Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 17 november 2015

Den goda Jungfrun som Olyckans tecken

Som en kanske sista infallsvinkel på ett flertal inlägg om Frankrikes ansvar för det som drabbade dess befolkning i Parisattackerna kan man lyfta fram den sorgliga Dreyfus-affären där fransk antisemitism ledde till att en oskyldig man avrättades. Horoskopet har redan kommenterats men jag tycker det är intressant att ta fram som en perfekt motbild till det franska nationalhoroskopets elitistiska och avmätt nedlåtande attityd.




Först kan man påminna sig bloggens häpna upptäckt att hans "sataniska axel" (en egen benämning) hade en historisk förlaga i romaren Manilius sätt att beteckna axeln mellan 2a och 8e huset som monstret Tyfons region och associera denna med en mullrande vulkan på Sicilien. Jag drog i en bildtext i detta inlägg för första gången parallellen till Oxen/Skorpionen som tarmarnas mullrande när detta helt jordiska system assimilerat föda och nu förbereder sig att spy ut dem. 

Skorpionens anus exkrementerar och analogt spyr vulkanen ur sig samma illaluktande svavelos och framvällande lava - ingen ska påstå att Manilius saknade känsla för grafiska bilder! Den här analogin är mitt nu starkaste argument för att den sataniska axeln kan illustreras antingen via husen eller deras naturligen motsvarande tecken. 

Hos den falskeligen anklagade och avrättade Alfred Dreyfus tvingas den fina axeln mellan Lejonet och Vattumannen in i den här mörklagda "sublunära" och till och med underjordiska axeln. I antik judendom var det regel att tala om hur jorden slukar människor som omskrivning för att "konsumeras" eller dö. Jag har tidigare också varit inne på hur den sataniska axeln tycks ha med oresonlig vrede att göra, och det är bara att minnas hatet mot Mona Sahlin och hennes nuvarande egna besatthet av invandrarungdom i riskzonen för att "radikaliseras" som en följd av hennes politiks totala oförmåga att i grunden tjäna någon annan än den ekonomiska eliten. Sahlin har den sataniska axeln lodrät, mellan maktens högsäte (10e) och den ansiktslösa befolkningen i sina stugor och lägenhetskyffen (4e). 

Svenskt Näringsliv har samma axel i vertikala läget men här handlar det förstås om viljan att äga och kontrollera på det mest primitiva sätt. Många människor är så outvecklade mentalt att de måste äga prylar för att via den döda materien få någon slags feedback till sig själva. Mentalstörningen påminner i hög grad om narcissisten som inte kan låta bli i spegla sig i vartenda skyltfönster på stan. Den här sjukdomen brukar gå hand i hand med en närmast obefintlig förmåga att skapa något inifrån den egna själen. Individen har fallit handlös i synd och kan bara relatera till den värld materialistiska lobbyister sträcker fram.

(Jag är övertygad om att man skulle kunna läka dessa felorienterade själar om man bara berövade dem allt materiellt gott tills de gick genom taket och deliriskt men sedan också avgiftade, började leva på riktigt - leva via sin högre mentala eller rationella själskomponent.)

Alfred Dreyfus hade tyvärr sin sataniska axel på det naturliga gamla hus-viset och här "konsumerades" eller förtärdes således hans liv efter dödsdomen.

Men det intressanta är här att Jungfru-komponenten i horoskopet är helt klanderfri och därmed kontrasterar totalt med den usla Jungfru som signaleras från Frankrikes nationalhoroskop. Det är vår indoktrinering som gör att vi väljer landets mode och restaurangliv och inte ens ser den större bilden av ett krigförande och aggressivt land med en helt otillständig och alltjämt levande rasism. Juden Alfred Dreyfus föddes med rasindikatorn Saturnus som sin kroppsliga ascendents härskare. Saturnus står olyckligt i Lejonet som är den andliga identitetens markör och dessutom i dödens åttonde hus i den hatiska "Tyfons axel". Den tidens antisemitiska fransmän så att säga lade av brakskitar i riktning mot honom och andra judar - fes honom rakt i ansiktet för att visa sin orena natur.

I skenet av den här olyckliga axeln som involverar hans person och kropp kan inte den stackars Jungfrun i det goda nionde huset åstadkomma värst mycket gott. Jungfrun blir här just bara så mycket som tecknet normalt betecknar: den olycksaliga eller otursförföljda. Hennes naturliga sjätte hus kallas ju olyckans och fiendskapens hus i indisk astrologi och "oturens tempel" i den nära besläktade hellenistiska astrologin. Som bäst kanske man kan säga att den goda Jungfrun i Guds tempel (9e) visar en Gud som barmhärtigar sig över sina orättfärdigt dömda. Venus i Jungfrun är naturligtvis "fallen" och det är här Dreyfus påminner om den gamla myten som pekar ut stjärnan Spica i Jungfruns stjärnbild som en som står ensam och hjälplös. Ingen i Frankrike sträckte Dreyfus en hjälpande hand, nationen var alltför uppfylld med att hata judarna för att ens unna honom en rättvis rättegång.

Det är värt att notera att Dreyfus fallna Venus, denna oerfarna planet när det gäller kooperation, dock är en verksam välgörare i detta horoskop. I det moderna Frankrike är den dels världsligt inflytelserik (i ett hörnhus) men dessvärre såväl fallen som en verksam illgörare. Så när det kommer till "otursamma" Jungfrun verkar det vara pest eller kolera man har att välja på. En god och gentil person som Dreyfus men utsatt och sårbar för världens hat och eländen, eller ett nedlåtande äckel som dagens franska mentalitet! 

Minns hur oändligt väl VARJE nytt horoskop bloggen tar fram rimmar med upptäckten att Jungfrun tycks vara kopplad till svensk och internationell främlingsfientlighet (som är ett spektrum som slutar först vid renodlad och omodern rasism). Dreyfus horoskop är ett exempel på Jungfrun som offret, en roll som tecknet lustigt nog delar med sin opposita komplementhalva Fiskarna. Den närmare beskrivningen av på vilka sett dessa två "förlustprinciper" skiljer sig åt, har dragits flera gånger tidigare under den här bloggens historia. 

Om jag minns rätt har även paradoxen att Jungfrun arbetar på fältet för VINST men i slutändan är förloraren kopplats ihop med Fiskarna som, trots att de kallas "samhällets olycksbarn" dock har den stora förmögenhetens Jupiter som sin härskare. Den som inte insisterar så hårt (eller alls) på materiell vinst här i världen, utlöser inte Fiskarna eller martyrprincipen. Detta förstår inte det moderna Frankrike av sin vågräta Jag-och-Du-axel mellan 1a och 7e, Fiskarna i öster och Jungfrun i väster. 

Frankrike är långt, långt från en rimlig förståelse av tillvarons spelregler där de står i en sorgliga spänningen mellan total egofixering och västerlandets abnorma fixering vid individiden och en oren och oklar bild av vad självuppoffring för allas bästa skulle kunna innebära. 

I den meningen är de en betydligt lägre utvecklad nation än Sverige, trots att det här landet också vägrar sina förortsgetton del i den nationella gemenskapen och dessutom numera kapats av näringslivet, och vars eländen till politiska ledare inte alls är av rätta virket att börja styra landet mot framtidens civilisationssystem där allt gott tillkommer alla och hela den patetiskt missriktade instinkten att vilja äga därför blir obsolet. I denna nya värld kommer jordklotet inte att dräneras på sina resurser. Men försök att tala om detta med Löfven och kompani - näringslivets duperade lakejer. Här ska det säljas i volym och mycket. "För det är JAG värd." 

Nej, Jungfru - den koketterande typen av individualitet - är inte värd ett vitten. Det är denna princip som är Olyckan på den här planeten! Detta är jordbrukets eller rovdriften på jordens mognadsstadium och det måste passeras.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jungfrun är faktiskt en SKORPION, enligt ursprunglig zodiak. Om skorpioner berättas ofta "mindre smickrande" sagor & kreativa påhitt...det rör dem inte i ryggen. Tänk om folk visste hur pass mycket de oftast faktiskt "skiter i" det? Hades fru, Hekates lekkamrat, undrar mest om någon fes eller om vinden susade i gardinerna..

Seaward sa...

Du röjer en smula affekt i dina formuleringar, som om du själv var offer för zodiakens inflytande och ännu inte intellektuellt fri från den (vilket är den här bloggens uppdrag att bidra till). :-)

Lustigt nog publicerade jag innan jag såg din kommentar följande:
http://sidereal.hall-of-man.com/2015/11/livsstil-forst-skala-i-champagne-sedan.html
Där kommenterar jag exakt det kallsinne Skorpionen påvisar (”rör dem inte i ryggen”) och förklarar hur det är helt naturligt i relation till den upplevda verklighet Vattenelement betecknar.

Vad slags "ursprunglig zodiak" du syftar på här, är jag inte klar över. I värsta fall bara affekterat tomprat. Men de tolv zodiaktecknen är desamma som de är idag enligt de cirka 30 babyloniska personhoroskop som finns bevarade (se prof. Francesca Rochbergs genomgång av dem alla i hennes lilla bok Babylonian Horoscopes). Övriga teorier om Ormen som ett 13e tecken, med mera, kan du hänföra till modernt mytologiserande och distinkt pseudovetenskap. Problemet med Vågens skålar som Skorpionens klor är en separat diskussion och påverkar inte den babyloniska (ursprungliga) zodiaken som enligt de bevarade horoskopen redan på 400-talet fvt är en ABSTRAKTION och idealisering med 12 tecken om exakt 30 grader vardera.

Anonym sa...

Original-zodiaken sägs bara ha haft 10 tecken (utan jungfru & våg) & jungfruns symbol påminner ju "lite" om skorpans, annorlunda genus-markörer(?) bara. Skorpioner är "besatta" av Jungfrun, fascinerade & avståndstagande på en & samma gång; ett gift pars mycket komplicerade relation. Jungfruns & skorpans "utvecklings-vägar" går GENOM varandra dvs att en skorpion som ska nå full potential måste försöka efterlikna Jungfrun & vice versa. Beviset finns även "i nyllet": kan någon skilja skorpor/vågar/jungfrur åt utseendemässigt? Jungfrur ser ofta än mer "monstruösa" ut än skorpan, som om de fått en extra stor dos av "underjordens energi" med de typiska döda ögonen & kurviga olycksbådande ögonbrynen..

Seaward sa...

Jag upprepar: de äldsta bevarade horoskopen bygger på zodiaken som vi idag känner den. Grekerna strulade sedan med ett trettonde tecken men de missuppfattade i princip allt annat också, så det finns ingen anledning att haka upp sig för mycket över traditioner som redan blivit korrupta. Därutöver finns det en och annan avvikande representation inhuggen i sten, men där man inte vet om det handlar om konstnärlig frihet eller vad.

"Typiska döda ögon" och andra subjektiva föreställningar kommer du i bästa fall att ha rensat ut ur psyket om några åt. Titta på tiotusen ansikten ytterligare och det kommer att bli allt svårare att upprätthålla den här typen av klassificering. Jag har helt givit upp käpphästar som att "fasta tecken" har mer fyrkantiga ansikten. Man måste våga fråga sig om sådana här påståenden verkligen stämmer. Det är därför bloggen testar vissa saker kvantitativt. Det mesta inom astrologin är bara idioti, men visst tycks peka på att det finns en berättelse som är hållbar.

Det är inre intuition som gissar rätt på tecken (när det händer), inte slaveri under yttre karaktäristika. Däremot tror jag man kan utveckla ett slags bollplanksförhållande till yttre markörer, vilka leder gissningarna i rätt riktning. Men var och en samlar ihop sitt persongalleri som sedan magiskt börjar svara. Sådan är makten Månen har över själen under dess tid på jorden...

Anonym sa...

Om en person upprepar saker betyder detta betydligt mindre än om flera andra, av varandra oberoende, källor upprepar helt andra typer av teorier/fakta. Och tecken-symbolerna är svåra att "trolla bort": vem som helst kan ju själv se att två närmast IDENTISKA sådana faktiskt existerar. Nästan som ett "kvitto" man får i affären. Inre intuition duger ofta fint att torka sig runt munnen med efter en lunch, sällan mera. Alla kan fantisera.

Seaward sa...

Jag rekommenderar en högskoleutbildning för grunderna i källkritik. Jag ger dig fakta i målet du svarar med löst prat av typen "om man upprepar en lögn tillräckligt ofta..." Det är symptomatiskt att du inte inkommer med en enda teori/fakta grundad i vetenskap.