Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 27 november 2015

Hur Bush och Blair förvandlade 200 terrorister till 100.000


Vad mysigt vi har det här i maktens korridor


Man läser inget i den borgerliga svenska pressen eller hör något utlåtande från regeringen Löfven som har bäring på verkligheten om den så kallade terrorismen. Men en dagsfärsk artikel i The Guardian påminner återigen om att det utanför det här landets gränser faktiskt finns folk som ser objektivt på det historiska förloppet. Västerlandets egen skuld i Paris-terrorn är total och inget tyder på att den "civiliserade" västvärlden kommer att tänka om. Vapenindustrin vill att fler skribenter börjar tala om ett Tredje världskrig, de önskar det i lika hög grad som IS välkomnar franska bombmattor över Raqqa!

Givet blogginlägget om hur Kräftans zodiaktecken är en princip som bör hållas som i ett harem och inte ägna sig åt politik, är det förstås roande att påminna sig hur också George W. Bush tillhör samma skara av förvirrade makthavare för närvarande styr västvärlden rakt in i undergången. Kapitalismen kommer kanske att sluta tidigare än någon vänsteranhängare vågade hoppas på och detta genom den kapitala stupiditeten som är inneboende i sagda system! (Där en Kräfta tänker stort och gör gott, har vi säkerligen förklaringen i ett horoskop där exempelvis det tredje intellektshuset är synnerligen starkt och Kräftan uppbackad av en rationell placeringen för Månen.)

Låt oss bara, innan vi skrinlägger ovanstående två historiska stolpskott, den omdömeslösa George W. Bush och hans giriga sidekick Tony Blair, en sista gång notera deras födelsehoroskop så att ingen någonsin i en representativ demokrati ska luras att välja en lymmel eller självisk fan som sin representant. (Fromma förhoppningar...)

Horoskopen har redan placerats sida vid sida en gång tidigare, och det bara två veckor före Paris-attentatet i ett inlägg betitlat: "Den Store Satan och den lille på 10 Downing Street" (även NATO-basen Stoltenberg, Norges senaste Quisling, figurerade i det inlägget). Men de är värda en repris.



 


Notera särskilt att båda männen har Solen - Herkules som borde ha gjort stordåd - instängda i förlustens hus. Detta olyckliga omen kan man neutralisera om man ägnar sig åt välgörenhet av olika slag, men gissa om två världsledare med samma omen kommer att lämna elände och förluster efter sig! Hos båda männen befinner sig den onda daimonens rollmask (intellektets Merkurius hos den oerhört oklipske Bush och stridspitten Mars hos den betydligt rappare Blair) i männens första personlighetshus. Detta antyder att de är personliga bärare av den förlust som är signerad den onda daimonen.

Fredrik Reinfeldt, mannen som (med kumpanen Anders Borg) trasade sönder Sverige, har samma indikation fast lite annorlunda uttryckt. I detta fall var det den personliga ascendenthärskaren som låg i tolfte sektorn och under den onda daimonens inflytande. Den onda daimonen själv var i Reinfeldts fall ingen annan än hans egen själ - Solen! Denna lyfte han in i elfte idealhuset och presenterade som något gott och eftersträvansvärt - just den Kräftans princip som per definition ALDRIG BÖR UPPHÖJAS TILL NORM FÖR ETT SAMHÄLLE. Kräftan är naturligt kopplat till fjärde sektorn för internt välbefinnande - politikens raka motpol.

Då och då for Reinfeldt ut och beskyllde andra för att representera "särintressen" (Kräftan = klanmentalitet, hushållet som ett särintresse) men han kan ha varit den mest hemmablinda statsminister Sverige någonsin haft, intill efterträdaren Löfven. Hade Reinfeldt haft någon som helst tyngd på den internationella arenan kunde vi alltså på goda grunder ha förutspått också honom som kapabel att starta ett världskrig och trasa sönder hela civilisationen genom att använda privatekonomi som måttstock för hur man styr världen! Nu bröt han "bara" sönder svenskarnas förmåga att hävda sin rätt på arbetsmarknaden. Ett illdåd som förtjänar helvetet även det.

Om man höjer blicken från dessa krymplingar och istället studerar astrologins djupa filosofi, är det en sann njutning att se hur väl systemet avbildar verklighetens paradoxer. Som att tolfte husets onda daimon - en ond kraft som sätter käppar i hjulen och kanske också grumlar omdömet - också är Gud själv! "Gud ger och Gud tar", men gör så genom helt olika rollfigurer.

Jag tänker förstås på den naturliga zodiaken korrelerar Fiskarna med det förlusttyngda tolfte och Skytten med det vinnande nionde huset och det faktum att båda tecknen behärskas av Jupiter (grekernas övergud Zeus). Den sublima logiken ligger i att Jupiter också representerar Världssjälen eller själsnivåns expansion ut till världsalltets yttersta gräns. 

Vid gränsen har vi gränsdragaren Saturnus som således blir "själens form", oavsett vilken besjälad livsform vi betraktar. Då Jupiter är den enda planet som associerats med det femte elementet, Etern som föregår tid och rum, förklarar Jupiter i sitt sanskritnamn Guru varför hinduismen åtminstone på pappret betraktar sina andliga lärare som i besittning av "kosmiskt medvetande", det kristendomen brukade kalla Guds försyn.

Gud vet våra handlingar redan innan vi kommit att tänka på att utföra dem, helt enkelt för att det gudomliga medvetandet uppfyller all den tid och det rum som kan tänkas. Gud är ond i den meningen att "han" inte ingriper i de enskilda själarnas egen tankeutveckling utan låter mördaren mörda och helgonet bistå dem i nöd.

Med denna insikt förstår man direkt hur Jupiter kan vara såväl den hellenistiska astrologins kakos daimon som den gude guden eller theos. Här har grekerna exakt samma tanke som den hinduistiska astrologin men troligen fick båda stoffet från perserna som under sin expansion förde med sig de doktriner som redan börjat utvecklas i det nybabyloniska riket. Jag misstänker (på lös och subjektiv grund) att personhoroskop kan vara flera hundra år äldre än det äldsta hittade (från år 409 fvt) och att man kanske borde söka sig tillbaka till det assyriska riket...


Tillägg. Två veckor efter inlägget recenserar SvD två böcker om Islamiska Staten, varav en friserar siffrorna något: 1000 terrorister i Irak före USA:s falska krig mot "massförstörelsevapnen" har idag genererat 100.000. Poängen kvarstår.

Inga kommentarer: