Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 6 oktober 2015

Fransk lynchmobb mot de onda kapitalisterna




Tyvärr verkar det inte finns någon närmare tid för den anmärkningsvärt sunda reaktionen från Air France-personalen att ge sig på närmaste personalansvarig som allierat sig med den onda kapitalismen och dess ständiga jakt på vinster.

The Telegraph i England snodde ihop ett bildrikt reportage som de publicerade några minuter efter tolv. Igår. Nyheten behöver flera timmar innan svenska högermedier vågade föra saken på tal. Var de tvungna att konferera, rädda att svenska lynchmobbar skulle börja marschera mot Lemne och hennes Svenskt Näringsliv? Kvinnans arab- & terroruttalande i DN var ju minst sagt skandalöst.

Hur lång tid behövde Telegraphs reporter för att skriva ihop texten? Eller vid vilken tid brukar ett företag kalla de anställda till stormöte för att informera om storvarsel? I mitt sista (hoppas jag) genuina arbete i näringslivet, inom IT, kallades till stormöte klockan 9 i början av 2001. Den spruckna it-bubblan nu gjort det ekonomiska läget akut. Cheferna hade sålt av sina aktieposter i god tid och några av dem skrattade hela vägen till banken.  Halva personalen fick gå i ett första skede och inom några månader var företagets saga all.

Det hade verkligen varit intressant med en tidpunkt för när arbetarupproret bryter ut på flygplatsen utanför Paris, det som svinen förklädda till människor nu upprörs över och menar kastar vanära över Frankrike. Det är tvärtom så här det kommer att bli innan den onde rike mannen - de få som finns på jorden - tvingas till underkastelse efter att den politiska vänstern misslyckats med sitt uppdrag. Nu har de gudomliga krafterna lämnat Kaosmakterna fullt mandat att göra det skitiga jobb som måste göras för att den nya Tidsåldern måtte komma innan även helt västerlandet går på knäna till följd av de en procentens hårresande själviskhet.


Men titta på den här hypotetiska kartan. Säg att företaget/flygplatsen kallade till möte klockan nio och att tumultet utbröt ganska snart efter att situationen klarnat, säg en kvart in i mötet. Det är nu Vågen som börjat stiga i öster och samma tecken kommer att ligga kvar så länge under förmiddagen att tidningsartikeln knappast hunnit färdigställas och publiceras på bara 5-7 minuter sedan Skorpionen blivit den uppåtstigande. Vi kan vara i princip hundra på att det är det Vågen, det rättvise och balanstörstande tecknet som indikerar det kapitalistmedierna kallar den hotfulla och skamliga lynchmobben.

I 12e huset för förluster och umbäranden ser vi lönearbetarens tecken Jungfrun. Men eftersom bloggen har noterat att den gamla agrara symboliken bäst kan fattas som "den som arbetar för att skapa sig mervärde" (profit) ser vi att kartan tycks teckna dålig lönsamhet! Identitetsmarkören Solen står i förlustens hus och så gör även dess disponent Merkurius, som i det här fallet är själva personifikationen av "den onda daimonen". Lägg till detta att girighetens Rahu också bannlysts. Här kan man tala om en härdsmälta under ytan och det är i lika hög grad företaget som de anställda som tecknas.

Den sunda reaktionen på beskedet om massuppsägningar kommer från kungamakaren Regulus som välsignar den sociala Vågens härskare Venus. Venus goda vän Saturnus styr i skymundan, från Skorpionen, och är en verksam välgörare. Paret Saturnus och Venus har dock en fiende i ledarskapets tecken Lejonet, och det är den verksamt onda Jupiter, storfinansens planet som aldrig har gjort något gott för harmonin mellan människor (Vågen). Så trots att både Venus och Jupiter i grunden är välgörare, utvecklas i praktiken ett helt annat drama i detta horoskop.

Faktum är att himmelen här - precis som med flera av de "terroristhoroskop" bloggen tittat på - FRIAR gärningsmännen, lynchmobben, och lovar dem att Himmelen är på deras sida. Hade de lyckats lyncha den skärrade personalchefen hade detta varit ett vällovligt offer inför Himmelen. 

Så nog har världens få onda kapitalister - och dem som tagit deras sida i den ogrundade inbillningen att de skulle få mer än en smula från den rike mannens bord - all anledning att känna sig skärrade. Incidenterna kommer att bli fler och allt grövre innan alla förstår att en ny Ordning eller Eon har anlänt, med eller utan kataklysmer och klimatkatastrofer. Ödet, en moralist, jobbar genom alla till buds stående kanaler, alltid.

Inga kommentarer: