Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 15 november 2015

Den jagade terroristen



The Guardian visar franska polisens signalement inklusive födelsedata (dock inte klockslag). Vad jag sett är det bara svenska medier som tjatar om - om än med avsky - hur välplanerade attackerna var. Jag har tittat runt på lite engelska texter men inte hittat denna inskränkta fixering vid planeringen. Det måste vara den svensk-tyska folksjukdomen - Plangemäss - som tränger fram via våra medier!

Ljusets kvalitet SATTVA dominerar totalt,
men utagerandets Sol är TAMASISK
och placerad i fiendskapens sjätte hus!


Men horoskopet - månhoroskopet - indikerar verkligen en klartänkt människa, vilket naturligtvis gör massmorden så mycket obegripligare från den svenska ståndpunkt från vilken all idealism - beredskapen att dö för något man tror på - flugit sin kos. 

Jag väljer här att flytta fram det standardiserade tolvslaget till 16.00 just för att Månen då har hunnit in i martyrens tecken Fiskarna, så att horoskopet vaknar till liv och gnistrar av den så kallade godhetens kvalitet, Sattva guna. Men bloggen betvivlar att den är god på det sätt människor uppfattar ordet, och i massmördarens fall råder det inga tvivel. Att Sattva guna i hinduiskt tänkande indikerar en mycket hög medvetandenivå, skulle som bäst kunna antyda att den här mannen såg sig själv som utvald att agera som en Guds hämnd- eller straffängel.

Jag har varit inne på det märkliga faktum att flera horoskop för terrordåd har haft ett finns nionde hus för gudomlig medvetenhet eller "plikten mot universum". Och faktum är att denna unga man också har en verksamt god och därtill "prominent placerad" niondehushärskare - krigaren Mars! Detta är visserligen verkligheten som den sublunära principen uppfattar den. Men är det ändå något om verklighetens verkliga beskaffenhet den sekulära människan missat? Varför fortsätter de himmelska budskapen (var sig månhoroskop eller kompletta kartor med klockslag) i anslutning till terrorhandlingar att legitimera våldet? Kanske den sekulära människan förtränger det ohyggliga våld hennes egna länder ständigt ägnar sig åt? Hon är för ynklig och hjärntvättad för att förstå att den kosmiska rättvisans svärd hugger åt båda hållen.

På temat legitima våldsverkare betraktade jag t.o.m. Fredrik Reinfeldts "verksamt onda" rikedomsplanet Jupiter i materialismens Oxe i nionde huset som ett tecken på att Himmelen valt honom för att göra mycket ont i det här landet. Han var alltså ödesbestämd att riva sönder det svenska välfärdssamhället vilket klart och tydligt luktar dålig karma för Sverige som land. Kanske var svenskarna det sovande folket, mentalt efterblivna? Reinfeldt kände ett kall att röra om lite i grytan! 

Det faktum att han lyckades så bra i sitt illdåd bekräftar hans elaka tillmälen om folket. De är dumma och låter vad som helst ske eftersom de bara tänker på sin plånbok. Nu har de rikare blivit ännu rikare via den moderata politiken men ingen annan har fått det värst mycket bättre. Medelklassen mår i själva verket skit över att så mycket otrygghet och uppbundenhet vid sina överblånade liv vidhäftar rännandet i ekorrhjulet. Reinfeldts onda men ödesbestämda mission är uppfylld och bankirerna skrattar hela vägen....

*****

Det finns en annan anledning till den här hypotetiska framflyttningen av Månen till Fiskarna. Det gör att terroristens psyke anknyter till Frankrikes Fiskascendent. Mer ofta än inte, hittar man samma tecken hos människor eller företeelser som är intimt knutna till varandra, och dessutom placerar martyrens ascendent den starka Solen i härskarläge i Lejonet i FIENDENS SJÄTTE HUS. Japp, ett sådant här Fisk-psyke skulle ha starka lejonkänslor mot orättfärdiga ledare!

Om vi antar ett sinne i Fiskarna styrs mannen av Jupiter, Guds egen planet, religionen och samvetet. Långt ner på skalan, där Jupiter redan är degenererad, kommer betydelsen "stor förmögenhet", "aristokratin" och liknande. Ännu längre ner, hittar vi guldgrävare och klippare, börsfolk och fartdårar (Jupiter betecknar accelerationen).

Hur bedöma denna Jupiter, prominent i ett hörnhus och i direkt opposition till makthavaren Saturnus i tionde huset för absolut makt? (Minns att detta bara är ett månhoroskop och därför bara det inre sinnets "föreställningar".) När de stora ödeskrafterna Jupiter och Saturnus spänner sina krafter mot varandra uppstår en kollision eftersom principerna är diametralt motsatta. Oppositioner tvingar fram en syntes på en högre (eller totalt haveri). Det verkar som den här mycket viktiga oppositionen kan förklara "radikalisering". 

Att våld (terror) upplevs som ett praktiskt och effektivt verktyg ses av Mars i pennalistiska Jungfrun i opposition till vårt hypotetiska sinnelag. Merkuriska Jungfrun är en klinisk och precis tekniker som kan hålla känslorna borta. Merkurius hemma i sitt negativa och hårt dömande tecken och tillsammans med attentatsmannen Mars är således en bra kombination om man tänkt sig en militär karriär, eller en fysiskt hårdför typ av aktivism. Den verkligt kalla planeten är förstås Saturnus, men denna vänder sig det gudstrogna jupiteriska sinnet mot i opposition. 

Saturnus är Djävulen eller denna världens herre. Helt klart delar terroristen Salah den här bloggens bedömning av Frankrike, men har valt våldet för att markera sitt ogillande. Som synes blir detta helt tydligt om man justerar horoskopet för att få fram Mars i opposition till psyket och låsningen mellan gudfruktiga Jupiter och världshärskaren Saturnus - i världsliga maktens tionde hus enligt detta sinnelagshoroskop.

Man kan också fundera över den kärleksfulla och medmänskliga Venus så fint placerad i härskarläge i Vågen. Men utifrån psykets position befinner sig Venus i "radioskugga" inne i det onda åttonde huset varifrån attityder och fixeringar kommer. Venus humanitära sida har således en mycket liten inverkan på detta sinnelagshoroskop och det öppnar också för att våldets princip - dominant i ett horoskophörn - får mer inflytande.

Inga kommentarer: