Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 7 oktober 2015

DN:s egen pekoralist

Läs Thentes bokskriveri i DN - fast han avviker från ämnet för sin blogg och ägnar sig åt förvirrat Täby-hat. Han tycks inte ens förstå att det fanns fog för ilskan över satansdyrkaren Sturmarks wallraffande på personalevenemanget med ängelspecialisten i Täby kommun. Dessutom är detta urgammal skåpmat och har redan avhandlats i medierna, men det tycks inte Thente medveten om. 

Referera sedan tillbaka till denna hans horoskopanalys från 2011 och mycket av den grumliga tanken får sin förklaring. Han är ett fall av "water on the brain" eller en Mars i Vatten som attackerar intelligensens Sol i Luft - och båda planeterna är tekniskt "fallna". Gud hjälpe den som råkar ut för en bruksanvisning till någon it-pryl författad av den här typen! Det kommer att krävas åtskillig begåvning för skingra textens slöjor.

Det är omöjligt att avgöra vad han egentligen vill säga i det svammel med vilken han fyller den plats DN upplåter åt honom. Det låter som en psykopatversion av den här bloggarens Täby-aversion fast med samma DN:ska antireligiösa sentiment som Sideriska påminde om igår, i "DN i beckmörkret". 

Det verkar ställt bortom allt rimligt tvivel att DN, som jag skrev, faktiskt parasiterar på en och annan av Sveriges bloggar även sedan de dolt källorna för sina idélån, spinoffs eller plagiat för tidningens läsare. Det Thente skriver skulle kunna låta som en medioker tänkares försök att utnyttja uppslagen sagda inlägg. Det finns bara ett litet problem. "Bokkrönikan" är tidstämplad 9.32 igår och jag fick impulsen att skriva min text först framåt kvällen samma tid (utan att ännu ha upptäckt Thentes alster).  

Turordningen utlöser den intressanta frågan om tiden verkligen är ett linjärt streck som den ofta presenteras för dem som låtit sig förslavas av sina yttre sinnen och nu bara "är barn av världen". 

Men tänk astrologiskt, tänk om vissa händelser ligger klustrade runt vissa noder som inte är strikt underordnade den linjära tidmätningen. Jag har tidigare varit inne på tanken i samband med planeternas transiter vid olyckor. 

Med en förenklad metod kan Månen tyckas verka som en sekundvisare som prickar in t.o.m. dagen för olyckan. Men i andra fall verkar planeterna "hovra" en smula - olyckan måste ske eftersom den är inskriven i Ödet - men den inträffar när ett antal planeterna SAMMANTAGET står så optimalt det är möjligt.

Det kan betyda att t.ex. olycksplaneten redan passerat en uppenbar triggerposition, men att den "missade" sin utmätta tid eftersom det i just detta fall var nödvändigt att vänta in en annan planet och kanske ytterligare en, för att alla inblandade skulle stå maximalt kritiskt. Siffror fördummar människan, bara när man förstår att precision intill elfte decimalen helt saknar egenvärde, kan man djupna och börja se de platoniska Former eller Idéer vilka astrologin bjuder på neddummade, dvs. visuella skepnader för. 

I sig är Formerna barn av den abstrakta (för oss) verklighet som föregår vår sinnesvärld. Det är här ateisterna får spel och rusar till trygga objekt att hålla sig i. Sturskt försvarar de sig att det är egalt om det existerar ett Absolut Första varur den här världen sprungit eftersom detta Första inte låter sig utforskas med empiriska medel. Läs då Platons "Staten" och hör vad Sokrates överlägset intellekt hade att säga om dessa "matematiker" och hur deras tänkande faller kort om den högsta vetenskapen, den andliga mystikerns jakt på Det Goda genom utsättandet av ALLA oexaminerade vetenskapliga antaganden för analys. 

Den västerländska vetenskap som DN:s Karin Bojs i sin populistiska fåvitskhet hyllar i varenda krönika skulle falla som ett korthus! Visst, här produceras nya insikter och ständig förfining, men som Sokrates (eller Platon själv) säger: så länge man godtyckligt vänder ryggen åt arbetet på att själv via dialektisk analys bottna i skådandet (i det abstrakta) av Källan, är man inte ens en god vetenskapsman.

På samma sätt som planeterna "radar upp sig" men där petmånsen inte ser helheten utan bara en eller annan placering som inte verkar stå exakt, kan man tänka sig att DN:s genomklappning ligger i tiden. Det bara skenbart ser ut som ett orsakssammanhang, när en text följer en annan. Hade jag istället sett Thentes "bokkrönika" först, hade "DN i beckmörkret" kanske också blivit skriven, men nu utifrån en annan trigger, exempelvis Thentes fallna Mars som han delar med chefredaktören. Kärnan i vilket fall skulle ha varit stockholmstidningens intellektuella förfall under chefredaktör Wolodarskojs överinseende. Och chefredaktörens yviga ytlighet ingår i sin tur i ett större mönster som signaleras av himmelen för närvarande: Eld/Vatten-kriget där skorpioniska vatten söker utsläcka lejonelden. 

I vissa fall tecknar denna alarmerande situation (som påminner om horoskopet för Andra världskrigets utbrott) att Liemannen Saturnus har rätt: dåliga lejon ska hållas kort eller t.o.m. avrättas i denna tid (se gårdagens nyhet om lynchmobben, gatloppet och Air France massuppsägningar). I andra fall spelar Saturnus i Skorpionen en odelat ond roll, som när USA bombar Läkare utan gränser i Afghanistan. DN:s inhouse-materialet är allt oftare under all kritik och saknar djup och mening, det är bara externa debattartiklar som ibland glöder till i ämnesvalen och lyser briljant.

Det kanske finns skäl att studera eventuellt väderomslag den 10 mars 2013, dagen då Wolodarski formellt tog över chefredaktörsstolen. Som brukligt i liknande sammanhang gäller midnatt som födelsetimma.


Bortsett från den festliga detaljen att Wolodarski kickar igång i Vågascendentens 27 grad och den här DN-kritiska bloggaren har en perfekt placerad Merkurius i femte ledarskapshuset i Vågens 27 grad, en Merkurius som tillika är hans ascendenthärskare, så måste man erkänna att tillsättandehoroskopet har sina styrkor. Konstigt annars eftersom vi talar om Sveriges största dagstidning. 

Men jag kan inte förmå mig att teckna den dubbelriktade pilen grön, som tecknar den ömsesidiga receptionen mellan Saturnus och Venus, trots att det tekniskt sett är en fenomenal tillgång att äga MAKT (Saturnus), ha kontakt med pengar (Venus) och i sin egen person (1a huset) ha en odiskutabelt stark anknytning till ledarskap (5e huset).

Detta är en tolkningsfråga och många skulle nog säga att manegen var krattad för Wolodarski (hans horoskop är inte i närheten av denna tunga koppling mellan 1a och 5e). Men se Barack Obamas Saturnus i första huset! Den arma människan lyckades inte alls leva upp till "jesushysterin" som rådde i början. Det som händer uppe i himlarna modifieras kraftfullt av hur planeterna och deras kombinationer knyter an till de "jordiska" husen. Kopplingen mellan första och femte kunde ha varit perfekt om bara inte Saturnus stått i första. Det skapar en inskränkthet och makt kopplat till egot är sällan en lyckad kombination! Horoskopet bekräftar faktiskt bloggarens tilltagande missnöje med tidningens dalande kvalitet.

Men detta är ju ett globalt problem, så låt se hur det ser ut på lönsamhetsområdet. Det är uppenbart att storfinansens Jupiter (Bonnier!) nu betalar för sina forna synder. Jupiter är en verksam illgörare för Vågen (som borde upprätthålla balans eller proportion mellan människor) och här står den i hypermaterialistiska pengatecknet Oxen. MEN den står i det onda åttonde huset för "dålig karma som håller på att brännas" så Wolodarski går in i sin roll som en syndabock, skyldig eftersom han alls givit sig i lag med den onda förmögenheten (Jupiter). 

Hade han fortsatt som en tramsig programledare i en tv-kanal hade han kanske kunnat finna den rätta vägen senare, men genom att acceptera problemen med den snäva horisonten hos en Saturnus i första huset tillhör han lovligt byte för den Himmelska Rättvisan. Den som identifierar sig med onda Hus (Bonniers) är medskyldiga. Inte konstigt att hans krönikor i svåra tider andas krystad patriotism, människan är pga. storpolitikens händelser pressad bortom sin naturliga kapacitet, född spelevink och pajas han är med "sensationalismsyndromet". 

Men att han perfekt matchar tidningens förfall förvånar ingen som ser att överdriftens Rahu stiger i öster tillsammans med kontrollplaneten Saturnus. Hans trontillträde ges fula omen om en inskränkt diktator, sockrad som Venus (skt: Shukra), men en diktator likafullt. Vi kan i detta horoskop specialstudera den förfalskade sekulära humanismen - det patetiska försöket att upprätthålla normer fast man inte accepterar en normernas rikslikare i den eviga världen - som DN så omhuldar!

Är det därför bloggaren reagerar, född tvärtom med Saturnus i dess korrekta läge för en "alderman"? Åldermannen eller byäldsten var högt respekterad i äldre samhällsskick men i Sverige utstött pga. landets usla hantering av livscykeln och de stora frågorna. Notera hur bloggarens Saturnus äger det nionde huset för Gud och högre vishet. DN:s chefredaktör beskrivs i termer av 1a/5e-husbindningen. Ego och individualitet flyter samman och det är Makten och Kontrollen över ideologiproduktionen som DN är angelägen om i Wolodarskis person. Vilken sänkare!

Samtidigt är det här horoskopets niondehusägare, Merkurius, fint placerad i det turliga femte huset för ledarskap. I så måtto som Wolarskis gud är den lille springpojken och mediebudbäraren Merkurius så funkar horoskopet. Det är det VERKLIGA ansvaret mot mänskligheten som tidningen inte kan ta med en sån här pojke i högsätet. Men de vill Bonniers inte heller, de vill bara tjäna pengar på människor, inte bidra till den goda civilisationsutvecklingen. De är onda jupiterianer, kapitalister och vampyrer. Analysera noga hur tidningens goda uppsåt (en venusiansk chefredaktör) resulterar i så dåliga effekter när det kommer till Bonniers hjärteämne: förmögenhetsansamlandet (Jupiter, ägd av Venus, i det åttonde). Som med alla horoskop ser man hur det knakar i fogarna när man verkligen börjar komma horoskopets "inre själ" nära!

Inga kommentarer: