Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 31 oktober 2015

Miriam Bryant, Megan Fox och svamlandet ur mörkret




Första gången jag ser sångerskan Miriam Bryant på foto i DN noterar jag en acceptabel look-alike-faktor mellan henne och "aktrisen" Megan Fox. Lite bildgooglande stärker intrycket och det är nu dags för det alltid lika spännande (?) momentet. Ska stjärnhimlarna på något vis överensstämma utan att man behöver krysta fram en förklaring?

Ska bara sägas att jag hittade samma osäkra tonårssvammel från Bryant i AB för två år sedan som en ung Megan Fox producerade på sidan med citat hos IMDB.com (kanske kvar ännu, har inte kollat). Fox "inre tankar" omvittnade där samma extrema självcentrering som Bryant menar att hennes syster väckte henne till insikt om i 16-årsåldern.


Megan Fox klockslag är känt och det ger henne en ascendent i asociala Jungfruns tecken men för överskådligheten används här en naturlig zodiak. 

(Minns hur zodiaken växlar mellan teser och antiteser inte bara via oppositionerna utan hur tecknens progression tycks bolla ett tema vidare. Från Venus fall i den särdeles individualistiska Jungfrun går Venus in i positivt härskarläge i nästföljande Vågen och genast uppstår en hypersocial Våg, fylld av förbindlighet och vilja att anknyta till andra. Varje teckenpar kan studeras utifrån sina härskande planeter - det finns intressanta nyanser och ibland tvära lappkast vid varje "paradigmskifte".)

Det som direkt visar sig är att båda lider tungt under Mörkrets kvalitet (Tamas guna), som enligt indisk filosofi inte bara är okunskap om verkliga förhållanden utan i värsta fall rent och skärt vanvett! I praktiken verkar dock Bryants fullständiga omedvetenhet om hur egocentriskt hon betedde sig som tonåring vara ett mer normalt uttryck för Tamas guna. Man får samma mörka vibb av att de här människorna helt enkelt inte är intelligenta eller går att få kontakt med när man studerar pansarvagnar med STORKORSET I TAMAS - bloggen har favoriserat politiker med denna djupa omedvetenhet om vad de håller på med:

Anders Borg, Fredrik Reinfeldt, Göran Hägglund men även Mona Sahlin i hennes bisarra och USA-inspirerade kamp mot terrorismen, det gamla Toblerone- och shoppingproblemet har nu övergått i en ny attitydlåsning. För låsta attityder är troligen vad Tamas guna handlar om. En attityd ligger i mörkret, under medvetandetröskeln och styr människan så att intellektet inte längre är fritt. Det är ingen slump att Merkurius - intellektet - härskar över två tecken som båda tillhör Ljusets kvalitet (Sattva guna, färgat gult på kartan).

Som synes har båda kvinnorna (ungefär jämngamla på fotona jag valde) såväl Solen som Månen i Tamas så att det pågår ett pingpong-spel mellan handling och reflektion som egentligen sker på en omedveten nivå. Svartsynen söker och finner sin självbekräftelse. En självgående självdestruktivitet om inte någon ljusare planet bryter in och styr.

I Megan Fox fall vet vi att den sattviska Jungfrun är ledande tecken (ascendenttecken), och ascendenthärskaren Merkurius står i passionerade (Rajas guna) Väduren och disponeras av en Mars föredömligt placerad i Ljuset, i Skyttens tecken.

Gissningsvis ger ett klockslag Ljuset en ingång även i Miriam Bryants annars rejält ruskiga himmel där inte minst placeringen i den materialistisk-sociala hackordningen (Stenbocken/Kräftan) vittnar om en låg horisont. Jag har bara läst i tidningarna att hon ska ha ett ovårdat språk, men har en god tendens att vilja anamma resningen hos en gentleman som Sven-Bertil Taube.

Vad gäller ansiktsdragen så är naturligtvis Miriam en bedårande skönhet och det luktar koketterande lång väg när hon påstår att hon känt sig som en ful ankunge. Antingen det eller också är Tamas guna en kvalitet som sveper in människan i ett sånt mörker att de inte kan uppfatta nånting på ett objektivt sätt. Allt filtreras genom ett kolsvart omedvetet.

Det har naturligtvis sitt intresse att notera det sociala utanförskapssyndromet på Bryants himmel: Solen i kollektivistiska Vattumannen i dissociativt förhållande till Månen i Skorpionen förklarar varför vi återigen har någon som hela Vattuman-nationen Sverige inom kort kommer att älska  - flockbeteendet i landet som helt manipuleras fram av näringsliv och medier är inget annat än vederstyggligt. Miriam är utsatt för en våldtäkt från finansmännen som driver de här musikunderhållningarna som ekonomiska löpande band-projekt. I Sverige lanserar musikindustrin en stjärna i taget med hjälp av tv för att få upp försäljningsvolymen och krama musten ur idolerna innan det är dags att göra om proceduren med ett nytt och fräschare ansikte.

Men bortom den fula kapitalismen finns förstås också en djupare rörelse som förklarar hur bloggaren funderade på "äktsvenska" favoriter och hittade fem Sol-Vattumän på raken. Att det skulle vara slump känns osannolikt och jag har sannerligen inte memorerat tusentals horoskop i detalj! Möjligen skulle man kunna hävda att det omedvetna minnet har en fantastisk kraft så att celebriteternas soltecken sållades ut på basis av ett undermedvetet direktiv att bara hitta Vattuman. 

Men denna rätt sökta hypotes blir närmast löjlig om man betänker att en del av de där horoskopen var uträknade ett årtionde eller mer innan jag hittade den sideriska zodiaken och att kartorna aldrig ens granskats efter skiftet av zodiak. Det undermedvetna skulle alltså ha kompenserat för att mitt första och sista minnet av kändisarna var via den tropiska zodiaken där några av dem inte alls var Vattumän utan Fiskar...

Finns distinkta ansiktstyper på fasta ställen i zodiaken? Notera hur Megan Fox har Jupiter i Vattumannens 24 grad och Miriam Bryants Sol befinner sig i 25 graden.

Är utseendelikhet följden av ett antal snarlika men inte exakta överlappningar? Jupiter och Solen är planetära vänner, och båda kvinnorna har Oxen aktiverad av två andra planetära vänner, Solen resp. Mars.

Megan Fox Måne i livets Lejonet har förstås en ren antites i Miriam Bryants surmulna och sulkande Måne i dödens och förbittringens Skorpion, men å andra sidan har Fox den iskalla Saturnus i svenskans måntecken. Saturnus som "själens form" och den plastiska och följsamma Månen ("mjukdelarna") kanske bildar ytterligare ett mikroomen som sammantaget med de andra faktorerna skapar en förnimmelse hos betraktaren att här finns en utseendelikhet...

Annars kan jag säga att bilden på en hårdsminkad depprocks-Miriam jag valde är rent kusligt lik en f.d. kvinnlig bekant som bakom sin likaledes hårdsminkade Kräftascendent dolde ett överflöd av Mörkrets kvalitet, med Lejonet, Vattumannen och Oxen involverad. Hon, med pojkvän som var i ett satanistrockband blev senare i livet sinnessjuk, vilket naturligtvis är den absolut värsta utgången. Men indisk filosofin menar ju att Tamas indikerar en nivå under mänskligheten, demonernas världar sägs flätade av materia av Tamas typ. Kvinnan, av ickesvensk härkomst (precis som Miriam) drogs till "blonda vikingatyper" (ett sätt att förankra sig i den dumsvenska värld hon nu hamnat i), och fick en satanist som bonus. 

Man tycker sig av exemplet se hur GROVT omedvetna människor vanställer sina liv genom att de inte tänker vettigt. Om de så är skarpa i intellektet tycks Mörkrets kvalitet redan innan analysen tar sin början ha vilselett dem så att de inte klarar att skilja på myter och verklighet. Massvis av bråte ligger redan i det omedvetna mörkret som attityder. Men detta uppvaknande ur självcentreringens myt genomgick tydligen Miriam Bryant redan i tonåren. Detta tyder på att hon INTE har trauma-elementet Vatten som ascendenttecken. Det som skadas i Vatten fortsätter som en defekt cancercell att kopiera sig vidare och individerna tycks sakna egna motmedel att vakna upp. Faktum är att man skulle kunna uppfatta sjukdomen cancer (Kräftans tecken) som just en dissociation mellan Luft och Vatten. Den lägre naturen slutar lyssna till den Rationella Själen och dess "blueprint" uppe på arkitektkontoret. Den lägre Vegetativa Själen sluter sig inne i sig själv och driver på en skev version av det ursprungliga Logos. 

Men vad om alla de själar som har dissociationen medfödd i sina horoskop? Jo, den kristendom som ingen längre bryr sig om hade faktiskt en tes om den "dubbla predestinationen". Men eftersom den här religionen samtidigt bannlyst själavandringsteorin så blir det väldigt svårt att förstå varför vissa själar är predestinerade till vissa liv och händelser. Med reinkarnationstanken ger t.ex. "dissociationen" inom Miriam Bryants livslinje (Månen-->Solen) misstankar om att hon varit en mobbare i tidigare liv och tidigt i detta liv fick smaka på sin egen medicin i formen av påtagliga problem med social tillhörighet. Eftersom varje själ har en rik brokad av tidigare liv att bearbeta under varje jordeliv brukar såna här akuta tillstånd vara faser som själen sedan lämnar. Det som var värsta scenskräcken under en tid betraktas som trams tio år senare. 

Många av själens tidigare liv utspelas alltså parallellt UNDER detta liv och kanske är det en av förklaringarna till att Mörkrets kvalitet verkar hålla vissa så hårt i sitt grepp. Dessa är mer fast i sin själs förflutna händelser än andra och saknar därför energi att fokusera här och nu, eller ens uppdatera sig med fräscht vetande. Jag har mött människor med Storkorset i Tamas guna som VÄLJER sina ignoranta fördomar framför kunskap. Då är vi långt från det som brukar kallas "intelligens"!




1 kommentar:

Anonym sa...

Lika som bär
http://pappasguldkort.blogg.se/2010/september/lika-som-bar-sondags-special.html