Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 5 november 2015

Carl Bildts nödtal till nationen 1992 pga. invandrarhatet

Det är fascinerande att inte en enda officiell röst eller expert yttrar en enda stavelse som försvarar folkets instinktiva upplevelse att Storfinansen och regeringen möbler om med medborgarnas liv som den finner för gott. I en annars saklig SvD-artikel av en Uppsalahistoriker där läsaren påminns om invandrarhetsen 1991-92 ("i Lasermannens tid"), saknas varje ord om makthavarnas ansvar för turbulens i landet. Tvärtom bemödar sig historikern till det yttersta om att med Fredrik Reinfeldts typiska slippriga undanmanövrer tala om "isolerade händelser" som råkade sammanfalla i tiden. (Vi ska strax se att kvinnan har fel.)

Den som vill förstå de verkliga attentatsmännen måste tyvärr lära sig den antika astrologins precisa symbolspråk för förstå den här bloggens otäcka upptäckt under det senaste året, att Sverigehoroskopets kreativa Luft i det lyckosamma femte härskarhuset inte alls är så bra som först kan tyckas (och som bloggen hävdade under de första åren). 

Det bor bottenlös ondska i Sveriges vilja att blomstra som högteknologisk nation och exportera våra vapenteknologier och bisarrt banaliserande dataspel (en verklig pervertering av den globala medvetandenivån). 

Kring denna prioritet samlas Staten och Kapitalet som en man. Det samma kan sägas om importen av låglönearbetare från utlandet eftersom Staten vid denna tid i historien är fullständigt korrumperad av den globala rovkapitalismens tänkande i termer av fri rörlighet för deras pengar att lämna landet om inte politikerna ordnar löneläget så att aktieägarna får vad de skriker efter, dessa gamar som borde ha nackats av socialdemokratin medan den ännu hade ett val mellan självisk provinsialism eller internationalism! Nu har tåget gått och vi har fått politiker från helvetet inom socialdemokratin, vårdvinstbejakande undermänniskor!

Det nödtal som enligt Uppsalahistorikern dåvarande statsminister Carl Bildt riktade till folket tidsbestäms i en här gamla DN-artikeln till lördagskvällen den 9 februari 1992. Min bästa gissning är att det måste ha varit ett akut extrainsatt program och bästa sändningstid (för att nå så många svenskar som möjligt) torde väl ha varit kl. 20.00. Väljer man den här tidpunkten uppstår ett ofattbart träffsäkert horoskop där all livsbejakande ELD burats in i horoskopets ineffektiva eller rent ut sagt onda husen! Så blir det varje gång ett JORD-tecken sätter tonläget genom att stiga i öster.

Det yviga "horbockssyndromet" Mars + Venus
och hungerdemonen Rahu
i det svenska folkhemmets privata 4e hus!
"Inre oro i landet"


Detta var första gången i landets historia statsministern adresserade det svenska folket för dess sataniska inre våldstendens - en tendens som bloggens läsare redan stiftat bekantskap med genom otaliga inlägg som granskat "folksjälens" Måne i Väduren och dess disponent Mars i Oxen i hatets åttonde hus och dessutom infekterad av den onda stjärnan Algol! 

(När kommer svenska mediefurstar att vördnadsfullt böja sina knän inför denna blogg som de för några år sedan både svartlistade under en eller annan tid? Detta tycks vara landets enda blogg som har en korrekt kontakt med livets högre spelregler. Sannolikt kommer aldrig något erkännande trots en hel del idéstölder från bloggen vilka vinklats om och ibland förvandlats till kommersiella betalartiklar. Man kan nämligen inte både tjäna Gud, dvs. mänskligheten, och Mammon samtidigt - se bl.a. föregående inlägg om Aftonbladet.)

Bloggen började tidigt med att kalla kollisioner mellan den obundna kognitiva kapaciteten (ELD) och den ytterligt hämmande bindningen till det materiella (JORD) "egenmäktighetssyndromet". Senare introducerades en intressant språklig dubbeltydighet i "andens brutalisering". Inget behov att upprepa alla resonemang på nytt, men nog är det passande att hitta denna tanke om en brutaliserad sälle (sälle = gammalt folkspråk för själ) när Bildt tvingas göra sitt historiskt unika nödtal till landsmännen! Bara detta enda anekdotiska horoskop skulle räcka för att konvertera folk med lite högre begåvning än de svenska förnuftshetsarna i Vetenskap & Folktro förfogar över!

