Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 20 oktober 2015

Cooper och Bradley - jordnära kvinnors hjärteknipare




Det ska till kraftfulla psykiska blockeringar för att inte se vilken otrolig "look-alike"-faktor det är mellan den på sin tid extremt högavlönade Kevin Costner och den tjugo år yngre Bradley Cooper. Särskilt om man letar upp foton när båda är, gissningsvis, under trettio.

Männen är födda i skilda soltecken men om man vidgar sin syn på astrologin är det inte dåligt, vilken massiv minsta gemensam nämnare de båda männen har. Den kan beskrivas som en komplex och mycket specifik yoga ("förening") av Jord och Vatten via tecknen Jungfrun, Stenbocken och Skorpionen:




I mina ögon har Bradley Cooper alltid varit något av en fjant medan Kevin Costner imponerat. Siderisk astrologi visar också att han besitter en nobel ande. Se bara vilka skitfilmer Cooper villigt gjort för att komma åt pengar - de pengar han nu "feministiskt" har upptäckt att han tjänar på Hollywood-kvinnornas bekostnad (DN). Han tycks uppvisa en "lindrig" version av den kombination av Jungfrun och Skorpionen som bloggen via ett antal privata horoskop kommit att uppfatta som den minst avundsvärda yogan av dem alla, extremt själviska och begränsade till sitt eget görande och låtande (Stenbocken och Skorpionen kan också ge det här närmast autistiska draget). 

När Cooper säger att "nu måste vi prata om lönerna" är det hans extremt förtegna Skorpionascendent som man hör. Demonen Rahu står för allsköns överdrifter och här överdrivs således den särdeles starka Skorpionen med dess härskare Mars hemma i negativt läge så att Skorpionens berömda "tystnad" slår över i sjuklig repression. Har man sett några filmer med Cooper är det också ångest och självrepression som utmärker det han själv tillför sina roller. Jag blir mer och mer övertygad om att indisk astrologi har rätt här: Rahu förstärker sin disponent (här: Mars) och just Bradleys horoskop med känd födelsetid och Rahu i öster blir ett skolexempel, åskådligt och enkelt att studera.

Kevin Costners miljöengagemang och idealistiska natur har bloggen kommenterat tidigare, men enkelt uttryckt kan den här läggningen säkert illustreras genom den gudomliga triangeln i Naturens eget element Vatten. Notabelt är att Costners idealistiska Luft-Saturnus också befinner sig i ett Luft-tecken, Vågen där den är "upphöjd" och i 2a ekonomihuset. Att denna disponent förfogar över en Stenbocks-Sol i glädjens, lyckans och kreativitetens femte hus, visar hur Costner VILLIGT OCH GLADELIGEN öppnar sin plånbok för miljöprojekt han tror på. 

Han erbjöd sin hjälp när ett skurkaktigt oljebolag skapade en stor katastrof i Mexikanska golfen för några år sedan. Minns en viss svensk senfärdig och högavlönad idiot och hans uttalande om att oljebolaget verkligen brydde sig om "dvärgmänniskor" i det sammanhanget.

Även Bradley Cooper har Saturnus i ett Luft-tecken men här är husplaceringen "ond". Den i någon mån giriga och resurskontrollerande Saturnus befinner sig här i tystnadens och skorpionmentalitetens åttonde hus så att det verkligen måste vara en personlig ansträngning när han säger att "nu måste vi prata om våra löner - männens och kvinnornas". Håhå jaja, större stordåd än så är inte alla själar skapta för att göra i ett enskilt liv.


Tidigare om Bradley Cooper:

Hoppsan! Det visar sig att jag redan uppmärksammat "look-alike"-faktorn tidigare och sedan glömt att jag skrivit om saken i ...

Repression som komik (2013)

Pillerindustrins och dårskapens affischpojke (2015)

Tidigare om Kevin Costner:

Costners ära viktigare än fula pengar (2012)

Inga kommentarer: