Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 10 oktober 2015

Kattfajten i KD (Är kvinnans rätta plats vid spisen?)



Med risk för uppmaning från SvD att omedelbart avlägsna kopian av deras fotomontage använder jag ändå bilden för en kort funderare vad som egentligen händer när man tillåter Kräftans tecken att bli en politiker. Europa och hela västvärlden mår skit och girigheten växer lavinartat. Det ena politiska beslutet är sämre än det andra. Som tidigare noterat dominerar soltecknet Kräftan fullständigt bland världsledarna som gäller i väst! Merkel, Hollande, Cameron och i USA Obama. Hemmavid ersattes Reinfeldt av Löfven som näringslivets springpojke. 

Och nu då denna kattfajt i SD mellan uppstickaren Sara Skyttedal och Ebba Busch Thor. Man skulle kunna få för sig att Skyttedal är en lesbian med tung crush på "Busken" men saknar förmåga att visa det på annat sätt än att starta inbördeskrig inom partiet! 


Som vi ser är det det "interna förhållandens" tecken Kräftan som är platsen för deras uppgörelse! Kräftan som kapitalismens tecken - den näriga och ständigt otillfredsställda hungern efter påfyllning - tycks väl förklara även varför populisten Skyttedal - med ledarens Sol och populasens Måne i den ansiktslösa Vegetativa Själens primära tecken - avgick med segern, hon piskade upp ett drev inom partiet från Kräftans gräsrotsnivå och detta skadade partiledningen, så perfekt illustrerad av den motbjudande streberaxeln som Ebba Busch Thors fullmåne mellan Kräfta och överhetens Stenbock illustrerar.

Eftersom bara ett år skiljer kvinnorna åt ser vi på mer än ett sätt att "den här stan rymmer inte oss båda". Autokrata härskarplaneten Saturnus befinner sig i Skorpionen hos båda kvinnorna och av händelseförloppet att döma bör Skyttedal ha samma sinnelag i Kräftan som nykläckta partiledaren: ett ostyrigt sinnelag som definitivt inte är vid sina fulla sinnen mer än några dagar per månad i de fall då Månen - som här - disponerar och förfogar över Solen (vilja, kognition). Om Busch Thor är en osympatisk karriärist är Skyttedal (som tidigare noterat) ett osäkrat vapen, fullständigt olämplig inom politiken!

Det kanske mest intressanta om man använder den "naturliga zodiaken" är att båda kvinnorna är uttryck för Lögnens ande eller Synden. Det är rätt lustigt eftersom partiet kallar sig kristdemokratiskt att två av medlemmarna ARKETYPISKT beskrivs som dominanter från helvetet!

Sverige har kapsejsat för länge sedan och kan inte längre producera ledargestalter. Nu ligger dess öde helt i händerna på de stora destruktionsänglar (stormvindar) som Ödet kommer att släppa loss. Sekulära nationer kommer att fasa för vad de genom sin klimatvägrande kapitalism ställt till med.

Astrologin bär en del ålderdomliga kopplingar i bagaget. Hemmets härd eller spisen anknyter förstås till fjärde huset/Kräftans tecken, men man ska minnas att indisk astrologin inte signifierar kvinnan med Kräftan eller dess härskare Månen utan med Venus.

Se även:

Jan Guillou skådar det olustiga vansinnet (om Skyttedal)

Tre inlägg om Ebba Busch (Thor)



Inga kommentarer: