Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 8 november 2015

Duktigheten som skadegörare

I föregående inlägg - Året då Sveriges inbilska sekulära humanism förstörde allt - noterades att landets rollmask utåt har gått helt åt pipan tack vare landets patologiska behov att spela Bror Duktig och moraliskt överlägsen inför världen - samtidigt som vi bara sprutar ur oss mördarvapen som driver människor på flykt - för att vi "måste exportera för tillväxtens skull" (ekvationen går bara inte ihop).

Det är förbindliga och välgörande Venus som signifierar Sveriges rollspel, men inlägget upptäckte att planeten för tillfället är helt perspektivlös eftersom den både inifrån och utifrån befinner sig i den onda demonen Rahus våld. Rahu eller norra månnoden avslöjar att det inte är med ett högre eller gudomligt mandat som politiskt korrekta svenskar "tävlar" i goody-goody-åsikter utan en alltför sorgligt simpel önskan om att nere på jorden brösta sig inför sin granne!

Demonen Rahu har att göra med den sublunära attityden till den korrekta norm som referensen Solen (solekliptikan anger). Det begärsfulla och opålitliga psyket skevar på sin månatliga bana ömsom uppåt på nordliga latituder och uppvisar mångalenskapens alla tecken på ett omtöcknat omdöme, bara för att under varvets senare två veckor rasa ner på sydliga latituder och drabbas av självbestraffarens perversa självrepression!

Vad jag igår upptäckte var således att den indiska astrologin placerar Venus emellan landets tragiska 18-cykel där Rahu GENERELLT, men i synnerhet i hänsyn till handel, grundläggande utbildning och kommers (3e-husfrågor) får Sverige att agera omdömeslöst, girigt och framstå som ett drucket fyllo i världens ögon.

Venus råder över den här periodens första sub-cykel och drar därför på sig demonin. Eftersom planeten anknyter direkt till landets ascendent (eller "personliga" beteende är detta en intensiv period där frågan om landets förmåga att vara vän med alla ställs på sin spets. Glöm inte att Sveriges Venus befinner sig i Stenbocken, ett opersonligt tecken som är orienterat mot att GENERELLT ISCENSÄTTA LAGAR OCH FÖRORDNINGAR. 

Själva lagstiftningen ligger alltid under Jupiter, till vilken Stenbockens härskare Saturnus har ett neutralt förhållande, men landet Sverige har ett minst sagt skadligt förhållande till. Vågascendenten representerar den mellanmänskliga jämviktens utblick som gör att Jupiters tendens mot tillväxt och ökad komplexitet ständigt rubbar Sveriges sociala harmoni. Denna onda tillväxt-Jupiter kan den begåvade läsaren genast känna igen i högerkapitalismens gapande efter öppna gränser och pengarnas och arbetskraftens fria rörlighet. 

Dagens globala slavsamhälle skadar våldsamt Sveriges förmåga att bete sig "venusianskt" eller agera som en rättrådig vågskål i världen. Och hur kan det komma sig? Jo, detta hycklande land LEDS av den onda tillväxt-Jupiter och landets ledare (Solen) är via femte ledarskapshuset helt med på att vår delaktighet i den rika (Jupiter) överhetens välstånd är viktigare än t.o.m. landets anseende. Sveriges "Venus-rykte" utomlands ("vackra svenska flicka") är helt följden av falskspel och marknadsföring, inte minst från Svenska Institutet som oroat sig över att andra berättelser än deras egna "fakta" om Sverige sprids oroväckande i landet. Gårdagens inlägg var så viktigt att det förtjänar att skrivas om i nya ordalag!

Eftersom storcykeln (maha dasha) så att säga verkar som yttersta kraft och Sverigehoroskopets ascendenthärskare Venus är den första undercykeln, måste den andra undercykeln (Rahu igen!) betraktas som verksam inom de två andra. Det är därför jag säger att Sveriges självbild (Venus) både inifrån och utifrån ter sig som helt vansinnig, som demoniskt uppsvullen och fyllt av den hybris som den indiska mytologin placerar hos denna sublunära demon som ville övertrumfa Solens norm (solekliptikan har per definition 0° latitud - "the straight and the narrow") och leka gud. 

Tankarna går direkt till Löfvens självbelåtna leenden där han lyckades ordna sig några minuter i strålkastarljuset med ingen mindre än Europas motor, Angela Merkel och vid den tiden - två månader känns nu som en evighet sedan - med sagda svenska hycklande självgodhet kräva mer flyktingmottagande av andra EU-länder.

Se här Venus i transit över himmelen (och Sverigehoroskopet) dagen för deras gemensamma uttalande:




I relation till Sverigehoroskopet har vi Venus-i-Kräftan på plats på världspodiet - i tionde officiella huset och sannerligen om inte uppsåtet är gott: Venus disponent är Månen och den hittar vi i det nionde huset för samvetet. Samvete är i själva verket de yttringar som indikerar att människan alltjämt har en viss kontakt med sin inneboende gud. 

Just i detta fall är Gud både lite av Gud och Djävul samtidigt eftersom husets tillfälliga ägare och rollmask, budbäraren och kommunikatören Merkurius både råder över det nionde och det olycksdrabbade tolfte hus över vilken "den onda demonen" sägs råda enligt den hellenistiska astrologin. Vem eller vad denna förlustbringande onda demon är, skiftar från horoskop till horoskop, men man kan påminna sig att hinduerna placerar den Stora Illgöraren (Saturnus) som tolfte husets karaka (signifikator)! Saturnus kan representera allt från den snåla husbonden till staten eller underklassen och deras fattigdom. 

När vi på denna dag för Löfvens och Merkels utspel hittar Merkurius i tolfte i sin schizofrena dubbelroll som samtidigt både den som utdelar vedermöda och samvetet att förnimma att allt inte står rätt till, ligger naturligtvis tonvikten där Merkurius befinner sig, och det är signifikativt att tolfte huset bl.a. betecknar människor i landsflykt! Allt enligt indisk astrologi.

(Varför jag drar in den korrumperade hellenistiska versionen i sammanhanget beror bara på att "den onda daimonen" är ett så oslagbart grafiskt sätt att presentera tolfte husets rådare på, och man ser tydligt att det finns fog för beskrivningen även i den indiska astrologin.)

Håll i minnet att det bara är utifrån SVERIGEHOROSKOPET vi får dessa indikationer som klingar så sant med tanke på ämnet för Löfvens och Merkels utspel.

Det är således i grunden det ömmande samvetet som agerar som basis för Sveriges rollspel (Venus) uppe i kycklingmamman Kräftan som burrar upp fjädrarna lite extra denna dag och visar tecken på den empati som krasst talat bara är den Vegetativa Själens oförmåga att kontrollera sin egen form. Jag har ibland en sådan kontakt med mitt fysiska verktyg (kroppen) att jag fysiskt känner Mälarens vatten suga och dra i min kropp när jag går förbi ett ställe i närheten av Rosenbad där flanörstråket ligger lågt nästan parallellt med vattenytan. 

Jag skulle tro att detta beror på att jag föddes med Vattnets egen planet Månen exakt på ascendenten i intellektuellt medveten Luft - det som för andra förblir känslor, instinkter eller maggropsreaktioner förvandlas till tankar hos bloggaren. De som inget vet har kallar sådant för brist på empati; i själva verket är det dubbel empati eftersom mottagaren inte bara registrerar något utan också omsätter intrycken i tankar - kanske en handlingsplan... Men Vattnets formlöshet är dess förbannelse och det är ju därför som detta element i dess primära utgestaltning - Månen hemma i härskarläge i Kräftan - måste ha gränsdragaren Saturnus i opposition i sitt (negativa) härskarläge i Stenbocken. 

Utan att komplicera ovanstående transithoroskop med resonemang om huruvida Saturnus "håller emot" när Vattnet suger svårt, vill jag istället fortsätta diskutera Löfvens bröstande sig om överlägsen svensk empati (sekulär och därför irrationell humanism) som bara två månader senare visar sig ha varit en fullständig felbedömning vad gäller hemmaopinionen (svenskarna radikalt mer aversiva till "öppna hjärtats princip" i senaste opinionsundersökningen).

En kejserlig astrolog utan annat arbete att sköta hade kunnat rita horoskop för uppdragsgivare eller regering så pennan glödde och granska de omen som åtföljde ett sånt här utspel. I mina ögon - så här i efterhand - räcker det med att notera att Sverigehoroskopets rollspelare Venus inte står ensam i tionde huset där man stoltserar med makt och myndighet. Tyvärr bildar Venus en av astrologins mest tveksamma konjunktioner med Mars. Det finns både gott och ont i den här kombinationen mellan den lilla välgöraren och den lilla illgöraren, men det är ingen slump att jag började med att kalla den för "horkarlens och horans signatur". 

Här befinner sig dessutom den tygellösa Mars "fallen" i Kräftans tecken. Som vi sett av dess överrepresentation i horoskop för homosexuella ett tydligt tecken på att den Irrationella Själen (= Vegetativa Själen) kontrollerar och derangerar människans psyke rejält. Fallen Mars i Kräftan kan (men måste inte) antyda en "mind fuck-up" som inte längre tänker redigt kring saker utan agerar på basis av den ständigt hungrande Irrationella Själen. Vissa ting bör dock inte födas, och svält kan ibland vara en bra metod för att föda högre insikter om livet. Att leva är mer än att bara arbete för sitt vatten och bröd, något Löfven troligen aldrig kommer att inse i detta liv.

För det är ju hans egen fallna Mars i Kräftan + Solen den insatte kan skönja här i SVERIGEHOROSKOPETS tionde hus denna olyckliga dag då vi återigen försökte spela världssamvete trots all vår orena rovkapitalistiska instinkt, vårt NATO- och USA-kramande, vår fullständigt horribla dubbla solidaritet med det ekonomiska system som skapar krig och flyktingströmmar och sedan detta falska "bäst i humanitetsklassen". (Personligen skulle jag inte släppa in en enda flykting i mitt konungarike förrän jag tagit reda på vad landet egentligen står för!)

Mars "fall" i Kräftan är en tydlig symbol för avgjorde problem på hemmaarenan (Kräftan indikerar hemmafronten eller landets egen befolkning), men det är inte allt. Ur Sverigehoroskopets Vågascendents perspektiv är denna veka Mars som denna dag stiger upp och andas av makt och herravälde EN VERKSAM ILLGÖRARE. Det vill säga, varje steg denna Mars tar får onda eller icke önskvärda konsekvenser för Vågascendenten. 

Som läsaren ser krävs det ett fritt luftrum bakom pannbenet för att kunna hålla astrologins många faktorer (här tre skilda horoskop) i luften samtidigt, tills man börjar skönja en BILD som inte går att hitta i varje sig Sveriges eller Löfvens horoskop eller i kartan med transiterna. Det man förnimmer är den skrift på himlen som Gamla testamentet talade om som Guds handskrift till människan (för den med ögon att se och öron att höra - även juden Jesus var långt senare inne på att folk inte hade förmåga att tyda tidens tecken utan krampaktigt höll fast i rituella observanser).

Efterklokt kan man alltså se att det där mötet den 8 september mellan Löfven och Merkel var en katastrof som bara väntade på att hända. Sveriges rollspels-Venus var allvarligt skadad av Mars, och det är dess passage genom tionde som status- och ryktbarhetshuset som förklarar varför flera utländska journalister (en AB-enkät häromdagen) anser att Sverige tappat greppet totalt om sin invandringspolitik. Den senaste springande punkten menar jag ligger i denna horaktigt hungrande konjunktion mellan Mars och Venus. Vill man vara riktigt sannfärdig kan man gå vidare och hävda att det är den globala marknadskapitalismen VILL hålla igång folkvandringarna genom lukrativa krig. (Eller vill och vill, krigen är själva nerven i kapitalismen och konkurrenssamhället, ingen kapitalist skulle medge att de VILL krig, men det beror på att de lever i en så djup lögn för att försvara sina vägval i livet.) Dessa folkomflyttningar använde sig även antikens diktatorer av (minns judarnas fångenskap i Babylon) eftersom "härska och söndra" tjänar den rika överhetens intressen. 

Det svenska löneläget är alltjämt för högt, trots att dåvarande moderata finansministern Anders Borg förstörde svenskarnas solidaritet och facken via chockhöjningarna av medlemsavgifterna 2006. Men den irrationella själen blir alltid mätt, så nu gastar Lena Mellin regelbundet i Aftonhoran om att Sverige behöver alla dessa nya människor. Varför? Därför att vinstmarginalerna äts upp av den negativa spiral som den döende kapitalismen uppvisar. Likt Irland försöker nu Sverige genom skattesänkningar för de rika (tas från ett allt sämre fungerande välfärdssamhälle) lisma sig till arbetstillfällen från de globala Monster som den dumme medelsvensson luras att "gilla" via ständigt pågående reklamkampanjer (välj valfritt amerikanskt varumärke och förstå processen av eget huvud). 

Den globala Rovkapitalismen VILL HA IN DESSA flyktingar i Sverige eftersom det är enda sättet att motverka deras egen rädsla för sviktande kvartalsrapporter. Hydran, kapitalism-monstret är det fulaste uttrycket för den Vegetativa själen, så det är inte att undra på att direktörer och börsen så lätt går i spinn och agerar på "maggropskänslor" - dessa är varelser som lever på en lägre nivå än vad människan var menad till och så längre inte massorna bildas kommer de aldrig att kunna översätta "Vattnets sug" till tankar i det mentala för att få verktyg att förstå och stå emot sin sämre och dräggliga sida - den som styr hela västcivilisationen genom ett genomruttet ekonomiskt vinstbaserat system. 

"Var är annars moroten?" frågar den dumme fan som därmed helt bevisar sig vara i Vattnets - Hydrans - våld. Motivationen för de vuxna människorna ligger i deras mänsklighet. Människor är verkliga människors motivation, inte pengar.

Den indiska astrologins prognosmetod kan tyckas lite luddig, en storcykel, en preciserande undercykel och sedan leta kritiska (eller löftesrika) korta perioder (eller t.o.m. dagar) via transiterna. 

Men i gårdagens inlägg öppnade jag upp en tredje cykel, som alltså kan säga verka INOM Venus, inom Sveriges rollspel och självförståelse. Det var då jag upptäckte att denna cykel var densamma som huvudcykeln. Den måttlösa demonen Rahu. Sverige har gått sönder i detta nu. Den 18 år långa vettlöshet som motsvarar socialdemokratins högervridning kulminerade av allt att döma med lakejen Löfvens möte med Europas "ekonomiska motor" Tyskland den 8 september i frågan om att låta hela Europa spira ekonomiskt "på lite sikt" genom att öppna alla fördämningar och låta resten av världen fylla vårt hörn.

Jag kan inte annat än hålla med om att SD ser ett och annat med klarare blick än de som väljer att betona partiets bakgrund i nynazismen. Men de är lika goda kålsupare som högern och vänster och Sverige står de facto helt utan en värdig politikerkår. Landet är helt tillspillogivet. Det är helt vårt eget fel. Låt inbördeskriget rulla igång!


Bumerangkarma (för dem som förverkat sin himmelska kredit) - "Gränsen är nådd"-horoskopet


En ömsesidig reception mellan 12e och 1a husets härskare
värd att begrunda: den onda demonen, här spelad av
Merkurius, arbetar genom Sveriges rollmask. Sveriges
rollmask (Venus) fångad i den onda demonens näste
med krigs- och kaosplaneten Mars. Ett Sverige som
meddelar att det tagit sig vatten över huvudet.


Häromdagen meddelade regeringen Löfven genom Morgan Johansson att "gränsen var nådd", att Sverige inte mäktade ta emot fler flyktingar.

Den zombiemässiga reflex att imitera genuint gott som Löfven faktiskt manifesterade under de två månader som skiljer inläggets två kartor åt, var att kritisera Bert Karlsson och hans likar för att ta ut överpriser för flyktingboendet. Men man ska minnas att detta är samme Löfven som inte i princip har några invändningar mot att produktifiera små barns behov av utbildning, gamlas behov av sjukvård! Den mannens Sol+Mars i Kräftan understödd av egoismens Måne i Väduren är en helt pervers version av näringslivet och ren opportunism!

Från Löfvens fatala glassande sig i Angela Merkels solglans till Johanssons medgivande att regeringen fullständigt havererat i flyktingpolitiken, kan vi nu studera Venus transit. Dagen för Johanssons uttalande står Venus alltjämt i konjunktion med Mars och nu gradexakt. Nu är det Venus tur att vara "fallen", den sociala lagspelaren står i antisociala och självtjänande Jungfrun (tecknet som inte arbetar idealistiskt utan för att få ut lön för sina händers flit - Jord-elementet har alltid de konkreta i siktet).

Men notera hur den här olycksbådande "horaktigheten" flyttat sig från det imponerande makthuset till det tolfte där enbart förluster står på programmet. Det enda goda med tolfte är dess bibetydelse som "sängkammarens förlustelser" - detta är i indisk astrologi den tid av "förlustbringande tidsslöseri" som ägnas åt sexuella lekar. En högre läsart av tolfte är att detta är sektorn där man offrar världen för att befria sin själ från dess synder. I detta fall står "horbockssignaturen" och "arbete-för-vinst"-tänkandets Jungfru som den synd som måste rentvås. "Den onda daimonen" är som vanligt för Sverige landets kommunikation och grundläggande intellekt. Notera att det är den jordbundna typen av intellektualitet som skadar oss, det är vårt behov att vara förnuftiga och enbart bygga på fakta som förklarar vår andefattigdom och, på sina ställen, rena religionshat. 

Bloggen har tidigare upptäckt att ateism tycks följa Vågen som soltecken och lägger man den sociala jämviktens symbol som ascendenttecken får man en ny förståelse av varför den själviska och antisociala Jungfrun och dess jagande eter materiell vinst är till skada för den sociala sammanhållningen människor emellan. Att födas med Vågen i öster ser inte helt lätt ut eftersom människan av naturen behöver en viss privat sfär (vilket Jungfrun indikerar) och i många fall tycks må illa om hon inte får "äga" eller ha några prylar hon kan kalla sina egna. Men Vågen, vilket övermaga Sverige så tydligt omvittnar, är en ganska pretentiös ascendent och ser man på dess 11e idealhus är Lejonet (Solen) ett tecken på att landets söker Gud eller det solära Logos. Hur problematiskt blir då inte Sveriges förhållande till andliga frågor eller den om människan har en odödlig själ, när vi hittar nationalhoroskopets Venus nedsjunken i Jord i fjärde huset för det privata och tillslutna. 

Sverige är som sagt ett hypersekulärt land som lider oerhört av att förnuftspräster av scientistisk typ ständigt söker lära svenskarna vad som är förnuftigt att tro och tänka. Dessa hämmande och korrumperande auktoriteter är utsända av näringslivet som enbart vill att svenskarna ska tänka på ämnen som är lönsamma för landet, ämnen som går att "produktifiera" och exportera. Men som vi redan sett skadar Jungfruns torftiga "jobba-för-vinsten" allvarligt folksammanhållningen (Vågascendenten) och måste därför "tolftehusoffras". Sverigehoroskopet haltar ganska rejält ju mer förtrogen med dess spretighet och många inkompabiliteter man blir...

Morgan Johanssons uttalande för regeringen Löfven var en milstolpe även astrologiskt. Först nu (jag skriver detta rakt ur huvudet utan föregående analyser av kartorna), ser jag att den horaktiga Venus/Mars befinner sig i stark konjunktion med ... ja vem? Girighetens demon Rahu! I 12e KAPITULATIONENS HUS faller denna ödesdigra indikation. "Gränsen är nådd, vi, regeringen, har tagit oss vatten över huvudet."

Detta är alltså en dag (eller en kort och intensiv period) som är en milstolpe för transiterna visar nu att Sveriges signfikatorerna för landets maha dasha (storcykeln), och antara dasha (sub-cykeln) samt den tredje cykeln alla kom samman nu!

Grattis Sverige. Här är ditt nya liv. Söndertrasat av en fullständigt hejdlös invandringspolitik i syfte att gynna landets giriga företagare. Folket har fått lida på ett sådant sätt att man måste fråga sig vilka svenskarna var i sina tidigare liv. Vad är det för dålig karma som fört dem rakt i händerna på dagens monster, rovkapitalisterna? Vad har denna befolkning själv gjort sig skyldig till i ett tidigare (kollektivt) liv som de nu måste möta och lära sig förstå när deras egna ledare vänder sig mot dem? Har substantiella delar av de svenska samhällena t.ex. varit medborgare i något annat historiskt liv vars härskare använde sig av den moderna globala rovkapitalismens söndra- och härskametoder? Var och när? 

Svaren kommer troligen att skifta beroende på vilka landsändar och städer man besöker, men eftersom detta är det normala sätter som djävlar till människor bedriver politik är motivet ytterst generiskt. Någon svensk kommun kanske "drivs" av verkligt gammal karma, flyktingsituationen påminner om hur Assyrien en gång tog staten Israel fånga och förde bort "Israels förlorade stammar". Nu sitter här kanske några tusen svenskar som var assyrier den gången och ondgör sig över att det väller in främlingar. Då som nu hade de en regering som för ekonomisk vinning ("Sverige behöver exportinkomster") är redo att tvinga fram folkomflyttningar (eller med ekonomiska argument bejakar resultatet av deras egna handlingar i det förflutna). Idag är det SAAB och Bofors som behöver sälja vapen och så är hela den karmiska kedjan i rullning!

Årtusendena sammanbinds av gamla synder som förfaller till återbetalning. Därför måste dagens svenskar inse att de som forna assyrier måste ta emot dagens assyrier som Assyrien en gång tog emot de tillfångatagna judarna. På den tiden blandade landhungriga despoter ihop folken för att BRYTA NER etniska gränser - härska genom folksöndring. Idag är det inte marken som sådan dagens onda härskare är ute efter, utan billig slavarbetskraft!

Där har ni hela ekvationen. Det är en vidrig värld regeringen Löfven och vilken svensk regering som helst, spelar med i.


PS. Så vad händer om Sverige slutar exportera mördarvapen och fördummande dataspel till världen? Var finns alternativen? Ja, försök tänka lite själv som omväxling! Sluta vara så fastfrusen i vad Någon format dig till. "Finn (eller känn) dig själv" som oraklet i Delphi sade.