Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 17 november 2015

Charlie Sheens HIV och tuffa planettransiterOm man tar Charlie Sheens uppgift idag, den 17 november, att han diagnosticerades HIV-positiv för fyra år sedan ganska så bokstavligt, hittar vi för t.ex. den 1 november 2011 en fullständigt häpnadsväckande serie plågsamma transiter över komikerns födelsehoroskop:
Det var, om jag inte minns fel, Sheens horoskop som inledde bloggens nyfikna studie av "den onda stjärnan" Algol - kanhända Djävulen som en frestare - som vid Sheens födelse alltjämt har en svag kontakt med ascendenten i Oxens nionde grad.

Oxen är en enkel och levnadsgrad figur, opposita Skorpionen en svårare, mer komplex och ibland enbart bitter och hatisk motbild. Skorpionen är vad som återstår när allt det sensuella i hedonistiska Oxen är över. Eftersom det troligen är genom en prostituerad Sheen fått sjukdomen kan det passa att Oxens härskare Venus började passera genom Skorpionen i slutet av oktober för drygt fyra år, efter att Gränsdragaren Saturnus en längre tid rört sig genom Jungfrun där Sheen har sin medfödda Venus. 

Eftersom Venus av dunkla skäl som jag inte ska försöka reda ut ännu en gång inte går Ox-ascendentens väg utan är en verksam illgörare blir nu Venus "fall" i den befläckade (av Hades våldtagna) Venus eller Afrodite nu en dubbelt ond planet. Har bloggen någonsin haft ett horoskopexempel som bättre illustrerat den romerske filosofen Plotinus tanke att Venus symboliserar själen och att hon är en hora när hon blickar ner mot det jordiska men en gudinna då hennes blick går uppåt, mot det "supralunära"? 

Det lustiga är att Sheen själv blev lurad av horor som pressade honom på pengar för att inte avslöja hans sjukdom. Här kan man också väga in den venusianska (apropå veneriska sjukdomar) olycksplaneten Mars som står i Vågens tecken och i ohälsohuset i Sheens födelsekarta (inre planetkretsen).

Titta nu en gång till på mängden angrepp som är på gång samtidigt i kartan för den 1 november 2011 och fram till halva månaden:

Solen i transit är i sitt fall och passerar över och belyser Sheens Mars i sjukdoms- och fiendehuset. (Mars är dessutom en rätt liderlig planet i rajasiska eller passionerade Vågen så kopplingen mellan sexuell aktivitet och ohälsa är en association som ligger nära till hands, t.o.m. utan att ha hela Sheens karta i blickfånget.)

Mars i transit upprepar nu samma mönster men passerar f.o.m. den 1 november genom Sheens soltecken Lejonet. Det är som om Solen och Mars skapar en "ömsesidig reception" mellan försteälskaren Lejonet och den relationssugna Vågen! (Minns också Sheens psyke i glupska Skytten i åttonde korruptions- och sexhuset.)

Det är således en dubblering av ett omen som talar om en Mars-attack mot Sheens solära livsduglighet!

Och för tuffa tider och kärva besked är Saturnus planeten att studera. Saturnus i transit har som sagt belastat Sheens Venustecken en längre tid, men även hans natala Saturnus är intressant här, eftersom den är Solens direkta fiende och här aspekterar Solen. Sheen är rolig men inte särskilt skipad intellektuellt och Saturnus direkta försök att släcka ner Solen rimmar väl med att han är roligast (i Hot Shots-filmerna inte minst) som en riktig trögskalle, ständigt steget efter nuet. 

Den här sidan lyckades skaparna av komedin Anger Management lyfta fram till god effekt genom att ställa honom mot en föredetting som kommer och går genom hans hem som om de fortfarande var ett äkta par. Hon spelar visserligen en släpig (Saturnus angriper både Sol och Måne) white trash-kvinna, men är alltid lite mer gatsmart än Sheen och de bildar en kul kontrast tillsammans.

(Shawnee Smith som spelar Charlies föredetting är intressant nog en hysteriskt tydlig Tvilling - Solen, Månen, Merkurius och Mars - och i sin torra och sakliga precision på många sätt den mumlande och ryckiga Sheens raka motpol. Snygg casting! Hon uttrycker för övrigt den låga och falska merkuriern väldigt väl i rollen, småljugande och falsk men inte tillräckligt för att dra ogillande över sig. Mest för att hon är så frank med sina små intriger och lögner och snar att erkänna dem.)

Eftersom Saturnus kallar Solen ifråga som den gör i Sheens födelsehoroskop kan man med stor säkerhet räkna med att Saturnus transiter bör ha varit märkbara i hans liv. Solen som det aktiva livets milstolpar betyder att Saturnus bringat honom till en halt mer än en gång. 

Den här hösten 2011 var det alltså Saturnus som strök över erotikens Venus, som är disponent över Mars i Vågen och Mars bildar alltså en kuriös reception med den natalt anfäktade Solen, så att den som kan följa dessa krångliga och alls inte uppenbara förhållanden på himlen faktiskt kan se hur motigt det ser ut för Sheen och dessutom inom några husområden som stämmer väl överens om det HIV-besked han KANSKE fick denna månad för exakt fyra år sedan.

Som sagt, hade inte transiterna för "ganska exakt fyra år sedan" varit så spektakulära hade jag inte brytt mig om att kommentera ett en så vag uppgift som "fyra år sedan".

Nyheten förklarar åtminstone för mig varför Sheen varit en sån vettvilling de senaste åren. Han sade det själv fast i inlindade ord: han har inte kunnat hantera diagnosen utan har levt som en som söker tränga bort sanningen.

Inlägget blir häpnadsväckande nog YTTERLIGARE en kommentar till den klena och självtjänande Venus i Jungfrun som först började belysas på den här bloggen och dess engelska efterträdare i samband med Frankrikes nationalpsykologi efter terrorattentaten

Notera hur Sheens femte hus, det extremt lyckosamma, lyfter fram den dubbelt onda Venus så att Sheen i princip är en levande affischpojke för horan och horkarlen, och den extremt monetärt självberikande typen. Sheen har generöst gödslat pengar över sina horor samtidigt som hans rollfigurer ofta ger prov på en ömsom generös och ömsom misstänksam och oerhört tajt typ när det kommer till pengar (inte så konstigt i t.ex. "Två och en halv män" där han hade en formidabel parasit på sig i sin egen yngre bror). Det är Ox-ascendenten - Sheens persona - som får en tydlig förstärkning i vissa riktningar av att Venus både är så svag men befinner sig i "den goda lyckans tempel", femte huset.


Tillägg. Noterar i The Guardian att Sheen i mars 2011, då han skapade skandaler kring sin person, ännu inte kände till sin HIV.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.