Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 21 oktober 2015

Folk bryr sig inte om att Storebror övervakar dem

SvD skriver att Irland äntligen reagerar på unge österrikiske juristen Max Schrems och hans kritik mot spioninstrumentet Facebook. Schrems fick den irländska regeringen att framstå som den hora för de globala blodspengarna den faktiskt är. Skrev The Guardian tidigare den här månaden:


Han levererar skållhet kritik mot den irländska dataskyddsmyndigheten: formellt överinser den Europas dataskydd för majoriteten av de multinationella företag som placerat sina huvudkontor i länder som bjuder på skattelättnader: "Irland har inget intresse av att göra sitt jobb ordentligt, och kommer att fortsätta med samma uraktlåtenhet, för evigt. Det är helt klart en fråga om investeringar, men den övergripande policyn är: 'Vi reglerar inte företag här.' Kostnaden att utmana denna låt gå-mentalitet i rätten är ett hindar. Och folk tycks inte bry sig."

Nej, folk lever så ynkliga liv, intellektuellt, att de utan någon omvärldsmedvetenhetet alls fortsätter röja allt om sin andliga fattigdom på Facebook och i andra spionprogram som skördar informationen de bjuder på för att den vägen binda upp deras ruttnande hjärnor än mer i konsumismens sjuka livsstil. 

Själva operativsystemet Microsoft monterar i nya dator från t.ex. Dell - som många år njöt extrema skattesubventioner på Irland - har också blivit ett spionsystem, och medelsvensson är alltför avtrubbad för att förstå vad det innebär att datorn bjussar på ett Microsoft-konto på samma sätt som 7 av 10 låtit sig duperas av den onda tidsandan och har ett aktivt Facebook-konto.

Det delikata är att man kan rikta Ma Schrems svidande kritik mot den svenska regeringen, förra och nuvarande, för dess medborgarkränkande hor för de multinationella företagen. Reinfeldt bjöd in Facebook att ställa gigantiska datorhallar i Norrland för att samla BIG DATA om inte bara svenska folket, utan hela den ryss-baltiska zon som USA är så intresserat av. Efterträdaren Löfven lade sig som den hora han är platt och bjöd likt Irland på statligt subventionerad el åt dessa förbannande hangarer fulla av spionutrustning. Se där, ett värdig mål för en terrorattack om man har den instinkten!

Privatlivsaktivisten Schrems födelsedata har tyvärr inte nått ut på nätet (så typiskt). "Oktober 1987" är inte mycket att gå på. Den sideriska zodiaken innebär att stjärntecknens startdatum sakta flyttar bakåt över årtusendenas gång eftersom den sanna zodiaken inte tillhör planeten jorden utan är Ouranos eller den sublunära sfärens egendom, Världssjälens egendom. Det ska till ett mycket fallet människosläkte för att köpa tanken att zodiaken bara är ett annat sätt att räkna årets tolv månader! De är eviga bilder som påminner om den bakomliggande och osynliga arketypvärlden.

Under en kort tid i mänsklighetens historia - matchade den sideriska zodiaken den tropiska och det var den korrespondensen som genast ledde till en massa jordbrukssymbolik som inte längre stämmer, säg, 4000 år senare. Bloggen har istället pekat på hur väl Jungfruns TIDSÅLDERN stämmer in med forskningens uppskattning om när människan övergick från samlarstadiet till jordbruk. Det argumentet för den sideriska zodiaken är nu en smula skakigt eftersom nya forskningsfynd skulle kunna kullkasta det...

Men låt oss ta horoskopet för själva månaden oktober 1987 som en fingervisning om vad dess kanske främsta representant - Max Schrems - kan tänkas representera för osynliga arketyper:



Intellektets Merkurius i Vågen vässas här mot Lagens signfikiator Väduren - en bra månad för blivande jurister! 

Likaså är det inte svårt att se hjärtefrågan: hjärtat är Solen och här "brinner" den för Jungfruns sak, dvs individens rätt att slippa ingå i sociala nätverk!

Man kan också notera hur Mars och halshuggninngens (bestraffaren) Ketu angriper Väduren, ett annat tecken som har att göra med personliga och t.o.m. identitetsfrågor.

"Rätt man på rätt plats" - oktober månad 1987 ser helt perfekt ut för att ta just den strid om individens rätt att vara "halshuggen" eller fördold i relation till den dolda Storebror som via tolfte huset här skildras som en Saturnus-Skorpion, en verklig dold spion och dataorganisatör.
  

Tillägg. När jag väl läst klart artikeln i The Guardian (de flesta av bloggens inlägg skrivs redan på basis av rubriken och de första styckena!) ser jag en annan artikel i ämnet som knyter an till det Facebook/spiontema den här bloggen drivit sedan regeringen Reinfeldts besynnerliga amerikakärlek. Texten ser faktiskt ut att vara en bra prequel till den första Guardian-länken:


Spies and internet giants are in the same business

Inga kommentarer: