Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 19 oktober 2015

Storföretagens överstatliga terror och EU (igen)


Solen med den onda stjärnan Algol -
i utblick och handling Djävulens tjänare?


I takt med en rörelse bort från parapsykologi och mot politik hos grundaren för tidningen/sajten NewsVoice, kan man nu finna ett läsbart referat från internationell press som den pakt med Djävulen själv som EU-topparna så gärna vill ingå genom handelsavtalet TTIP. 

Nej, det är inte USA som sådant som  är den store Satan den här gången utan den globala Rovkapitalismen. Det är svårt att skilja de två åt, så mycket kan medges. Det är nu inte bara den här bloggen som upplever svenska EU-kommissionären Cecilia Malmström som en horribel förrädare av grövsta sort, utan även en skribent i brittiska The Independent och aktivist för en rättvisare värld. Visst, läser man hans artikel i dess helhet kan den mening från Malmström han hugger på tyckas överbetonad. Men det är ändå talande att det är männen med pengarna hon har som sin huvudman, inte Europas befolkningar!

Trots att hennes horoskop kommenterades förra året, återvänder jag en gång till för att begrunda hur stark den Mörka Sidan (Djävulen) i henne egentligen är. Frågan om Djävulen som samlingsnamn för den försvurna materialismen - penningdyrkarnas "ism" diskuterades för några dagar sedan i "Mammon och svenska arbetsgivare" - samma dag, händelsevis, som NewsVoices artikel. 

Tittar man i efterhand på Mammon-inläggets publiceringstid, 8.00 på morgonen stiger andra graden av Vågen i öster. Men det intressanta här är Saturnus - den snåla och fordrande husbonden och symbol för all repressiv överhet, Svenskt Näringsliv inte minst, i det andra huset för pengar och Satans stjärna Algol bestrålar svagt Saturnus från andra sidan av horoskopet. En remarkabelt tydlig bild av inläggets dubbla betoning på Satans underhuggare Mammon och arbetsgivarna! Detta var naturligtvis inte planerat, men astrologin har en märklig förmåga att berätta samma historia parallellt men som kod...

Vid återbesöket hos Cecilia Malmströms himmel kompletterar jag den här gången kartan med kungamakaren Regulus eftersom det vore fräckt att bara fokusera Satans huvud (Algol) när den "goda" stjärna som bloggen singlat ut för stickprovsundersökningar är lika starkt aktiverad.



Låt oss börja med kungamakaren. Onekligen har Malmström ett gott öga till allt som luktar STORT och FRAMGÅNSRIKT och som kommer från andra sidan Atlanten! Minns, att när horoskopet överlag tenderar till en låg och materialistisk orientering slutar det goda nionde huset att beteckna människans noblaste strävan - religion och filosofi och högre intellektuella studier och blir som i Fredrik Reinfeldts fall en "Läckberg-deckare och en plasmaskärm". Malmströms födelsetid är nu inte känd men jag drar ändå parallellen till Reinfeldt för att markera skillnaden. 

Det "öppna hjärtats" filosof hade Jupiter i Oxen i nionde huset för "det högsta goda" men eftersom Oxen är ett tidigt tecken i zodiaken, ett i den första personalistiska akten, blev allt kring Reinfeldt som borde ha varit stort och universellt i utblicken litet och futtigt och inskränkt till "jag och min plånboks begär att få vara välfylld". Allmän välfärd brydde sig den här skitstöveln inte ett dyft om, det var skattesänkningar för hans Täby-typ av svensk som var det enda intressanta. Mannen var helt enkelt en bigott (och partsintresset syntes mer än väl genom Solen i klanbegränsade Kräftan i 11e idealhuset).

Reinfeldt har lämnat politiken men hans sjuka utblick på livet - som svenska folket VALDE UNDER ÅTTA ÅR - har så i grunden skadat nationen att bloggen fortsätter att använda hans karta som en referens. 

Tar man Malmströms Jupiter i nionde huset när inte heller Lejonet upp till den dignitet detta hus tecknar med dess totala universalitet. Mycket små själar som inte alls förmår svara på nionde husets högsta nivå, blir i värsta fall inget annat än hysteriska turister. Nionde står ju för det avlägsna men små själar drar ner denna metafysiska storhet och tolkar det som "andra sidan jordklotet" och ger sig sen ut efter detta banaliserade himmelrike.

Malmströms Jupiter i Lejonet tecknar uppenbarligen starka och framgångsrika ledare och eftersom nionde huset är universellt - vi skulle kanske hellre säga "globalt" här - så är hennes idoler inga andra än den Globala Finanskapitalismen. Men för att förstå att Jupiter - i sig så väl placerad i nionde och dessutom gynnad av Regulus - inte blir annat än GIGANTISKA PENGAMÄNGDER, måste vi nu börja väga in fler ingredienser.

Och det är här hennes AKUT satansinfekterade Sol i Oxen kommer in. För om hennes sinne (Månen) känner enorm släktskap med den allra rikaste eliten "over there" ger Solen svaret på vad om aktivt gör som en "klar (eld-)kanal" för världens ekonomiska elit ("de 0,1 procenten").

Det korta svaret har redan givits: Cecilia Malmöström är inte bara en landsförrädare utan i första hand en djävul som säljer ut Europas alla EU-anslutna länders folk - de där "hon inte tar några order från" enligt The Independent.

Faktum är att kvinnan är så maktfullkomlig i det ögonblicket att hennes urbota dumhet hörs rakt igenom! Och vad kan man säga om intelligensens Sol, kommunikationens Merkurius och omoralens Mars samlade i det sjätte huset för fiendskap och olyckor? Inte mycket gott! Hon svarar positivt via Månen och utför sedan horribla ting via sin agerande solsida!

Hur är detta möjligt för en människa att ha ett sinne så "rent" (Eld är ett rent element) och ändå agera så ont? Det är här vi ser hur astrologin ibland avslöjar vissa kombinationer av tecken som inte fungerar väl. Ur sinnelagsascendenten (Månen i Skytten) uppfattar Malmström sina egna handlingar som olyckssaliga eller fientliga - eller är det så att Solen INUTI sjätte huset befinner sig i så usel position att den inte kan se och överblicka konsekvensen av sin ohämmade entusiasm för de stormrika intressena på andra sidan Atlanten?

Minns att sjätte huset rent världslig ligger under västra horisonten och därför symboliserar just fiender eller ting som försiggår under ytan. Det kan helt enkelt vara så att kvinnan är en klassisk byråkrat av värsta sort, en människa som inte kan tänka utan som The Independent säger, bara fungerar som en sekreterare för de Globala Kapitalisterna. Och sjätte huset, naturligt kopplat till Jungfruns tecken har ju i vår tid haft betydelsen "sekreterare och andra tjänstehjon" - flinka och noggranna men utan eget mandat att fatta beslut. Om de inte väljer Husbonde med omsorg kan de gå vilka onda ärenden som helst, vilket lustigt nog Malmströms horoskop direkt säger.

Den antidemokratiska arrogansen hos de Globala Kapitalisterna syns på ett ställe till, och nu blir det intressant. För om Jupiter enbart såg rik och välmående ut i det "goda" nionde huset, titta nu på effekten nere i den sublunära och näriga låga värld där alla slåss mot alla: Vatten-elementet. I jupiteriska Fiskarna står den snåla arbetsgivaren Saturnus med giriga demonen Rahu visar konsekvensen av det nionde "goda". Denna Saturnus är alls inte lika trevlig men bara Europas folk har fattat TTIP, inte Malmström själv. Och det är här man måste överväga kvinnans intellektuella begränsningar. Saturnus greppar nämligen sinnelagets Månen via sin 270-gradersaspekt vilket är att likna vid Stockholmssyndromet. Bara vid direkt opposition mellan psyket och Saturnus förmår individen då i direkt konflikt. Vid övriga aspekter kontrollerar Saturnus den planet den kastar sitt öga mot. Malmström lider således av en svårartad psykisk repression. Hon har internaliserat Överjaget så att hon känner med de iskalla rovkapitalisterna. Detta förnam skribenten i The Independent!

När BÅDE Måne och Sol är utslagna, som här, då måste man inse att kvinnan är kriminellt ointelligent och på många sätt liknar de dumma hjon som lydigt utförde Adolf Hitlers önskemål. Detta är en livsfarlig och helt tanklös byråkrat. Sådana underhuggare väljer den onda Kapitalismen att sätta på rätt ställen. 

Se bara hur Löfven granskades av Bilderberggruppen innan Storfinansen petade bort Reinfeldts ekonomiskt inkompetenta folk. "Vår industri är i stort sett borta", stod Reinfeldt och sade i ett internationellt sammanhang - inte konstigt att Rovkapitalisterna såg sig om efter en annan marionettregering och fann Löfven så fylld av tacksamhet att han, bortbytingen, togs på allvar (inbillade han sig). Löfvens näringsminister Damberg är smartare än Malmström av horoskopet att döma, men samma onda tjänsteman i Rovkapitalismens tjänst. Han jobbar heller inte längre för svenska folket utan för Mammon - en värdering som står i direkt konflikt med tanken om en värdig morgondag för mänskligheten.

Det är som sagt ett antal faktorer som kommer samman för att beskriva Malmström som den urbota dumma och talanglösa byråkraten med en pinsam och helt perverterad dyrkan av de stora och mäktiga och framgångsrika. Frågan är nu om alla som föds i början av Oxens tecken och är akut influerade av Satans stjärna har an akut karaktärsbrist och noll omdöme när det kommer till Djävulen förklädd som Frestaren (här: "jobbtillfällen", "tillväxt", blah, blah). 

Malmöström och Jimmie "Girig" Åkesson är båda födda med Solen på nästan rät linje med den onda Algol, men som tidigare diskuterat går det inte att avföra alla snarlika födslar som oduglingar. I något horoskop kan ascendenten vara sådan att en "akut algoliserad" Sol istället representerar en avsmak inför hela frågan om karriär på enbart materialistiska villkor. 

Vid en sökning bland nästan 9000 kartor efter den högst specifika kombinationen av Månen i Skytten baserad på Jupiter i Lejonet SAMT en akut "algoliserad" Sol i Oxen max ±3° från Algol dyker utöver Malmsten tre figurer upp att fundera över.


Annika Creutzer;16.5.1957 - e24-skribent, förnumstiga råd till unga konsumenter (Djävulen eller Mammon lockar in de unga!)
Peter Høeg;17.05.1957 - författare som beskrivits som intelligent - trots det jag just sade om Malmströms uppenbara oförmåga att tänka fritt. Här måste ascendenten vara en annan än Skytten
Cecilia Malmström;15.5.1968 - den monstruösa mellanhanden


3 kommentarer:

Susanne sa...

Det blev lite fel med Nina Björks födelseår. Hon är inte född -57 utan -67, och därmed hamnar månen i lejonet.

Seaward sa...

Asch så irriterande. Jag får sudda slutklämmen. Hur har det kunnat bli fel? 2012 var årtalet korrekt: http://sidereal.hall-of-man.com/2012/09/kvinnlighet-ett-djavulens-pahitt.html.

Måste ha tappat bort horoskopet och skrivit in det på nytt i programmet - felaktigt.

Förlorade i Windows 10-förvirringen i helgen flera månader av sparade horoskop. Nu har jag äntligen lärt mig och kör en schemalagd backup i veckan.

Men inte med Windows inbyggda fattigmansversion utan med ett riktigt (och gratis) backupprogram (Corbian 11 Gravity). Inte uppdaterat på flera år, men det gör precis allt man kan önska sig. Det finns inte bara fina Start-knappar utan massor av saker som folk gratis delar mig sig och som gör ett bättre jobb än Microsofts produkter!

Anonym sa...

Malmström har rätt i sak. Hennes uppdragsgivare är inte folken, utan kommissionen. Fördraget ger kommissionen uppdraget att verka för Europeiska unionens bästa. Alltså unionsorganisationen som sådan, tjänstemän och allt. I detta uppdrag ingår att verka för de fyra friheterna. Rörlighet av människor, varor, tjänster och ...
Rörlighet främjas eftersom man då inte behöver ta något ansvar alls. När kontraktet löper ut, är det bara att flytta.
Tänk på oljeborrarna i fracking-industrin, som i horder rörde sig till lukrativa kontrakt. Dessa varade i två år, sedan kraschade industrin. Horderna tog sitt pick och pack, medan bolagens ägare hade sålt högt värderade bolag som blåsts upp av mindre vetande obligationsköpare som spekulerade i skräpobligationerna som dessa företag ställde ut. Fondförvaltarna sket i vilka risker de tog eftersom pensionsspararna inte kunde hänga dem personligen. Så radades moral hazards upp genom hela kedjan av intressenter.