäckt att den veka Solen i Vågen mer än något annat tecken tenderar till ateism! I sanning ett uttryck för den "fallna" Solen, dvs. förlusten av verklig intelligens! 

Dessa stora perspektiv har Marta Dominguez uppenbarligen aldrig tillägnat sig.  Likt Fredrik Reinfeldt har hon en indirekt störning mellan den Vegetativa Själen (Vatten-elementet) och den Rationella Själen (Luft-elementet). I olyckliga fall är dessa människor specialister på att blanda bort korten inför andra men till sist för sig själva. Deras "dissociativa" eller "desinformerande" grundnatur (elementen är verkligen fundamentala) tycks ge människor som inte klarar att tala sanning utan har en inneboende drift att tumma på den och då i allmänhet bara för att skydda sitt eget skinn när andra börjar komma deras göranden och låtanden på spåren.

När man tänker efter hur många horoskop som innehåller svåra problem är det skönt att inte kunna läsa andras tankar! Få människor är vad de förefaller vara och denna spanjorska t.o.m. har bedragarens blick! Jag studerade henne på flera foton men insåg att jag helt enkelt inte tyckte om henne. Det finns ont uppsåt i blicken och astrologin är där med matchande positioner:

Om den här Vågens lojalitet mot andra människor eller mot idrotten som sådan ser svag ut ("fallen Venus"), blir historien knappast muntrare av att den omoraliska Mars - en krigare och naturligtvis idrottsman - angriper Venus och bildar en variant på "hor- och horbockssyndromet" (människor helt renons på idealitet och bara med i libidinöst laddade scener för att gynna sig själva eller få utlopp för egna lustar).

Eftersom Vågen är den dynamiska jämviktens tecken saknar Mars inte helt en fördelaktig inverkan på tecknet. Jag har t.ex. två horoskop med Mars stigande i Vågen som var skickliga dansare i ungdomen. Mars i Vågen hos undertecknad visade istället sin "krigiskhet" genom att välja fängelse för militärvägran hellre än att gynna det militärindustriella komplexet och en fiktig världsbild de härskande då som nu (läs borgarpressen om "ryssen") sökt lura på den växande generationen.

Men faktum kvarstår, för den venusianska Vågen ÄR Mars inte bara ett naturligt störmoment utan klassas också som en verksam illgörare. Enligt den flitigt citerade beskrivningen här, borde den vara verksamt neutral när den som naturlig illgörare äger det sjunde huset, ett hörnhus. Ändå anger astrologen Rao Mars som verksamt ond för Vågascendenten (här har vi som sagt inte tillgång till den fysiska ascendenten men väl två andra). Det verkar således vara något lurt med Mars andra ägarskap, det över det andra ekonomihuset! Men även där ger Rao direkt besked: ägaren av 2a är verksamt neutral. 

Om Raos "snabbtabell" som gör Mars verksamt ond då Vågen äger första huset stämmer, finns således en hinduisk baktanke som undgår mig. Vågens Venus och Mars planetärt sätt är ju dessutom neutrala till varandra ("bekräftar" att de är varandras nödvändiga komplement - det finns ingen vänskapspakt förrän någon själviskt brutit sig ur den himmelska enheten). 

Men möjligen är Mars ändå ytterst sett skadlig för Vågen eftersom den är disruptiv, omoralisk och självisk och bryter sönder allt det Vågen själv representerar. Det kan vara så att planetens "verksamma natur" faktiskt sneglar om vad den i "verkliga livet" har för grundläggande inverkan på den förstahusprincip man utgår från.

Accepterar vi den "dubbelt onda" Mars är det uppenbart att spanjorskan har ett lika defekt samvete (9e huset) som Fredrik Reinfeldt som av tidningen ETC beslogs med direkta lögner minst ett dussin gånger i sina tal. Det är lätt att slinta när det gäller siffror men hans lögner var systemiska och syftade till missrepresentation. Dvs. Luft/Vatten använt som försök att piska upp en stämning (Vatten) hos åhörarna via förment korrekt data (Luft). 

Spanjorskan har, som vi ser, ett psyke (Månen) i rationaliserande Luft-Vågen (precis som Reinfeldt) men hos henne är sinnets förmåga att slira och vinkla är mycket större än hos den arme Reinfeldt, hos vilken Månen bara ägde Kräft-Solen så att han blev en orealistisk flummare ("drogögon") som trodde sig vara en "stridhingst".

Idrottskvinnans psyke manipulerar istället Saturnus som är en faktor bortom individen (Solen), Saturnus representerar individens platoniska form! Vi har med andra ord att göra med ett lögnaktigt förhållande till individens egentliga biologiska form (Saturnus befinner sig i Vattenelementet, ett element som betecknar biologiska processer). Att dopa sig för att falskt presentera en kraftfullare biologisk natur än den naturliga, tycks mig passa den astrologiska symboliken väl. 

Här har vi samtidigt en grundtyp som skulle kunna tänkas dyka upp i samband med t.ex. alkoholism och skådespelarbranschen, som jag tyckt använder Luft/Vatten-dissociationen väl eftersom yrket kräver "falskspel", dras ju med mycket alkoholism. Men att REDUCERA doping och drogmissbruk till enbart Luft/Vatten i störning håller inte. Astrologin kan teckna fler tyder av störningar som kan ta sig samma uttryck... Men minns det gamla inlägget om Plura "Kokain" Jonsson och rockaren Johnny Thunders - jag tror att Kräftan, det passionerade av Vattentecknen, och likaledes passionerade (Rajas guna) Vågen tillsammans bildar en något karaktärssvag kombination... 

Det var därför Fredrik Reinfeldt tände på alla cylindrar på sextorsken Littorins "kul idé" om att piska och trakassera landets sjuka och arbetslösa lite extra hårt. Ja, Pluras första grupp hette faktiskt "Piska mig hårt", och den som söker sexuell perversion kan säkert hitta både en och två avarter med den här kombinationen. Det lutar förstås åt att Kräftan under säkra förhållanden VILL uppleva hot även sexuellt, för det är hot som denna protektionismens zodiakprincip i grund och botten handlar om. Kräftan vill ha hotande invandrare "som våldtar våra döttrar" nästgårds att hetsa över eftersom den inte kan något annat än bygga säkra hus med låsta dörrar. Hembyggeriet är så att säga Kräftans eller skyddsprincipens existensberättigande. Så gissa vad hemsnickraren men också gruppstämningssabotören Martin Timell har för horoskoptyp? Solen i Vågen och Månen i Kräftan förstås!

I den här suboptimala kombinationen av tecken, den sociala Vågen som inte når sin fulla charm eftersom Kräftan mutar in ett mycket mindre område, har vi nycklar till att förstå västerlänningens nya fula tendens att bygga sig skyddade bostäder med dubbla skyddslås på dörrarna och patrullerande vaktbolag. Dessa onda tecken i tiden visar att den vite mannen redan vet att hans civilisation är död. Tecknet tycks infriat genom mitt påpekande av vilket zodiaktecken som just nu leder den vita västvärlden

Det här är nu astrologi på hög ideologisk nivå och den som ännu ägnar sig åt sitt eget personhoroskop (vilket enstaka kommentarer på bloggen omvittnar) har inget att hämta här. Den här bloggen diskuterar tillvarons ojämlikhet och hur allt gott inte är lika gott, men (oundvikligen) det högsta goda en enskild individ mäktar se, beroende på sina "ingångsvärden" i detta jordeliv. Reinfeldt trodde verkligen hans taktiska slirande gagnade "den goda saken". På så sätt blev han en nyttig idiot i ett större spel som syftade till att avslöja borgarens livslögn och gemena själviskhet.

Inga kommentarer: