Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 1 oktober 2015

Rasister, Djävulen och hans tvärtom-metod

A downcast evil eye in Plainview
Det har uppdagats att Sverigedemokraternas it-ansvarige Edward Plainview spionerade på kommunikationen inom partiet. Givet att han har it-planeten Merkurius angripen av Satans huvud (stjärnan Algol) blir det hela mer begripligt. Särskilt om man väger in att den i påfallande många fall smått diskriminerande Månen i Jungfrun ger en sinnelagsascendent som i sin tur vittnar om att mycket pågår mycket i det fördolda, i tolfte huset. 

Då Djävulens undersåtar presenterar sig som ljusbärare medan de bedriver mörkt spel, är det närmast ett skämt från Ödet, det efternamn den här människan verkar genom. "Plainview" - "i öppen dager". Det är som om själva namnet ber oss dubbelkolla vad personen har i görningen.

Att han använder Sydafrikas gamla nationalflagga med dess koppling till rasåtskillnadspolitiken är väl det minste problemet, men det AB tar upp.



Ännu ett fall bland rasister och hatiska negativister av den negativa polariseringen där jag tidigare påpekat att den värsta sorten tycks dyka upp vid kombinationen av den privatistiska Jungfrun och mörkermannen Skorpionen.

Att Månen med "förhärdade" Saturnus kan ge extremt märkliga fixeringar är en kanske mer välkänd astrologisk tes eftersom konjunktioner (i allmänhet) inte är beroende av vilken zodiak man använder.

Den här it-ansvarige är naturligtvis också en perfekt illustration av "it-fascism" som den här bloggaren myntat men som knappast lär dyka upp i Svenska Akademiens ordbok. Lustigt nog blir det något svepande tillmälet bokstavligt sant i fallet Plainview. Här är en människa som sysslar med it och har fascismens sinnessjuka sentiment medfödd. Vi kan därför provisoriskt se fascismen - dyrkan av en godtyckligt vald typ som stark och värd att härska - som ett utslag av Jungfruns brist, dess tendens till exkluderande mentalitet och jakt på det som gör den "exklusiv", Skorpionens djupt sittande motvilja (mot något, vad spelar inte så stor roll) och den kroniska fixering som Kronos (Saturnus) ger. 

Eftersom Saturnus är historieämnets planet (tidens gång!) förvånar det därför inte det minsta att han använder en obsolet flagga i sin privata mejlkorrespondens. Även "friska" historiker bör ha en stark Saturnus i sina horoskop. Av f.n. 8955 sparade personhoroskop hittar jag 59 historiker av alla de slag, social, vetenskaps, religions och filosofi med mera. Jag ska återkomma till eventuella "saturniska tendenser" efter granskning av dem alla. Men överst i listan ligger passande nog en svensk rasist-historiker från en äldre generation, Alf Åberg, så varför inte kort titta på den kartan?




Visst kan man vinkla sin presentation en smula för att understryka visa sidor av horoskopet. Det gör den här bloggen hela tiden, men påpekar det också titt som tätt. Här är det svårt att missa hur den sataniska axeln (Skorpionen/Oxen) blir grundtonen om vi tar den fallna Månen i Skorpionen som en månascendent. Och psykets härskare är Mars, som från fantasier om makt angriper sig självt! Sjuka och förvridna drömmar om vissas "överhöghet" (10 huset för makt och ära) underminerar det psyke som en människa är helt beroende av. Fungerar inte Månen är intellektets Merkurius i blåsväder eftersom Merkurius informerar sinnet på en människa. Här befinner sig Månen och Merkurius i negativ och svart opposition. Pga. av Mars attack mot sitt eget negativa tecken är det inte omotiverat att mörka de aktiverade tecknen av Tamas gunas kvalitet.

Och Saturnus ser en fiende i Solen, motorn som i Tvillingarna skulle kunna försöka öppna tankerummet och låta frisk luft tränga in. Men Sol-Tvillingarna är ingen äkta tänkare i det här horoskopet. Dels är den inburad i syndens och orenhetens åttonde hus och dels är, som sagt, Merkurius i bekymmersam position. Och inte minst hämmas den friska intelligensen av att Saturnus, Solens fiende, delar samma tecken. Här har vi alltså på solsidan den bekymmersamma kombination som it-fascisten Plainview hade på månsidan. 

Jag har tidigare sagt att konjunktioner och även kombinationer (delat tecken) tenderar mot slavisk underdånighet inför dogmer. Förmågan att tänka fritt underordnas regelverk, gärna med en uppsjö av förbud. Speciellt Solen som kognitiv råkapacitet blir ett frågetecknen när "vanans makt" och "tröghetens" Saturnus kopplar sitt grepp. I vissa fall leder det till ren stupiditet men i andra fall till oerhört koncentrerade individer. Horoskopet måste bedömas ur flera perspektiv innan man vågar bilda sig en uppfattning om det är en byfåne man studerar eller en potentiell Nobelpristagare! Och det säger sig själv att det krävs ett födelseklockslag, förutan vilket vi inte har en aning om i vilka hus planeterna verkligen placerat sig.

Så långt som man kommer med "sinnelagshoroskopet" är det dock en mycket dyster och inskränkt bild som tecknas för den rasistiske historikern Alf Åberg.

Inga kommentarer: