Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 5 november 2015

Aftonbladet den generande pengakramaren


Hur redan död i världshistoriens ögon är inte chefredaktör Jan Helin! Hans mission, att konvertera tiotusenden av svenskarna till förslappade grönsaker som rycker till instinktivt på FETA RUBRIKER och gör en släpig zombierusning närhelst det luktar av skämda och falska löften om lätta och stora pengar! 

Jag talar förstås om Aftonhorans grymt inkomstbringande reklamplats för spel & dobbel och alla de andra distraktioner varmed tidningen åt landets alla arbetsgivare håller den breda masssan blockerad i mentalt slaveri. 

Som det onda skivbolaget fräckt och djävulskt lade i fina brittiska bandet Tindersticks mun efter att de tappat bandet till ett annat och mer idealistiskt skivbolag: Working for The Man. 


Reklammännens slughet är betydande (och kommer att placera dem i helvetet i livet efter detta). De fejkar självironi å bolagets sida, och använder det grovt nedsättande "The Man" om uppdragsgivaren. Men vinstjagande djävlar bryr sig naturligtvis inte om öknamn - så ej heller Jan Helin - det enda som räknas är kvartalsrapporterna och att man lyckats lägga beslag på så mycket av kundernas pengar som möjligt.

Visserligen syntes inga spår av den ständigt tomma och sugna Vatten-principen i småstudien av 43 alkoholister häromdagen, men den astrologiska logiken är så tajt och tydlig att Vatten rimligen bör dyka upp som BRISTENS NÖDROP om man bara samlar in ett större material och lägger upp testet mer noggrant. Det är fullt möjligt att vissa sjukdomar måste studeras via sjätte (o-)hälsohuset, och då står man genast inför astrologins stora problem: den vill ha exakta födelseklockslag för att kunna inhysa himlavalvets ledande Idéer vid tiden med de tolv jordiska husen.

Jan Helins karta har tidigare åberopats som ett perfekt exempel på den näriga människan - hans typiskt imploderade GRIN till och med uttrycker krämarens GIR-ighet. Men låt oss applicera samma regler för Helins månascdendent som för Sverigehoroskopet avslöjar att landet styrs av en liten ond och extremt rik och intellektuellt privilegierad överhet vars bordssmulor nu inte längre kommer andra till del som förr. Ojämlikheten ökar Sveriges passage genom den giriga demonen Rahus kraftfält 2002-2020 är bara en del av förklaringen. Ondskan har i alla tider tilltagit just före en större kollaps, så vore jag Helin skulle jag höra upp att signalera muskler till finansiärerna och börja fundera på morgondagens mer hedervärda verksamhetsupplägg...


Påfallande är hur den Andre eller tidningens läsare och deras rikedomar är något Helins psyke är fullständigt absorberat av, hur den onda torra Stenbocken ska kunna berika sig själv maximalt på de han låtsas vara en nära allierad med. Det är en obegripligt falsk och obehaglig klättrarinstinkt som tecknas mellan Kräftan och Stenbocken men som här läggs i horisontalläge och avslöjar ett sinnelag (Månen) i armod men där den torra och ofruktbara jorden hämtar sin framgång från Jupiter i Kräftan. Det är folkdjupet den här råttan suger kraften ur. 

Den stora välmågans planet står visserligen "upphöjd" i Kräftan, men gång på gång i praktisk astrologi har jag inte sett något annat gott komma ur den än en omåttlig jakt på det Kräftan saknar mest: trygghet och känslan av stabil permanens. Det är typiskt det mångalna tecknet att hetsa maximalt över ekonomiska kvartalsrapporter, Kräftan/Månen är ju den obeständiga Vegetativa Själens mest pregnanta symbol. Den är kallt passionerad och för att förstå girighet måste man förstå hur Stenbockens armod och Kräftans kontroll över "återfuktande" och "assimilation" förhåller sig till varandra. I Helins psykkarta med båda pengaplanetnerna (Venus och Jupiter) konstellerade med hans eget sinne, får man en rätt avtändande bild av en människa som inte kan sluta fingra på de smutsiga sedlarna (eller deras representation i Excel-arket).

Stora och lätta pengars Jupiter anses världsligt svagt placerad i väster, men eftersom detta är ett horoskop för planetens PSYKISKA TILLSTÅND dygnet då Helin föddes, är den parametern strikt talat inte tillämplig. Har bloggen någon gång ändå anfört doktrinen om världslig placering har det varit ett misstag eller helt enkelt för att man visst kan använda alla perspektiv även på en mån- (eller sol-) ascendent i övningssyfte. Men det är förstås bara födelseklockslaget som kan avslöja var planeten egentligen befinner sig i förhållande till planeten Jorden.

Nu kommer vi till det intressanta. I Sverigehoroskopet (med känd födelsetid) är Jupiter en verksam illgärningsman men tyvärr en väldigt tursam sådan. Jupiter ockuperar det lyckosamma femte huset som representerar den av nödvändighet kreativa minoriteten i en population. Jag säger av nödvändighet eftersom ojämlikheten är så extrem i det här landet, och alla barn får inte samma goda sociala värderingar med sig hemifrån. Många fostras tvärtom till att bli sådana vrak som Fredrik Reinfeldt - räknenissen - kom att bli. Empatistörda och sjukligt fixerade vid sin egen plånbok. (När vindarna vänt och gammelmoderaterna var trötta på Reinfeldts ledarskap, började hans psyke t.o.m. ifrågasättas i de borgerliga medierna - en märklig "djuplodande" DN-artikel plockade fram besvärande fakta om hans själlösa barndom i ett moderat hem.)

Varför Jan Helin inte är någon social tillgång framgår inte nödvändigtvis av den näriga Jord/Vatten-axeln. Man skulle kunna tänka sig ett scenario där en nobel Sol verkar så att detta sug efter välstånd tas från den rike och ges till den fattiga så att alla får en bra upplevelse under sitt korta liv här på Jorden. Axeln Stenbock/Kräfta är egentligen neutral och handlar visserligen om makten över resurserna, men säger inget om hur individen själv kommer att hantera frågan.

Men nu är inte Helin någon hjälte. De stora pengasummor Jupiter i folklighetens Kräfta representerar är också disponenten eller basen för hans egen privata karriärväg (Solen). Men hans karriär i den fantastiska Skytten - kommunismens, den goda filosofins och all relisions eget zodiaktecken ligger undertryckt i "publisherns" tolfte hus för förluster och försakelser. 

Om Skytten/Jupiter, se: Representerar Vänsterpartiet ett högre intellekt? 

Den här obskyra solplaceringen skulle kunna tolkas som att hans psyke (Månen) är så passionerat orienterat mot att berika sig på sina kollegors bekostnad (Jupiter i 7e allianshuset), att han glömmer eller uraktlåter att odla ett starkt solärt direktiv för sitt eget liv. Den Sol som hade det i sig att resonera kommunistiskt, "allt gott åt alla", hörs inte alls eftersom gyttjan puttrar och kluckar så väldigt för själar som fallit lågt. Allt som blir kvar är en materialistisk mes, en fjant, en patetisk pengakramare. 

I likhet med det exakta Sverigehoroskopet är hans Jupiter en verksam välgörare, men som denna morot dinglar mitt framför hans begärliga psyke kan Helin inte motstå frestelsen att söka lägga beslag på folkets slantar. Så det spelar faktiskt ingen roll att hans Sol är undertryckt, hans begär står till OND FÖRMÖGENHET, exakt samma budskap som vi hittar som Överhetens emblem i Sverigehoroskopet! (Solen med ond Jupiter i femte huset för ledarskap.)

Helins karta tecknar således en perfekt nyttig idiot och ett kugghjul i det monstruösa kapitalistiska systemet som nu försöker överleva genom att i den övergripande digitaliseringens era maska av människors perspektiv, stänga in all den gratis informationen på nätet i små appar eller låsta "plus"-artiklar för att kunna fortsätta mjölka världens folk på pengar och på så sätt säkra den oanständigt rika minoritetens segrerade liv i orter som aldrig ser en färgad människas ansikte. (Undantaget kanske den bedrägliga girigbuk som ledde Postkodlotteriet i ett årtionde och som belöning nu får mingla med de vita företagsledarna - men i hemlighet anser de fortfarande att han bara är en neger.)