De smutsade ELD-sektorerna bär nyanser som indikerar hur de onda husen inverkar på andra hus via husens tillfälliga ägare och var dessa för tillfället befinner sig. Det är uppenbart att det råder enormt missnöje i det före detta Folkhemmets privata fjärdehussektor. Här ser vi Mars och Venus - rubbad jämvikt och skadad förnöjsamhet i folkdjupet och då ska man minnas att Jungfruascendenten - en av de mest självcentrerade inte alls mår bra av en aktiv Mars. Som vi sett av Fredrik "Stridshingsten" Reinfeldts både naturligt och även verksamt onda Mars i Jungfrun i hans första personlighetshus har de här människorna lätt att bli skadade och förfalla till en hjärtlös och gränslöst hård och negativ form av själviskhet. (Egna plånbokstänkandet hos Reinfeldt hade dock mycket att göra med begärets Måne i hans andra hus för privatekonomi.)

Mitt i denna nationella härdsmälta visar dock horoskopet för Bildts tal till nationen ett starkt femte hus för ledarskap. Inte otippad är det en negativ ledarstil som tecknas av Stenbocken. (Den inspirerande och "öppna hjärtats" ledare har ju fångats och handikappats av det onda tolfte huset för förluster och världslig oförmåga.) Vad ledarskiktets femte hus beskriver är dock en god ledarstil som i horoskopets "smutsade Eld-kontext" är exakt den rätta medicinen. Saturnus stod detta år hemma i det fördolt rasistiska eller hackordningsfixerade tecknet Stenbocken men när den naturligt onda Saturnus, som här, förvandlas till en verksam välgörare, resulterar just en stark individ som förmår säga nej eller dra en gräns för tarvligheterna.

Likväl var dock DN 1992 - många år innan Wolodarskij degraderat tidningen - tuffare mot Bildt än jag mindes att någon borgerlig tidning före den onda demonens korruption av mediehusen kunnat vara. Läs och begrunda!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Littorin var förmodligen inte ensam som torsk från förra regeringen. Statsministern själv har nämligen själv figurerat i en sådan utredning fast han är förståss en hal torsk att fånga. Så här ska alltså Aftonbladet blåljuga läsarna i ansiktet genom att hävda att statsinistern aldrig träffat den prostituerade kvinnan trots att det i dom offentliga upggifterna framkommit att den prostituerade mycket väl säger sig ha träffat "stridshingsten". Det ska även finnas lappar med anteckningar med Fredrik Reinfeldts namn liksom att han finns med i prostituerads kundregister med notisen 1.600kr. Oisin Cantwell kan tycka vad han vill om rasistsajter men man kan väl tycka att journalisterna borde ta sitt eget ansvar att granska makten och inte lämna över sånt till rasistsajter och "alternativa medier" som han också nämner..

https://www.flashback.org/t2024504
http://www.exponerat.net/prostituerad-uppger-i-polisforhor-att-hon-traffat-fredrik-reinfeldt/
http://www.friatider.se/nattidning-reinfeldt-i-prostituerad-kvinnas-kundregister
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/oisincantwell/article15888520.ab#

Seaward sa...

Jag ser i återkommande kommentarer med en viss energi en och samma röst. Det finns tänkvärt i kommentarerna och en spinoff på inläggets ämne kan vara upplyftande. Men du verkar inte ha något intresse alls av astrologin, så får jag be dig respektera bloggens ämnesval - analysen astrologiska faktorer i skenet av samtida eller historiska tilldragelser och personligheter. I brist på korrekt orientering gränsar dina länksamlingar till spam och jag kan komma att börja moderera inlägg som ser ut på det här sättet. Någon koppling tillbaka till astrologin eller åtminstone ett etiskt resonemang är önskvärt i så här viktiga ämnen som det om Sveriges hemmablindhet.

Ska jag föregå med gott exempel och lyssna på denna tvära spinoff kan jag säga att Maria-Pia Boëthius för några veckor sedan skrev i ETC om den hemliga agenda som gör att journalister aldrig tar upp vissa ämnen. Man kan vara en smula kritisk men det finns tabun (Täbyn?).

Anonym sa...

Jag ska respektera bloggens astrologiska fokus mer. Inte bara komma med spinoffs.. :-)

Uppsalahistorikern är ingen mindre än Helene Lööw som ju skrivit om rasister ganska länge vid det här laget, hon har väl i princip livnärt sig på det vad jag vet.. (tänker inte spinna vidare här..)

Maria-Pia Boethius verkar vara intressant människa så jag får tacka för tipset! Jag hittade en intressant artikel av henne om svenska journalister och särbehandlande av SD men den var nästan ett år gammal.. Vet inte om det var den du menade? Annars så kan jag se om jag hittar en nyare själv så vi inte spinner vidare på henne här.. :-)

Seaward sa...

Här är den vidräkning med de svenska medierna signerad Boëthius som jag hade i tankarna, från 18 oktober:

http://www.etc.se/ledare/bland-det-mest-oansvariga-jag-sett

Anonym sa...

Tack så mycket! Intressant!