Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 11 oktober 2015

Ankara-bomberna - destabiliseringsterror från CIA som vanligt?

CIA har en gammal tradition av att injaga skräck (terror) i andra länders befolkningar för att hålla det ständiga hotet om att folket väljer en vänsterregering som gynnar människorna snarare än det globala amerikanska utsugarsystem som svenska medier älskar att förlora sig i och svenska politiker älskar att ge skattelättnader. 

(Regeringen Löfven låter spioncentralerna märkta "Facebook" få snorbillig el för att inte riskera att framstå som något annat än en underdånig sykofant som mer än något annat vill in i NATO och få Storebrors beskydd mot att man säljer ut allt vad integritet heter.).

Det är säkert amerikanska pengar i botten när Turkiet utsattes för det värsta terrordådet i bombningen av en fredlig vänsterdemonstration. Turkiet USA-allierat? Minns alla de remarkabla namn USA först stöttat för att sedan göra sig av med när det inte passade längre, bin Ladin är väl det mest uppenbara av dem. Det USA gör på ytan har ingen relation till vad som sker i mörkret!

Vad kan ett horoskop för niotiden i Ankara säga?



Med Vågen i öster är Venus horoskophärskaren och Vågen tecknar normalt social harmoni. Här befinner sig Venus dessutom i 11e huset som har med sociala system eller ideologier att göra. Kungavärdighetens Regulus lyser över Venus som för att visa hur fredsdemonstrationen är vällovlig ur den himmelska Konungens perspektiv. 

Hur mycket det än bär mig emot att säga det, så tycks det vara Liemannen Saturnus som står för terrorattacken - trots att den är Vågens och Venus "vän" och i teorin en "verksam välgörare". Men se hur den vid attacken bildar en GRADEXAKT 270-gradersvinkel mot det goda, ja perfekta vänsterideal som tecknas via det 11e huset.

Varifrån kommer attacken? Från det andra huset för pengar och anspråk på att kunna äga - människor som arbetsoxar, marken som sådan eller pengarna - denna symbol för Ondskans tankestil här på Jorden!

Flyktingfloden, VW-skandalen, Kristdemokraternas hjärnsläpp häromdagen och DÖ-kollapsen - det är så mycket skit i tiden nu och allt tycks kunna återföras på den remarkabla attacken från Saturnus mot Lejonet och den onda Mars som från Lejonet angriper Skorpionen i sin tur.

Uppenbarligen är det planeternas essentiella natur - båda är naturliga illgörare -  som väger tyngre än deras "tillfälliga nytta" för en eller annan ascendent. Detta är onekligen en paradoxal kovändning eftersom bloggen nyligen försökt locka fram någon statistisk överrepresentation bland kriminella horoskop för just denna dubbelaspekt utan att lyckas! Direkt därpå börjar det hagla anmärkningsvärda nyheter som väl kan summeras som Ondskans angrepp mot det goda ledarskapets Lejon eller fulhetens attack mot skönheten.

Den här bloggen fick en liten slev av samma tidsbundna negativism genom en kommentar som inte uppskattade tolkningen av en begåvad kvinnlig jurist och abortmotståndare, och som för att förfula juristen envist vägrade tala om annat än horoskopets Måne trots att inlägget var tydligt med att det var Solen som var den dominanta punkten i ett resonemang som kretsar kring "ja-till-livet"! 

Typiskt nog hade juristen såväl materialitetens Oxe som livskällans Lejon aktiverad, fast på ett positivt sätt. Angreppet kom från en person med problem i Oxen och ett Lejon lika betänkligt underminerat som Ankara-horoskopet här ovan: 11e idealhuset undermineras och tecknar för den observante en potentiell brakförlust eftersom husets ägare Solen befinner sig offrets (martyriets) 12e hus! Ankara-terrorn har nu krävt närmare 100 dödsoffer. Strikt talat var det därför inte Sideriska som fick sig en slev av tidens inneboende ondska utan den som kastade första stenen (invände sig) mot tolkningen av "ja-till-livet-horoskopet" (fortsatt debatt här)!

Vad man därför försiktigt kan sluta sig till, att de IDEAL som 11e huset må härbärgera riskerar att förbytas i smälek närhelst husets tillfälliga ägare faller in i förlustens 12e hus. Här återstår då bara klyschor som "bättre lyss till den sträng som brast..." - man sökte åtminstone agera utifrån ett ideal.

Bloggaren ska här vara frank med sitt eget förhållande till ideal: Han har inga!

(Se kartan i Bloggarens horoskop från 2009)

Den opartiska kommunikatören Merkurius är hans horoskops atma karaka, ingen annan har nått så långt som till 27 graden i sitt tecken. Merkurius är dessutom hans ascendenthärskare och står i femte huset, en sektor som på inget sätt söker belägga den med munkorg. 

Vad idealhusets ägare anbelangar är Mars en verksam illgörare när budbäraren Merkurius positiva tecken Tvillingarna stiger i öst. Någon kanske ser hur genialiskt astrologin är konstruerad! Budbärare (och änglar) håller sig inte med mänskliga ideal (de tre luft-lika husen sätter alla mänskligheten i fokus). Detta skulle hindra dem från att frambära både goda och dåliga nyheter utan risken för att via hållna ideal vinkla budskapen.

Som för att understryka bloggens ärliga uppsåt att söka det objektiva svaret på frågor "bränner" dessutom Solen i Solens eget hus den verksamt onda Mars. Ja Solen och Mars har båda eldnatur och är planetära vänner, men vänskapskorruption är inte heller acceptabel för den Tvillingascendent som tar uppdraget som kommunikatör på allvar.

Och vem kan opponera sig mot allvaret  när man har den sjunde himmelens representant Saturnus som direkt dialogpartner? 

Där har ni bloggarens himmelska kredentialer. Svåra att överträffa, men nog så tråkiga under den senare livshalvan då Saturnus tenderar att bli allt tydligare!
:-)

PS. Naturligtvis låter bloggaren högst avsiktligt sina "blott" mänskliga ideal läcka igenom. De är bara nominellt "brända" och utsläckta av Solen. Mars-i-Vågen är förklaringen till att så många av bloggens inlägg avsiktligt söker röra om i grytan! Den kvalificerade gissningen på någon terrorenklav finansierad av CIA i det här inlägget, är ett typiskt exempel på Mars krig på en lägre nivå för att ett högre gott åtminstone ska bli skymta till hos läsaren. Ibland uteblir reaktionen helt eftersom läsaren är för grumlig eller inlägget alltför obskyrt.

Inga kommentarer: