Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 9 november 2015

Jupiter in i Lejonet 2015

Det är smått underhållande att se hur illa det kan gå om man som denna astrolog fixerar sig på en enda punkt och sedan börjar orera över den enskilda detaljen. Den indiska astrologen som lovordar Jupiters entré i Lejonet tidigare i år har visserligen inte fel i att Jupiter passar bra i detta tecken, men verkar helt ha glömt att ingen planet lever för sig själv allena. 

Jämför med den här bloggens dystrare prognos om Jupiters entré in i Lejonet och ett allt kallare förhållande till tiggare (och flyktingar, skulle det visa sig). Skälet till den tanken låg förstås i att gränsdragaren och realisten Saturnus samtidigt kastar sin frysande aspekt mot Jupiter och i princip förtar hela effekten av "öppna era hjärtan"-principen.

Från i maj i år, se inlägget: Ond Jupiter. Den svenska elitens expansionslust förgör fäderneslandet.

Sedan hänger det förstås på det individuella målhoroskopet hur den här Saturnus-Jupiter-aspekten spelar ut. En del kanske bromsar och andra upplever en utifrån kommande begränsning...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.