Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 6 oktober 2015

Tidningen Politism och maktfullkomligheten



I nättidningens Politikens "Frågor & Svar" lär jag mig (äntligen) om den här lilla nättidningens ursprung. Reklam för den har jag bara sett i Aftonbladet, och den är också tillkommen på den politiska chefredaktören Karin Petterssons initiativ och delfinanisierad av LO, en i grunden hedervärd organisation. 

Heureka! Där trillade den ned.
Nu är KP visserligen en moderat PK röst och vars krönikor underskattad ofta gillar. De tar närapå populistiska grepp om nyheter som mer ambitiöst folk kan läsa om i mer detaljerade form annorstädes, och frågan är om meningarna inte t.o.m. är kortare och torftigare än genomsnittet (ett tecken på svenska folkets tilltagande mentala handikapp efter sms-teknikens införande).

Men precis i slutet av informationssidan kommer ett stycke som får min pollett att trilla ner:

"När alla får komma till tals på internet utan att en redaktör går in och sorterar eller man på andra sätt väljer vad som ska beredas plats vet vi – det har de flesta märkt vid det här laget – att det ofta slutar med att bara en enda röst hörs. En rätt så hatisk och obehaglig röst, ibland till och med hotfull. Sällan konstruktiv.

Därför tror vi att ett aktivt redaktörskap tillsammans med värdering från våra användare är det bästa sättet att låta flera olika röster verkligen höras."

Tidningen lovprisar sig själv utifrån den Tredje statsmaktens självbild! Hur osmakligt är inte detta när vi alla känner till mediernas ekonomiska bekymmer vilka bekymmer man hade att avsätta moderatorer för att vakta pissrännorna - svenska folkets yttrandemöjlighet via medierna två tidigare verktyg kommentarspalten och bloggosfärreferenserna.

Aftonhoran har sedan flera år listigt släppt utgiftsposten för en folklig process mediefolket uppenbarligen ser ned på. Dels genom att fasa ut tekniken som visade vilka svenska bloggare som hade kommentarer i anslutning till artikelmaterialet, och dels genom att slippa ta ansvar för kommentarrännan eftersom man numera istället låter Facebook stå för den! En juridisk liten slughet för att spara in en moderatorslön, om jag inte fantiserar fritt.

Men den ekonomiska aspekten nämner inte Politism och modereringen döps om till "aktivt redaktörskap" för att säkra "mångfalden" av röster. Här begår tidningen brutalt våld på verkligheten genom sin sjuka fixering enbart vid SD-typen av kommentarer. 

Censurorganet Politism är alltså berett att begå våld mot alla mänskliga yttrandefriheter som medierna först verkade stå för genom att välja ut en Nemesis och låta all annan mänsklig rikedom stryka med enbart för sin självvalda kamp mot sitt onda. 

Då har man blivit ond själv och jag inser plötsligt varför Politism, trots vissa radikala och sunda åsikter inte lyckats locka mig till ens något så när frekventa återbesök. Och det är nu man bör kontemplera den fula sidan av Karin Petterssons ande (som svävar över konstruktionen): Maktfullkomligheten, den som i värsta fall dyker upp som en hycklande version av Stenbocken.


Tyvärr tecknar såväl Chandra lagna (månascendenten) som Surya lagna (solascendenten) en inskränkt saturnisk syn på makt och kontroll - den ska centraliseras och utövas av så få som möjligt. Det är olyckligt när Stenbocken stiger i öster eftersom makt och kontroll tenderar att knytas till egot (om vilket vi inget vet i detta fall eftersom vi bara har tillgång till Månen/sinnelaget och Solen/viljestyrka och handlingsliv). Och slutligen befinner sig själva fundamentet till maktviljan i sjätte olyckshuset eller "Fiendens hus". 

Har Karin Pettersson ingen annan motivation än att kämpa mot en upplevd fiende? I så fall skiljer hon sig inte nämnvärt från den slemme Fredrik Reinfeldt, vars Saturnus i Vattumannen i Fiendens hus så tydligt var staten och socialdemokratin. Jo, KP har välgöraren Jupiter i Vattumannen, en i grunden öppen syn på folkflertalet men som tycks komma till korta när kampen mot Fienden skapar tunnelseende och blindhet. För notera att också Jupiter är bunden till samma disponent som innehållet i Stenbocken.

Barack Obama har Saturnus i första huset i Stenbocken och detta är en personlig ascendent, baserad på klockslag. Här ges emellertid bilden av en inte allt för klyftig individ, en människa som lyckats bara genom att jobba dubbelt så hårt, koncentrera sig dubbelt så mycket på det han vill nå, och sedan likväl akterseglad eller handikappat i sitt värv eftersom Saturnus också kan teckna senfärdighet och olika begränsningar (t.ex. ras). Hans mörka hy blev honom ett handikapp och en varnagel för stora delar av det vansinnigt obildade USA (de är ättlingar till de fattigaste av de fattiga européerna).


Vi såg samma oförsonliga brist på genuin demokratisk sensibilitet som sentimentet i Politisms "Frågor & Svar" då en annan sosse skapade Omar-affären - ännu en Stenbock som för övrigt nu lämnat riksdagen eftersom hon inte nådde Absolut makt utan stannade i B-laget. (Notera att Omar-affären handlade om sossens bisarra kräva på Absolut Underkastelse under socialdemokratin, "Du skalla inga andra gudar ha jämte Mig!" Och det politiska B-laget hatar den sämre Stengeten som är en streber av Guds nåde! 

Se: Palm versus Mustafa - "bild" möter sanningen (2013) 

Politisms medarbetare tror säkert att de representerar sanningen, men vad är det för sanning som bygger på en så inskränkt konstruktion som dessutom spelar Fulkapitalismen i händerna eftersom den direkta demokrati som Aftonbladet dessförinnan omhuldade försvann vid skrotandet av bloggosfärkopplingen. Här sjönk kvaliteten något ofattbart eftersom landets bloggare ofta kunde berika tidningarnas artikelinnehåll med väl valda vinklar. 

Men sådant gillar inte den Tredje stadsmakten som plötsligt insåg att de kommit lite för nära den resurs Folket utgör (och som de inblandade just själva lyckats separera sig från), och kände tvånget att inskärpa sin myndighet. Där ligger den verkliga förklaringen, den och lönekostnaden för att stundligen vakta pissrännorna från rasistiska kommentarer.

DN/Bonnier valde fullständigt inkompetenta Interaktiv Säkerhet AB för att granska bloggarna (läs: svartlista dem eller enstaka inlägg på dem) och jag kan förstå att de gärna gjorde sig av med den utgiftsposten genom att dumpa hela idén med att låta folkliga reaktioner synas i tidningen. 

Den här Maktkoncentrationen satte in i och med nye chefredaktören Wolodårskys ankomst, något jag inte tänkt på tidigare men som perfekt förklarar varför det stinker dålig populism om så många (dock inte alla) av hans ledare. Här är ju den genomsnittliga bloggrösten som kommit upp sig och via Makt genast ska undertrycka sina forna likar. Wolodårsky har en Saturnus-placering som är värd en kommentar, även om man ska minnas att horoskop ställda för ett helt dygn inte kommer den verkliga personen värst nära. Man vet t.ex. inte huruvida det enskilda livsödet anammar tidens dårskap eller har begåvning nog att vända sig mot den. 

Aha-upplevelsen härförleden, att nyliberale Wolodårsky skulle kunna ha samma Måne i Tvillingarna som bloggaren själv, förklarar än bättre bristen på äkta demokratiskt sentiment.



Kungamakaren Regulus välsignar maktplaneten Saturnus som inte är en helt oäven regulator för sinnelaget (Månen) i Tvillingarna, då denna typ av psyke naturligen graviterar mot den Rationella Själen (Luft-elementet). Tyvärr disponeras Saturnus, Regleraren, av den omdömeslösa sensationalism jag skrev om i PR-människorna och Lögnens Ande del 2 bara häromdagen. Det är den duala dysfunktionen Solen-i-Eld-behärskad-av-fallen-Mars-i-Vatten som underminerar Wrålåbarskhets förmåga till omdömesgill ämnesdefinition och avgränsning. 

Den fallna intellektsplaneten Mekurius med halshuggningens Ketu visar också något grovt felaktigt i hans informationsprocessande och ponerar vi Månen i Tvillingarna uppstår därmed en Vatten/Luft-dissociation mellan psyke och intellekt - perfekt för lögnare och desinformatörer eller skådespelare som presenterar en "roll" som ska övertyga kulturkonsumenten. Med denne DN-redaktör störtade Sveriges största dagstidning ner i Avgrunden och är inget mer än högerns twistade propagandamaskin.
 
Enskilda födelsetider kan tveklöst vända individen rätt i förhållande till en ond himmel och tid, man att det är Tiden som dikterar vad som är möjligt råder ingen tvekan om. Ha medlidande med alla dem som föds under ytterligt begränsade tider. Det finns människor som helt enkelt inte klarar att tänka bortom den egna kroppen och dess fitness! 

Kapitalismens underdånliga slavar, män som Wålobarsky är inte intresserade av att stimulera folket i konsten att tänka och ifrågasätta när man tvärtom kan mörda det lilla intellekt de nu har genom hjärntvätt in i konsumismen, den sjuka och mörka irrvägen i världen. Tyvärr avslöjar Politisms "Frågor & Svar" samma maktens arrogans. Gud förbarma sig över den människa som väljer journalistens väg! Den Tredje Statsmakten är idag föga mer än den onda kapitalismens verktyg. 

Inte ens lite mer radikala sossar som Karin Pettersson förmår se de onda som partiet inlät sig i när de valde "social socialdemokrati" och accepterade den onde Rike Mannens fortsatta överhöghet. Men se Svenskt Näringslivs i förtid förtvinade ansikte Lemne (likt Wall O' Drossky en Mån-Tvilling) - henne kan Karin Pettersson betrakta med klarhet i sin senaste krönika. Här fungerar plötsligt avstampet i Fiendens hus. Människan är en ojämn varelse, ett pågående projekt som syftar till en stor transformation!

Och är det inte ALLTID utifrån sådana här individer i maktposition som Lemne som mänsklighetens problem stammar? Platon hade rätt och de sataniska Humanisterna har fel: barn med begåvning ska med modersmjölken lära sig tänka rätt, dvs. logiskt och lära sig att allt gott har sin yttersta källa i Det Ena, Det Sköna och Det Goda, dvs Gud. Den som inte i någon mån förverkligat en inre bild av detta högsta får aldrig bekläda politiska ämbeten! (Se vidare Platons "Staten".) 

Och detta antika och högt ställda krav eliminerar i princip HELA den svenska politikerkåren, ingen av dem har kapacitet att styra samhället utifrån en korrekt helhetsförståelse av den båt mänskligheten sitter i. Så illa ute är det här landet, sett ur Sanningens perspektiv. Det korrekta perspektivet skulle innebära Kapitalismens omedelbara nedmontering.

Inga kommentarer: