Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 28 november 2015

Människor som gick snett hamnar hos Svenskt Näringsliv
Den som noga granskar de här två nunorna kommer att se den väg mot skär arrogans och högmod som Svenskt Näringslivs nya påläggskalv Susanna Spector har framför sig. Än har hon bara lärt sig floskeln "lönespridning" (Se Politism), men nyspråket kommer snart att sitta som en smäck.

I fallet SP och BK har vi att göra med någon slags från himmelen nedsipprad genetisk defekt som skapar en extremt självisk form av den normalt opartiska Tvillingarna. Det är alltid extra trist för bloggaren att upptäcka folk som likt honom själv har både Sol och Måne i det intellektuellt orienterade Luft-elementet men som valt den Mörka sidan. Min gissning är att de här kommer att återfödas med grova förståndshandikapp för att med en begränsad uppfattning få lära om och lära rätt om alla människors beroende av varandra. Faktum är att båda två har ansiktsdrag som tyder på att den här kursen mot nästa kropp redan har anträtts. 

Och det är bara logiskt. Du blir inte skitstövel över en natt, som Maria-Pia Boëthius föreställer sig med det patenterat falska miljö-argumentet. Både Bert och Susanne har grundlagt sina dåliga attityder i tidigare liv och dr Ian Stevensons häpnadsväckande grundforskning i medfödda födelsedefekter och födelsemärken i samband med att barnet minns hur dennes föregående personlighet i ett tidigare liv utsattes för våld på samma punkt, visar att smärta/panik och troligen också dåliga attityder fortplantar sig och bygger vår nästa kropp, vacker eller ful eller mittemellan! På goda grunder kan man anta att födelsehoroskopet om än inte ÄR individen själv, ändå anger de enda "ingångsvärden" som passar en själ med den eller den läggningen.


Bert Karlsson


Susanne Spector

Karlssons karta har kommenterats förr, men Susanne Spector är ett nytt svenskt lågvattenmärke för den här bloggen. Notera hur passande Satansstjärnan infekterar pengarnas planet i Oxen och jämför hur denna onda influens står placerad i horoskopet för hennes arbetsgivare, Svenskt Näringsliv. Så samlas satansbarnen tätt tillsammans för att planera för mänsklighetens förslavande! Att Löfven inte inför skottpengar på dessa förrädare beror naturligtvis på att han också tillhör dem som Satan brännmärkt och äger.

Jag vill speciellt peka ut axeln mellan det onda och fientliga sjätte huset och tolfte huset för materiella förluster. Den här axeln är brydsam, i vissa horoskop har jag noterat en stor portion humanitet, men i andra horoskop omvittnas allsköns ruttenhet, främlingsfientlighet omväxlande med omänskliga attityder till underlydande. Fredrik Reinfeldt hade en opposition i denna ledd och hans ledarskap var enligt boken Knapptryckarkompaniet (av en avhoppad seniormoderat) rent bedrövligt. Jag bloggade om den här axeln som en potentiell placering för slavdrivare och deras slavar och det förefaller som om satansungen Spector redan valt sida.

Man kan notera att både hon och den cyniska ärkekapitalisten Bert Karlsson har girighetens norra månnod och dess bestraffning vid södra månnoden kopplad till Saturnus som strängt ledarskap. Det är möjligt att det är formgivaren Saturnus närhet till demonin som förklarar varför båda drar mot samma utseendetyp.
På en bild där Spector inte avslöjar fullt så mycket av sin fula själ mitt under ett ryck av ideologisk fanatism utan stillar sig, påminner hon påfallande om skådespelerskan Téa Leoni. 

Dennas enda skådespelartillgång är att agera ut sin egna stirrighet och stelt spastiska natur. I några roller har det funkat för komedi, men det är begripligt att hon aldrig blev någon av sin generations större aktriser. Jag noterar på nätet att Leoni privat är en kultiverad kvinna med stort litteraturintresse. Det är svårt att föreställa sig i fallet Spector.

Förklaringen till denna femetta i avdelningen "look-alikes" ser inte mycket för världen ut, men jag hittar inget bättre: de har båda planeter som täcker in slutet av Vattumannens tecken varav en placering i den 29e graden (Spector: Saturnus, "själens form"; Leoni: Merkurius men med Saturnus hängande sig i hasorna i 25e graden). 

Dessutom har de båda betoning på Jordtecknen Oxen och Stenbocken. Det är möjligt att, som tidigare nämnts, ett flertal tecken tillsammans bildar en FORM i universum och som sådan är just formbildande. 

Den här aspekten av astrologi är troligen reserverad för hyperbegåvade själar med långt högre intelligens än vår världs stjärnor som Stephen Hawking. För att förstå Världssjälen krävs i princip att man accepterar att man är en del av detta levande väsen! Såna frågor som aldrig satansbarnen funderar över eftersom det enligt dem inte bor någon lönsamhet i att tänka stort, tänka bortom pengarna på banken.5 kommentarer:

 1. Bert Karlssons utbrott när Expressens reporter Carolina Neurath frågar om vinsten i flyktingboenderna har ju blivit känt också vid det här laget...
  http://www.expressen.se/gt/bert-karlssons-utbrott-ni-kan-inte-ett-skit/

  När den frågan kom upp sa hans mars i Väduren ifrån direkt! Venus (pengar) i samma tecken ville inte bli ifrågasatt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, det är Mars där. En tjurskallig bekant med Solen i Oxen och Mars i Väduren opposit Vågascendenten har uselt humör och går till kraftfullt motangrepp om man ens försöka en hypotes om någon han anser vara sitt privata. Enligt ägande-Oxen med Mars-i-egocentriska-Väduren lider då analytikern av "gränslöshet" (något ord han plockat upp ur litteraturen kring psykologiska problem, vilka han uppenbarligen är märkligt väl inläst på).

   Här ser man det "för-psykologiska" Barnet i ren form. Både Väduren och Oxen ligger före Tvillingarna där intresset för analytiskt tänkande vaknar upp. Nu sägs Bertrand Russell ha varit en stor matematiker. Han var Oxe men med Merkurius och Venus i Väduren (och Månen i Jungfrun). Men han var en "räknenisse" av hög kaliber och det betyder inte nödvändigtvis en genuin tänkare. Han urartade senare i livet till hedonist som bara levde för sinnena, vilket stämmer bra med passionerade Väduren och både Sol och Måne i konkreta Jord-elementet...

   Radera
  2. Nu har Uppdrag Granskning fått upp ögonen på bert Karlsson och hans flyktingboenden... (här snålas inte med nåt säger Bert..) http://www.svtplay.se/video/5132320/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-avsnitt-14-1?start=auto

   Radera
 2. Svenska Kyrkan startar asylboenden utan vinstintresse. Det borde ju vara någonting för Bert Karlsson att undersöka. Hans senaste projekt vad gäller bostadsmarkanden var att bygga trailer-parks i Sverige. Fyndigt men att bedriva utan vinstintresse lär han ha svårt att komma på...
  https://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=1481623

  För om det här med att tjäna pengar på flyktignar är oundvikligt i Berts värld
  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/bert-karlsson-pa-vag-att-tjana-hundratals-miljoner-pa-flyktingar
  Reporter

  "Är det rimligt att du ska tjäna så mycket pengar på att flyktingarna behöver tak över huvudet?

  Bert
  "– Det går inte att göra något annat, upphandlingen är så här korkad."

  Bert Karlssons trailer-parks
  http://www.di.se/artiklar/2016/5/8/ledare-bert-bygger-folkhemmet/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom detta är en astrologisajt kanske man ska tillägga, att "det oundvikliga pengatjänandet" kan ledas tillbaka till Karlsson extremt kreativa himmel med all dess Eld och Luft. Men det är märkligt att pro bono ligger helt utanför hans tankesfär. Karlssons horoskop är ett av dem man skulle velat ha exakt klockslag på, ihop om att få en förklaring i ascendenten till hans brinnande materialism. Som kartan står, är han en gåta. Jupiter-i-Lejonet som eldar på Mars/Venus i Väduren beskriver visserligen en framgångsrik och överemotionell typ och i Sverige kanske man bara kan bli entreprenör med den kombinationen, landet har så lågt i tankens tak att den här intressanta aspektens högre möjligheter aldrig får en chans...

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.