Tillägg
Vän av ordning och som därför inte förmår se skillnad på horoskopanalyser och astrologin använd i retoriskt syfte kanske undrar om vänsterpublicisten Johan Ehrenbergs karta är så mycket bättre. Här är samma månascendent i Stenbocken och till synes samma hungriga fingrande efter läsaranas prenumerationspengar. Och ja, tidningen ETC är skamlig som annonserar efter telemarketingfolk - det värsta skitjobb den kapitalistiska ekonomin har att erbjuda. Och tidningen tigger pengar i nätupplagan så man blir väldigt fundersam om vänsterpressens alls har någon möjlighet i en kapitalistisk ekonomi med mindre än den förlorar sin själ och blir en del av Sjukdomen....



Men titta en gång till på Ehrenbergs Kräfta! Här är budskapen mycket mer komplexa än hos Jan Helin. Inte minst VINNER godheten med 2 till 1 eftersom Stenbocken i 1a huset har både intellektuella Merkurius och harmoniserande Venus med sig som verksammalgörare. 

Mars är visserligen en både naturligt och här också verksamt ond faktor så jag tror Ehrenberg (till skillnad från Jan Helin) är smärtsamt medveten om tidningens kompromisser på en "konkurrensutsatt marknad". Men därtill är Mars "fallen" i Kräftan (en signifikant homo-faktor enligt bloggens robusta test - minns Ehrenbergs period av "könsbyte" för länge sedan). I mina ögon "vinner" därför den utmärkta kombinationen av Merkurius och Venus över de här missljuden och i Kräftans tecken förstår man hur denna enormt kunnige publisher (till skillnad från Helin) kan spotta fram så mycket viktig information om miljön. Detta är, på det hela taget, ett exempel på DEN GODA KRÄFTAN

Tecknet står för Naturen och för protektionism och det är alltid samma problem för en stjärntydare att lista ut om ett tecken ska utveckla sina dräggiga sämre sidor eller sätta ett mer hedervärt uttryck i personlighet (och kanske t.o.m. den inkarnerade själens karaktär). Sverigehoroskopets överlag onda femte kreativitetshus visar tyvärr vilket hycklande land Sverige är, uppblåst och duktigt i sina egna ögon. Se alla svenska it-ingenjörer och datautvecklare som utan skrupler och med stora pengar som sin enda religion "works for the Man". Jag skäms att jag var ens tre år i den branschen för länge sedan och jag har jobbat i snart femton år på att rensa bort den skitstövel som snabbt växte fram i kontakten med Sveriges skamfulla så kallade elit.

Aktuell Ehrenberg: Riksbanken borde användas som folkets (Kräftan/Månen) bank. Hans resonemang om allt "utanför modellen" anknyter direkt till det Paul Mason säger i boken "Postcapitalism" - en formidabel ögonöppnare för den som tidigare gäspat åt texter om ekonomiska modeller och system. Den korta men pregnanta redogörelsen för hur den sämsta typen av kommunism i Sovjetunionen gick segrande över en betydligt mer visionär - en som krävde arbetarklassens BILDNING innan förändring var möjlig, är fenomenal. 

Borgare bryr sig inte om sådant finlir, de är mer än lycklig att få stanna i imbecill fördomsfullhet och uttrycka sig svepande och negativt om "vänstern"... Faktum är att borgaren ÄR den underprivilegierade som de bästa ryska tänkarna i början av förra seklet fann olämpliga att involvera i samhällsförändring. Det finns en minsta nivå bortom vilken samhällsmedborgaren just inte duger till att vara mer än en Jan Helin på sin plats i ekorrhjulet...

Jag gillar Ehrensbergs slutord i artikeln och tänker genast på den ansvariga Riksbankschefens karta...


 
 

Inga kommentarer: