Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 28 oktober 2015

Lögnorganet DN berättar inte om sitt eget "informationskrig"

Tillägg 8.03: I en oerhörd synkroncitet publicerade SvD 7.45 texten "Friheten på internet stramas åt" mitt under bloggarens frenetiska skrivande av följande inlägg! Läs och lär.





Det är helt fascinerande. För några år sedan rapporterade teknokrater lycksaligt att Internet nu var oförstörbart. Det finns så många nyckelnoder att det inte går att sabotera längre. Där en länk brister finns andra som tar vid.

Men vad rapporterar DN helt nyligen och helt i linje med västmakternas smutskastning av Ryssland? Jo, om riskerna med att ryssen under vatten har hotande tillgång till internetkablarna på Atlantens botten. Borgaren ryser och bygger upp inre hat mot allsköns ting som den fåvitska idioten håvar in och laddar sin maggropsreaktion med: "jävla kommunister".

Utfransning. Som om inte borgaren själv är den perverterade bilden av en "kommunist" i meningen någon som bor i tajt nedskurna och inhägnade kvarter med femdubbla säkerhetskoder och hänglås - allt för att hålla illusionen om sin "frihet" obesmittad av världens realitet. Detta är också kommunism - en flockmentalitet - men den fångar upp de mest obildade människorna.

Se sambandet med högerns ständiga propsande på att snabbast möjligt slussa svensk ungdom genom yrkesinriktade utbildningar. Så garanterar Makten en ny generation av dreglande idioter som inte alls förstår vad som händer i samhället. Den allt mindre eliten unnar sina barn en ekonomiutbildning så att vi till sist enbart styrs av de fasaväckande lågpannade ekonomisterna - patrasket som går runt och räknar på alltings - maskiners och människors - EFFEKTIVITET. Se inlägget om Taylorismens skapare - anledningen till att nu även kommunalanställda dignar under en den hysteriskt kostnadskapande "New Public Management".

En omdömesgill teknokrat förklarar sedan - i går i DN - att den nyheten var alarmistisk, bara för att dagen efter köras över av det informationskrig DN i samråd med makteliten bedriver. Nu släppt krigshetsaren Mats Hultqvist fram att berätta om hur jobbigt det är att utsättas för informationskrig FRÅN Ryssland !!! 

Fatta vilket rävgift den medelmåttiga borgaren fyller sitt psyke med dag efter dag genom att läsa Bonniers tidning DN. Mediehuset Schibsted är inte bättre, det. För att verifiera att det var i DN och inte i SvD - den "gratis" nätupplagan - jag först läste om hotet mot "västländernas internetkablar" - försökte jag söka på SvD, bara för att upptäcka att sök-funktionen har kopplats bort för alla belastande gratisläsare. Kapitalismen är rå, så rå att båda tidningshusen nu är mer inne på att införa kunskapsbegränsning och t.o.m. censur i Sverige. 

Läs sossehöken Hultqvist i DN och hör vad han säger! Regeringen Löfven beslöt i somras om att undersöka möjligheten att stoppa desinformation på nätet som går emot makthavarnas anspråk. Jag tror faktiskt inte svetsaren Löfven fattar vilken cirkus han låtit sig dras in i, detta är demokratins död vi ser nu, och Bonniers och Schibsted representerar svenska folkets fiende - och gör så eftersom det är Profiten de tjänar, inte folkets rätt till neutral information. DN skriver om ryssens "informationskrig" och låtsas som om inte Wolodarskoj & Kompani själv är en aktiv bricka i samma spel.

Om Hultqvist kallar t.o.m. "halvsanningar" som en del av ett "informationskrig" från Sveriges fiender, ja då måste även den här bloggen betrakta sig som ett hot mot den "nationella säkerheten" (överhetens intressen, det är bara det saken handlar om). Mycket tyder på att SÄPO redan har den här bloggen på sin bevakningslista. Ett samtal från någon i Rosenbad efter att den här bloggen börjat häckla Nya Moderaterna räckte för att DN skulle svartlista den här bloggen för några år sedan. 

Det tog sedan medierna några år att upptäckta att det var bäst att släcka ned allt samröre med den folkliga bloggosfären. De stora tidningarna "kanaliserade" ju information som motverkade tidningarnas uppdragsgivares agenda! Det var alltså Maktens män som påbörjade det berövande av folkets uttryck som de nu i nästa steg enligt stridshöken från regeringen Löfven överväger att inskränka ytterligare. 

Godnatt Sverige!

I skenet av denna process som bådar lika illa som Hitlers uppstigande till makt över Tyskland på sin tid, upprepar jag därför två inlägg med kort mellanrum om Hultqvist efter att hans beteendemönster dykt upp på den här bloggarens radar: 

Mannen som sålde sin själ, del 2 (april 2015)

Vapenlobbyisten Hultqvist och det svenska lismandet inför USA (augusti 2015)

Man kan notera att det är DN:s militärbevakare Mikael Holmström som bereder Hultqvist plats att lägga ut texten. Denne journalist låtsasavslöjade för några år sedan "Sveriges hemliga Nato-band", en slags låtsasgrävande journalistisk vars verkliga syfte inte är att skapa uppbragdhet utan tvärtom att cementera tanken på Nato i folkdjupet. Vi ska nu övergå till att titta lite närmare på Sveriges hemliga allierade i nationalhoroskopet.


Det svenska nationalhoroskopets antidemokratiska indikationer...

Det är egentligen värt ett eget inlägg, men studera Sverigehoroskopets förhållande till absolut makt (10e huset), analysera det utifrån astrologiska spelregler. Det vill säga, tappa inte sikte på att andra faktorer i kartan kan spela in i tiondehusfrågan - och fråga dig om Sverige har en tendens att korrumpera och urholka sitt nominella demokratiska styresskick.




Några av bloggarens intryck: Kräftan i tionde ser ut som pöbelvälde! Kräftan är ju den ansiktslösa massans och nationalismens (snäva gränser) eget tecken. Kräftan har INGA expansionstendenser utan representerar den levande organismens försvars- och revirinstinkt.

Det är uppenbart att detta omen inte alls ger tillräckligt med information. I nästa steg måste Kräftans härskare Månen studeras. Den står i "den Andres" hus (7e), vilket är en mycket märklig placering för den absoluta maktens platshållare. Skulle Sveriges maktelit stå i beroendeförhållande till vissa allierade? Var vi då aldrig i senare historia "neutrala"? 

Våra maktmän är således inte svenskar utan bundsförvanter via ingifte. Minns hur bloggen reagerat på alla tyska namn i regeringen Reinfeldt?  Minns en nylig sidokommentar i något inlägg om Tyskland som USA:s proxy för Rovkapitalismen söker förändra Europas framtid? Det är helt klart att 10e huset måste samläsas med Sverigehoroskopets märkliga bindning mellan 5e ledarhuset och 9e huset för utlandsintresse! 

(Den minnesgoda vet att bloggen har ägnat den här extremt antidemokratiska antydan om ett fåmansvälde som bara fejkar demokrati för den internationellt sett remarkabelt lågutbildade och okreativa svensken. Pisa-testet har nu bekräftat att svenskar inte klarar att lägga ihop två plus två och se HELHETER. Den här bloggen är från början till slut en liten studie i konsten att manipulera enkla element i syfte att komma åt en Berättelse om vad saken rör...)

Men 10e makthusets härskare har en egen "Berättelse" som jag ser det: Månen i egocentrerade Väduren skulle kunna tyda på att "allt makt utgår från den ansiktslösa folkmassan" - något som naturligtvis inte den förmögna eliten (5e/9e) med tydliga utlandskopplingar roas av. Men det är det som händer därefter i Sverigehoroskopet som är verkligt olustigt. För var någonstans befinner sig folkliga Månens disponent (eller alternativt: Vädurens härskare)? Jo, Mars står infekterad av Djävulens stjärna Algol och har fösts in i det åttonde huset för nedärvd synd och döden. 

En intelligent läsning av 10e huset för svenskt maktövande är alltså att makten aktivt söker döda folket, stänga in dem i det onda åttonde huset där handlingsförmågan är ytterst begränsad och allt som återstår egentligen är sura och tvära attityder ("knyta näven i byxfickan"). 

Här börjar vi nu komma överhetens försök att tysta t.ex. Sverigedemokraterna på spåren. Sverigehoroskopet och socialdemokratin har alltid haft ett horribelt antidemokratiskt drag över sig SÅ FORT DEN NÅR MAKTENS TINNAR OCH TORN. Minns bara hur en kvinnlig stockholmssosse som nu lämnat politiken skapade "Omar-skandalen" genom att vägra en socialdemokrat att samtidig ha en andra religion att verka för. Dessa islamofobiska kvinnliga sossar illustrerar paradoxalt nog både VARFÖR den svenska makteliten försöker hålla vanligt folk maktlösa. De svenska folkmassorna är ovanligt korkade och eliten vill inte ändra på den saken. Se svensk reklam och hur de till eliten knutna reklambyråerna ständigt framställer särskilt svenska män som dummare än tåget. 

Paradoxen ligger i att Sverigehoroskopet samtidigt verkar säga att den absoluta makten själv tycks vilja hölja sig i åttonde husets mörker så att ingen ska kunna se vad den har i görningen! Och det är här ett gammalt nationalhoroskop från 1974 kommer kusligt nära den förfärande nyhet som buffeln Hultqvist råkar släppa i DN. Jag tror faktiskt mannen - eller DN som mer eller mindre exakt återger hans ord - är så arrogant att man kallt räknade med att läsarna inte orkar knyta ihop en syftning som pekar tillbaka mot ett föregående stycke så att insikten dagas, att regeringen Löfven överväger att censurera den svenska delen av Internet !!! På vems order? Vem är det som från utlandet styr Sverige åt oss?


Tillägg 2

I dagens AB vidgar Åsa Linderborg perspektivet på PR eller informationskrig ytterligare. Som Tomas Ledin en gång skaldade, "
Å, å det ligger i luften".

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ett tips för att få inblick i myndigheternas övervakning av just denna bloggen är creeper http://gnuheter.com/creeper/

Nog har de bra koll på ryssvänliga sidor alltid...
http://www.dn.se/nyheter/sverige/hemlig-grupp-ska-mota-ryskt-informationskrig/

Seaward sa...

Tack, den DN-artikeln missade jag. Tänk, i DN byts "PR-industri" ut mot "informationskrigföring" så fort någon annan än marknadskapitalismen begagnar sig av vetenskapen om effektiv opinionsbildning.

Västmakternas i grunden antidemokratiska överskikt försöker inte ens dölja sig längre. Det är förråade maktutövare som visar sitt sanna ansikte här. Lustigt nog behöver inte Väst någon ryss att desavouera dem, deras egen livsföring och brist på moralisk halt gör jobbet intill fulländning.

Sveriges makthavare har tappat greppet och ser inte vart förändringens vindar blåser. Sammanbrottet blir brutalt när överheten helt tappar kontrollen över folket därför att folket inte längre upplever att överheten representerar deras vilja. Historieböckerna är fyllda av exempel.

Anonym sa...

Och vilka vilken tidning är det som tar täten i kriget om att få folk ska tänka "rätt"? DN letar ju rätt själva t o m på folk som inte tycker "rätt".. Nu skall varenda liten poteniellt "farlig opinionsbildare" i landet veta hut... http://newsvoice.se/2015/10/27/newsvoice-objekt-for-msbs-natostratcoms-infokrig

Seaward sa...

Får nog börja titta till NewsVoice lite oftare. Här finns ju "da shit" ute redan innan undertecknad upptäckt att det fifflas från höga höjder i landet... Länken bekräftar verkligen inläggets senare del som ser kopplingar till utlandet i Sverigehoroskopet. Hur många årtionden har landet ägnat sig åt fejkad neutralitet? Sedan Per-Albin Hanssons dagar?

Anonym sa...

Förmodligen.. Läste på wikipedia att han använde sig av horoskop för att förutsäga krigsläget för Sverige och dess framtid..

"Andra världskriget och efterkrigstid[redigera | redigera wikitext]
Hanssons statsmannakonst ställdes på allvarliga prov under andra världskriget, vars utbrott ledde till borgfred. I skuggan av Sovjetunionens anfall på Finland bildades i december 1939 en samlingsregering som inriktade sig på att förhindra att Sverige förvandlades till krigsskådeplats. Under kriget framstod han som en samlande gestalt för Sverige, men det hindrade inte att han den 8 maj 1941 satt på sitt tjänsterum och försökte utvärdera framtiden med hjälp av horoskop. Han skrev samma dag i sin dagbok "I dag brev från en horoskopmakare med förutsägelser om tillspetsning av läget. Mars ingår i Fiskarnas tecken. 16 maj - militära krisen börjar. 21 maj Solen i Tvillingarna - krisen ökar i styrka. 26 maj. Nymåne krigsfara, kungen anbefaller försvarsåtgärder, sannolikt kommer luftskyddstillstånd att införas. 2 juni högsta beredskapstillstånd. 9 juni. Fullmåne - offensiven når maximum, därefter avtar efter hand krigsfaran för Sverige...".[5]
https://sv.wikipedia.org/wiki/Per_Albin_Hansson

Annars är väl Olof-palme ett svenskt typexempel på att hur man offentligt kan kritisera USA hårt för att ändå samarbeta intimt med dom i det dolda? http://www.internationalen.se/2013/05/olof-palme-och-cia/

Seaward sa...

Kan kanske tyckas lite ogenomtänkt att bejaka den här astrologiska bloggens fundering genom att anföra en negativ utsaga om den f.d. statsministerns intresse för prediktiv astrologi. Kommentaren så att säga upphäver sig själv.
:-)

Anonym sa...

Jo det är sant att jag kunde skrivit ett bättre svar på frågan.. Jag har letat fram lite mer material nu för att besvara frågan.. :-)"– Den ökade Nato-kopplingen har skett gradvis genom åren sedan kalla krigets dagar, säger Malena Britz som forskar om säkerhetspolitik vid Försvarshögskolan."

"Under årens lopp har Sveriges koppling till Nato blivit allt tydligare. Bland annat har Sverige deltagit i de Nato-ledda operationerna på Balkan och i Afghanistan och Sverige är även aktiva i Natos Partnerskap för Fred."

"– Sverige har blivit en aktiv allianspartner, om än inte fullvärdig medlem så är vi en partner som USA kan räkna med. Vi är i praktiken djupt involverade i Natos operationer och svenska försvarsmakten står beredd att samarbeta med Nato, säger Magnus Christensson, forskare vid den strategiska avdelningen på Försvarshögskolan."
http://www.svd.se/statsvetare-finns-ingen-svensk-neutralitet

Bo Hugemark om den svenska neutraliteten:
"Tvärtemot vad de flesta tror är Sverige inte ett neutralt land – och har heller inte varit det annat än under de två världskrigen."

"”Neutraliteten” var länge ett inrikespolitiskt tillhygge, medan vi i verkligheten förlitade oss på militärt stöd från Nato."

"I och med EU-inträdet avskrevs neutralitetspolitiken helt. Därför måste även frågan om ett Natomedlemskap nu diskuteras öppet, skriver Bo Hugemark."

"Sverige har under de senaste etthundra åren varit neutralt i 12 år – nämligen under de två världskrigen."

"Att detta under andra världskriget i mycket berodde på ren tur och många eftergifter talade man tyst om."

"Ingen föreställde sig att en neutralitetsförklaring skulle vara en garanti. Den måste stödjas med olika medel, bland annat ett militärt försvar, som skulle avskräcka från angrepp. Dock inte ensamt; en viktig del av avskräckningen var möjligheten att få hjälp utifrån, det vill säga från Nato, om vi hotades av Sovjetunionen."

"Men eftersom sådana förberedelser knappast var hemliga för ryssarna – de hade ju Wennerström, Bergling och andra, icke avslöjade spioner – är det mer sannolikt att motivet var inrikespolitiskt. ”Neutraliteten” var ett behändigt tillhygge i inrikespolitiken, använt av både Erlander och Palme. Huruvida de makthavande trodde på möjligheten att stå utanför krig är osäkert; i alla händelser utmålades tvivel därpå som näst intill landsförräderi."

"Neutralitetspolitiken avskrevs i och med EU-inträdet. Men den militära alliansfriheten består, ända till millennieskiftet aningslöst motiverad ”syftande till att vårt land skall kunna vara neutralt i händelse av krig i vårt närområde”. Därefter kom en gradvis övergång till att betona säkerhet i samverkan med andra, fram till den nu gällande Solidaritetsförklaringen"

"Det går inte att föreställa sig militära konflikter i vårt närområde som skulle påverka endast ett land. Sverige kommer inte att förhålla sig passivt om en katastrof eller ett angrepp skulle drabba ett annat medlemsland eller nordiskt land. Vi förväntar oss att dessa länder agerar på samma sätt om Sverige drabbas. Sverige bör därför kunna såväl ge som ta emot militärt stöd."

"Det är en lika radikal förändring som när neutralitetspolitiken inleddes för tvåhundra år sedan. Åtagandena i Solidaritetsförklaringen är inte mindre bindande än Nato-stadgans ömsesidiga försvarsgaranti – fast mera riskabla eftersom de inte kombineras med konkreta förberedelser."

"Detta borde politikerna förklara i stället för att låta en stor del av folket leva i villfarelsen att Sverige är neutralt. Även om det innebär att de inte längre kan skylla på folkets inställning för att avfärda NATO-medlemskap."

Bo Hugemark, pensionerad överste och ledamot av Kungliga Krigsvetenskapsakademien
http://www.svt.se/opinion/gor-upp-med-neutralitetsbluffen-genom-att-tala-klarsprak-om-nato

12 fina år av äkta neutralitet och det var vid Per Albin Hansons dagar.. efter det ska vi alltså ägnat åt oss åt konstant fejkad neutralitet..

Seaward sa...

Ska man söka återknyta alla dessa belägg till bloggens ämne som väl löst kan sammanfattas som "astrologi och etik" med tanke på dess gradvisa politisering, så ger landets sentida historia god grund för de suspekta kopplingarna till allierade i utlandet i nationalhoroskopet från 1974.

Jag tror även jag nämnt Palmes mellanhavanden med USA och hur han fixade in avkomman på ett amerikanskt prestigeuniversitet...

Och som bloggen nyligen noterat (ännu en gång): svensk socialdemokrati med Kräftascendent som persona slöt sig snabbt in i egna angelägenheter och fimpade på det hela taget socialismens universella ambitioner.

Den blev en självtjänande socialdemokrati, helt i linje med den första partikongressens olyckligt maktfixerade horoskop... Slutorden i det ämnet troligen sagda här: http://sidereal.hall-of-man.com/2015/10/den-marknadskramande-socialdemokratins.html

I bloggens tidiga studier av Sverigehoroskopet syntes det "klarblått" och fyllt av ideologisk godhet. Men djupare analyser av en karta brukar ofta avslöja att första intrycket kanske inte är hela sanningen....

Anonym sa...

Helt sant att makten vill ha monopol på "sanningen"...
Media-eliten i Sverige skyr inga medel för att tysta ner sånt som de inte vill ska komma fram... det gäller inte bara Ryssland...
http://newsvoice.se/2015/09/18/srs-forhor-av-jan-lindholm-mp-for-den-forbjudna-lanken-till-newsvoice