Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 9 november 2015

Den osanna Lena Mellin

Ingen bör efter den här bloggens alls studier i astrologiska signaturer för främlingsfientlighet och rasism betvivla att bloggaren inte är någon anhängare av det komplexa fenomenet Sverigedemokraterna. Men frågan är om inte Aftonbladets Lena Mellin t.o.m. är ännu värre. Hon har helt enkelt inte rätt när hon talar om att Sverigedemokraterna med sin flygbladsaktivism "svartmålar" Sverige. Att flygbladet innehåller oriktigheter är inte detsamma som att svartmåla landet. Att underteckna med Sverigedemokraterna och "svenska folket" är inte en svartmålning av landet. Mellin slirar i sin logik när det passar henne...

Och hon bevisar sig vara just så tråkig och fantasilös som man kan få intrycket av när hon fäster uppmärksamheten på den enda oriktiga sakuppgiften i hela brevet, att "halalslakt och klädesplagg som niqab eller burka på offentliga platser kommer att förbjudas i vårt land". Jag log spontant åt det här juvenila busstrecket där författaren naturligtvis tänkt "...förbjudas när vi har blivit regeringsbärande parti", men utelämnar den lilla dagdrömmen.

Enligt Aftonbladets foto på en hand som håller i det engelska flygbladet står det:


Inga pengar
Inga jobb
Inga bostäder

Du kan ha hört positiva saker om vårt land och det svenska folket. Att vi är vänliga, generösa och hårt arbetande. Detta kan stämma, men samhället är på väg att gå sönder.

Vår rikedom har gått upp i rök och vi tvingas låna pengar för att ge våra medborgare utbildning och grundläggande sjukvård. På grund av årtionden av massinvandring är vårt tidigare säkra land inte säkert längre.

Inte bara har vi ett mycket stort antal skottlossningar och gängrelaterat våld, så att granatattacker på offentliga utrymmen inte längre är något förvånande, men Sverige kan nu också uppvisa det näst högsta talet för rapporterade våldtäkter i hela världen.

Sverige hjälper tillfälligtvis dem som flyr krig och terror men kan för närvarande bara erbjuda tält och lägerbäddar. Du kommer så småningom att skickas hem igen.

Sverige är ett modernt västsamhälle. Här är kvinnor och män jämlika. Påtvingade äktenskap och månggifte kommer aldrig att accepteras. Halalslakt och klädesplagg som niqab eller burka på offentliga platser kommer att förbjudas i vårt land.

Sverigedemokraterna, SD-kvinnor, Svenska folket


Detta är som sagt inte alls några lögner förutom det sista, däremot är det retorik, och en vinklad presentation. Men "svartmålning"? Även andra politiker än SD har använt ord som att landet är på väg att gå sönder. Är det bara det faktum att de inte yttrade sig internationellt som gjorde att Mellin höll inne med sitt dömande "landsförräderi" som hon nu har på tungspetsen?

Om det inte är så att landets pengar gått upp i rök, varför går regeringen Löfven och näringslivet sida vid sida i ambitionen att trycka ner landets löneläge för att få in en ny underklass i systemet, samtidigt som man på toppen ökar Sveriges "uppfinningsrikedom" (Löfvens innovationsfloskel) och därmed landets "tillväxt"? Är det inte allmänt känt - för alla utom Mellin - vilket helvete det blivit av den svenska, nedbantade sjukvården - förstörd av högern och en förrädisk pengagirig socialdemokrati? Det bor ingen lösning i att ta in nya lågavlönade sjuksköterskor istället för dem som vägrar jobba i de helvetesförhållanden som Sveriges högervridridning resulterat i.

Årtionden av massinvandring har gjort landet mer brutalt, bara en självförljugen pk dåre som Mellin skulle förneka detta. I ett annat format än ett kortfattat flygblad skulle man naturligtvis kunna diskutera den svenska främlingsfientlighet som är SYSTEMISK - dvs vi släpper inte in nysvenskar i våra liv och de "vita kvarteren". Om de inte kommer hit med redan god ekonomi, vill säga, eller jobbar tre gånger så hårt som urbefolkningen för att bevisa att de också tillhör den svenska "arbetslinjen" (ett folk förslavat av sina Överherrar att inte kunna tänka i några andra termer) och därmed, likt Zlatan till sist kan köpa sig ett boende i det finare folkets kvarter.

Vem är då den purkna Lena Mellin som inte kan möta ett populistiskt utspel annat än genom den oerhörda taktiska missen att sänka sig ännu lägre och plötsligt förneka sanningen om vad Sverige kommit att bli?

Detta är bloggen försökt förstå i två inlägg ägnade åt hennes horoskop.

Från 2011 - "Fruktan sitter mellan benen", om den vegetativa eller generativa principen som drar ner människan och gör henne till en pinsam attitydlåst floskelspottare. Mellin har mycket intellektualiserande Luft men också avsevärda problem med könsdriften. Och störningar i Vatten-elementet är exakt det som utmärker otillfredsställda och rabiata marknadskapitalister och deras entourage och tillskyndare - sådana som Mellin.

Sedan, 2015, påpekade jag i "Den mörka och ljusa sidan hos makthavaren Lena Mellin" hur olycklig den illustration var som användes i inlägget från 2011. Två olika tolkningsdimensioner hade trängts ihop i samma grafik och för att illustrera den andra kastade jag nu om färgen på två av cirklarna.

Men återigen: SD är ingens vän! Det är ett tecken på hur trasigt landet blivit i rovkapitalisternas händer att detta är den enda opposition som bjuds och som rör om i grytan. Faktum är att det hörs radikalare röster i Svenska Dagbladet än i Lena Mellins Aftonbladet. Då är det riktigt pinsamt. Men var är vänsterns opposition? Att läsa "vänstertidningen" ETC är att i stycken blir riktigt mörkrädd. Inte minst jagar de de telemarketingpersonal för sin tidning, det jävligaste skitjobb kapitalismen uppfunnit på senare år! Vet hut! 

Inte heller de tycks kunna uppbåda kraften att konsekvent driva en tankelinje som helt och håller och redan i detta nu betraktar kapitalismen som en tvåhundraårig parentes. Förödande visserligen, men en parentes likväl på mänsklighetens resa. Det kan visserligen ha att göra med att ingen vet hur det här kommer att sluta. Med en stor krasch och ett Tredje världskrig (som den västerländska militärindustrin inte skulle tacka nej till - affärer som affärer), eller som att en ny värld gradvis växer fram ur detta multnande skal som SD faktiskt beskriver rätt väl i sitt flygblad. Synd att de är så falska och ur kontakt med det kommande egendomslösa samhället, som kommer att vara globalt.



Inga kommentarer: