Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 10 oktober 2015

Rovkapitalisterna söker nya låglöneslavar via TPP!



Naturligtvis talar de borgerliga tidningarna - inklusive Aftonhoran- tyst om saken! Man är tvungen att hitta nyheten i The Guardian att USA för snart en vecka sedan slöt en deal med ett gäng nya slavstater som kapitalisterna kan reducera till lägstalönesektorer och - för vilken gång i ordningen? - bedra det amerikanska folket som nu kommer att tvingas arbeta till ännu lägre löner. (Tillägg: Hittar i efterhand en hyllningstext till TPP i SvD.) 

Ekonomijournalisten Paul Mason påminner dock i "Postcapitalism" att metoden är gammal som gatan. Så här är mänsklighetens fiender - våra egna - alltid betett sig mot oss. "Öppnat upp nya marknader" för att få upp den sviktande profiten på hemmaplan. 

Dessutom verkar svenskarna så nöjda med billiga kläder från slaverifabrikerna i Sydostasien så nyheten har väl inget värde här. Handel på dessa villkor tycker högersossen Damberg är bra (eller åtminstone motsvarigheten TTIP mellan USA/EU)! En klassförrädare är vad dagens svenska socialdemokrati är. Vore jag extremist-iman av något slag skulle jag förklara hela högersosseriet för fredlösa, tillsammans med den svenska falangen av den globala kapitalist-Hydran.

Nu har visserligen inte skrivningarna passerat den amerikanska kongressen ännu, men dagen då avtalet i lönndom undertecknades är värt att se på. Jag tar dygnets öppning och Washington DC för att få en ascendent på helveteshoroskopet:



Visst ser horoskopet smutsigt ut - precis som det hemlighetsmakeri som pågår mellan de hårdlobbande storföretagen och tjänstemännen som utformat TPP-skrivelserna. Vi ser handelsmannen Merkurius spela en absolut huvudroll i kartan eftersom merkuriska Tvillingarna stiger i öster och profittänkandets Jungfru gömmer sig i privata fjärde huset med Solen, Merkurius och girighetens eller överdriftens demon Rahu! Med en hörnplacerad Merkurius så nära demonen kan detta inte vara något annat än den onda, falska, tvetungade handelsmannen - den som också kan representeras som Vatten-elementet men då med fokus på näringslivets overkliga existens - det når aldrig någon mättnad utan kräver ständig påfyllning. Näringslivet är ett utslag av den usla delen av människan, hon som ignorerar de andliga lagarna bara för att hon inte har ryggrad not att gå hungrig ens en dag i försvaret av högre principer. En ynkrygg.

Den rådande katt & råtta-leken mellan de naturliga illgörarna Saturnus och Mars på himlen ger inte bara avslöjanden om VW-koncernen som den västerländska historiens värsta bluffmakar-kapitalister, den kreverar inte bara bomber i Turkiet under en fredsmarsch eller skapar inbördes slitningar i KD, den visar oss också vilka djävlar det är som utformar detta handelsavtal för att de "1 procenten" ska kunna kontrollera världen i ännu högre grad och se till att fattiga länder inte kommer åt generiska mediciner utan måste köpa samma preparat dyrt från de monster som västerlänningarna blivit. 

Ju förr Tredje världskriget - terroristerna mot kapitalisterna - brinner av, dess bättre för MÄNNISKAN. Efter den härdsmältan kanske hon hittar tillbaka till sin värdighet och börjar om på nytt med noblare ingångsvärden.

Här hittar jag en Facebook-sida där TPP och vad USA (här fattat som rovkapitalisternas USA) diskuteras livligt.


4 kommentarer:

Susanne sa...

Det här läste jag om "den goda gärningen" i onsdags i dn: http://www.dn.se/ledare/signerat/gunnar-jonsson-god-garning-for-friare-handel/

Seaward sa...

Minsann, ett litet omnämnande! Generisk hyllning efter mall. Den där Gunnar Jonsson har nog tjänat ihop till en liten horoskopstudie på temat tanklös flockmentalitet.

Havsörnen sa...

"internationella handelsregler ska överordnas nationalstaternas sociala, ekonomiska och kulturella intressen."

http://www.morpheusblogg.se/2015/10/11/bilderberggruppen-och-de-som-styr-varlden/

Parasiten, utsugaren och mörkermannen George Soros nämns i denna intressanta text. Kräfta förstås. Måndisponenten Saturnus lägger sin trekvartsaspekt mot Venus i Jungfrun...

Seaward sa...

Tack, länken ser lagom vederhäftig ut och jag har bokmärkt den för läsning lite senare. Nog är det kul att frossa i den onde mannens System och fundera hur länge det ska kunna hålla.