Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 13 september 2015

Varför Aftonbladets privilegierade Englandskorrespondent avskyr Labourledaren

Aftonbladets Katrine Marcal försöker låta saklig i senaste krönikan, övermejlad från England i respons på nya Labourledaren Jeremy Corbyns jordskredsseger (se Corbyns horoskop här). Men hennes ogillande och t.o.m. nedlåtenhet mot mannen lyser igenom i nästan varenda mening. Och vilken eländigt krystad inledning på denna, hennes kanske sämsta krönika någonsin! Hon beskriver med negativ vinkling Jeremy Corbyns historik men klär upp den i ett "tänk om socialdemokraterna skulle välja sig en sådan här", bara för att avsluta med ett "just det har brittiska Labour just gjort". Med sådan fadd dramaturgi måste det råda total andetorka på loftet! 

Många meningar i det här rena opinionsstycket låtsas vara objektiva fakta men meningsbyggnad och bristen på argumentation gör att man flera gånger saknar ett kompletterande, "enligt min, Katrins surmulna (sullen) och missbelåtna mening". Skriv upp att hon måste ha gillat  monstret Tony Blair, som redan gått till historien som den falskaste kapitalistkramare Labour någonsin valde sig. (Blairs horoskop stinker av Djävulens frestelser och påminner om Marcals.)

Varför tycker Marcal så illa om att det andra beskriver som en god men framför allt sanningsenlig människa, att hon söker smutsa honom genom att påpeka att hans föräldrar satte honom i en privat skola ("blink blink svenska folk, från mig Katrine, den extrema högersossen")?

Enkelt. Marcal har katolicismen med sig i sitt polska arv och är det något kristna i östra Europa hatar så är det gamla Sovjetunionen vars sekulära ateism gjorde livet surt för många. Hon är som vilken svensk borgare som helst och klarar inte att hålla omdömet klart och rent utan bygger hela sin tankevärld på "historiska trauman". Det man kallar "rysskräcken" i andra sammanhang smetar hon nu ner Corbyns engagemang för de MÅNGA britter som idag köar till de fattigas soppkök medan hennes make landskapsarkitekten servar en helt annan del av England, The Propertied, och deras ägor och ståtliga hem. 

Allt som luktar genuin socialism har nu bokstavligen blivit ett rött skynke för den vrånga egendomsfixering, det kreatur som hennes av girighet svårt störda psyke röjer genom astrologins kanske mest osunda kombination: psykets Måne i materialistiska ägarinstinktens Oxe. Med eller utan en tidig morgonfödelse som också skulle involvera Satanshuvudet (den onda stjärnan Algol i Oxens 3e grad) går det ny att bemästra den här låga naturen förutsatt att Solen ger ett starkt direktiv. Utifrån sinnelagshoroskopet betraktas nu ledare (Solen) som fiender (6e huset) och Solen i Vågen är redan till att börja med "fallen" och benägen till att ta någon annans hjälp för att nå sina syften. Men här uppstår den märkliga kombinationen att hon gifter sig med Fienden och således löper risken att gå helt vilse i sin ideologiska mind map.


Månascendenten ger ett verkligt tragiskt horoskop där samtliga faktorer antingen befinner sig i den snävsynta och t.o.m. reaktionära mörka kvaliteten (Tamas guna) eller hålls fångna i ett ont hus. 

Vad som avgör saken till hennes nackdel är att psyket ständigt löper risken att dras med den sinnessjuka ambitionens norra månnod (demonen Rahu). Den här punkten tecknar tendensen till äregirighet men skjuter pga. sin jordiska (sublunära) tendens alltid över målet. Senare i själens historia (i detta liv eller ett kommande) straffas vid den södra månnoden (halshuggna Draksvansen eller demonen Ketu) för just sin forna överambition. Som bekant har ödet redan försökt justera den här själen genom våldtäkt. Men med en genuin jämlikhetsförespråkare har hennes psyke åter börjat svälla upp och anta ohälsosamma proportioner. 

Hennes falska och egocentriska chicfeminism fick sig sannolikt en törn när Corbyn, också med kraftfull betoning av monetära och äganderättsliga Oxen påminde om hur tunt hon numera har på föttera. Varför slutar hon inte helt skriva låtsasartiklar av Lena Mellins typ i Aftonbladet? Maken måste tjäna grovt på att landskapsmodellera åt de stormrika oljearaber som köpt upp godsen och herresätena i England. Bli hemmafru för bövelen. 

Detta är kanhända första krönikan som på allvar avslöjar vilken konservativ och reaktionär skitstövel Katrine Marcal håller på att bli, ett språkrör för det bemedlade England. Visst kan hon ha rätt i att Corbyn "är chanslös i valet 2020", men givet hennes indikationer om ett smutsigt och närmast kroniskt distorderat psyke i frågor som rör pengar och ägande, kan man just undra om hon verkligen har sibyllans förmåga att se så långt framåt? Det är inte länge sedan INGEN ens hade en tanke på Corbyn som partiledare, så vem vet hur England tänker om några år, än djupare ner i Camerons extrema projekt med att göra England fattigt och lyfta Katrine Marcals nya vänner allt högre upp i det luftslott som kommer att kollapsa fullständigt enligt Paul Masons förtydligande av OECDs analyser i sin utmärkta bok om vad som måste komma sen, "Postcapitalism".

För den som läger alla den här bloggens inlägg kan jag peka på att den arbetsgivare som nämns i inlägget om två imposanta kulturkvinnor, har Månen och Algol i kombination. Det är den mest sjukt penningorienterade människa jag mött. Inte i den meningen att där finns någon expansiv önskan att komma någonstans, bara en djup negativism inför alla mina förslag till förbättringar av verksamheten och en pervers kundpolicy som enbart går ut på att hålla honom skadefri i alla lägen. Ja, arbetsgivaren från helvetet helt enkelt. 

Fast detta kanske är en överreaktion från min sida eftersom jag inte mött så många där Penningen blivit en sjukdom i psyket. Jag har ägnat hela mitt 55-åriga liv att att söka hålla mig borta från degenererade själar, men en dröm häromnatten med en kvinna misstänkt lik den borgerligt indoktrinerade och snåla (mot sina anställda) Blondinbella tycktes säga mig att jag måste följa henne ner i helvetet (denna värld) eftersom det är där arbetet mot stupiditet måste göras.

Minns att också Anders "finansminister på kvällskurs" Borg hade Månen i penningfixerade Oxen och Solen i ett av de mörka, onda husen. Där har säkerligen Catrin Marcal en likasinnad, om det nu skulle skita sig i bådas förhållanden som jag helt utifrån astrologin avslöjade att det höll på att göra för arbetsgivaren. Saturnus färd genom Skorpionen kan inte vara lätt för alla dem som likt Marcal fötts under en grovt hycklande "satanisk axel".  För minns, med Oxen i första huset blir Jupiter en verksam illgörare så att det inte alls gagnar hennes själ att ta parti för de rika och ogilla Corbyn som står upp för de som kommit i kläm pga. girigheten hos vissa - se åter Marcals Måne och hungrande demonen Rahu. 

Månen och Jupiter ger inte "ond" ondska i meningen våld, men väl hycklande falskspel och ett lismande fursteslickande. Jupiter ur spår är nog det falskaste som går att iaktta och Katrince Marcals senaste krönika bär vittnesbörd om den saken. Och minns att hon avsagt sig den sunda moralens Saturnus eftersom hon "projicerar" denna som sjättehusfienden och tycks se ned på fattigt patrask eller regler som gäller de fattiga. (Jfr Fredrik Reinfeldts Satunsu i "ideologiskt rena" placeringen i Vattumannen och hur detta fick honom att betrakta hela det sociala välfärdssamhället, det inkluderande samhället, som sin fiende.)

Marcal kanske själv kom från en fattig bakgrund så att horoskopet antyder typiska tecken på en en nolla som fejkar sig hela vägen fram. En typisk svensk klassresenär med andra ord. Nu har hon nått det privilegierade hörnet av England så det börjar bli tid för södra månnoden att utdela sin vinstlott. Kalla den här kommentaren en liten förskottsutbetalning.

Visst synliggör astrologin tydliga mönster och ibland ganska horribla sådana? Varför inte folk ser ut som de monster de i vissa fall är, beror på att naturen har en viss beslöjande inverkan. Materien normaliserar och får oss att se ut som "folk" allighop. Men skala bort ytan så kommer andevärldens realiteter strax att bli tydliga. 

Som så ofta används här månascendenten som dock är gemensam för alla födslar under två åtföljande dygn. Enda skälet att kommentera utifrån ett så lösligt och osäkert horoskop är att solteckensastrologi är ännu lösligare. Dessutom kan man tänka sig att den här kullen innehåller några få som verkligen perfekt illustrerar tidens egenskaper och att det också är dessa som stiger fram ur folkdjupet och blir individuella ansikten, celebriteter eller kanske  politiska tjänstemän som därmed blir en del av offentligheten.

Men låt oss som en bonusspaning se vilka fler som föddes med en girig Mån-Oxe (med Rahu) och dessutom med den ur sinnets perspektiv ytterst ohälsosamma stora rikedomens Jupiter.

Bland 9000 sparade horoskop, merparten utan känd födelsetid, hittas dussinet jämnt med den här HÖGGRADIGT SPECIFIKA konfigurationen:


  1. Erik Åsbrink;1.2.1947;12:00
  2. Frank Jennings Tipler;1.2.1947;12:00
  3. Marianne Dalert;1.2.1947;12:00
  4. Clark Olofsson;1.2.1947;12:00
  5. Christer Pettersson;23.4.1947; 0:45
  6. Roger D. Kornberg;24.4.1947;12:00
  7. Jan Thimell;4.10.1947;12:00
  8. Stefan Persson;4.10.1947;12:00
  9. Brian Johnson;5.10.1947;12:00
  10. Jean-Pierre Garnier;31.10.1947;12:00
  11. Greta Gerwig;4.08.1983;12:00
  12. Katrine Marçal;24.10.1983;12:00

Dråparen Christer Pettersson är den enda med känd födelsetid och han är naturligtvis ett praktexempel på en hycklare som girigt tog emot arvoden från TV4 för att ömsom förneka att han sköt Olof Palme, ömsom le sinnessjukt och svara "kanske...". Det horoskopet har diskuterats på annat ställe, men bekräftar exakt det jag just sade om onda Jupiters falskspel för överheten.

Lustigt nog i listan har vi en typisk Penning-människa till: f.d. finansminstern Erik Åsbrink (s). Tipler därnäst, ger lite andrum. Han är matematisk fysiker. Sen återvänder de falska penningtjänarna igen med Dalert, en dömd fastighetsmäklare och förskingrare. Brottets bana fortsätter med bankrånarem Clark Olofsson. Är det någon som fortfarande INTE fattar i vilken kontext Katrine Marcals stjärnhimmel verkar?

Efter sagde Pettersson ett nytt andrum, Kornberg är Nobelpristagaren i biologi och kemi - helt perfekt för den sataniska axeln (Oxen/Skorpionen) som inte är intresserad av kosmos andliga tillblivelse (Lejonet/Vattumannen) utan väljer att bara se de materiella processerna. (I rättvisans namn ska nu sägas att Tipler var kristen OCH hade samma sataniska axel. Man kommer bara så långt på basis av en månascendent...)

Sen introducerar figuren Thimell ett helt nytt grundtema: det (synbarligen) oskyldiga offret för den sataniska axeln. Mannen förekom i medierna 2010 som ett av offren för regeringen Reinfeldts nya omänskliga sjukregler. Det är väl värt att notera att Anders Borg (troligen en "algoliserad" Måne i Oxen) inte bara fingrade på försvarets budget så att ansvarig politiker avgick i protest, Borgs finansdepartement styrde förstås även i den här frågan. Borg hade ju själv förutspått många år tidigare att välfärdssamhällets sönderbrytande kommer att innebära "smärta". Denna djävul smed tidigt sin plan som han Reinfeldt och sextorsken Littorin omsatte under nyliberalismens forcerade genomförande i Sverige under åtta år. LÄS PAUL MASONS BOK och inse vilket helvete vi har framför oss tack vare dessa borgare som tänker med plånboken (Oxen). Även borgarna kommer att dras ner i skiten!

Härnäst i listan passar Persson perfekt. H&M-chefen med slavfabriker och lågavlönade sömmerskor som fabrikslokalerna rasar över. Persson är en klassisk ekonomisk förbrytare av den typ nyliberalismen möjliggjort enligt Paul Masons analyser.

Johnson är den kraxiga rösten i bandet AC/DC och säger jag "Highway to Hell" förstår vi nu att det är den sataniska axeln han sjunger om, troligen utan att själv förstå vart han är destinerad.

Garnier är en direktör och kemist i botten. Satans döda kemikalier igen (tänk den tyska kemiindustrin och judemördarpreparatet Zyklon B).

Gerwig är en rolig komedienne som kunde ses i filmen "Damsels in Distress" - ännu ett välbehövligt brejk i "svarta listan"!

Och listan slutar med minstingen i sällskapet, Marcal vars "själsliga identitet" nog så tydligt platsar bland skurkar och själsdöda materialister (kemi och biologi). Att hon någon gång nämnt en katolsk tro betyder uppenbarligen inte mer än att folk i vida världen (utanför bonnhålan Sverige) vanemässigt presenterar sig som "kristna" eller "muslimer". Det betyder inget definitivt för den egna moralen eller livsåskådningen, det är bara en lös "kulturmarkering". Men ge sig på den distinkt antimaterialistiska senaste påven, det har hon inte mod till. Så det får bli att dödförklara rättskaffens gammal vänsterideolog innan ens folket i England fått säga sitt de närmaste åren. 

Det är som om Katrine Marçal på förhand vet att kapitalet kommer att undergräva folkviljan med alla till buds stående medel och underminera den sanna demokratins laga gång. Har hon i någon enda krönika stått upp för demokrati? Jag är osäker. Horoskopets totala mörker och bonusspaningen fäster återigen uppmärksamheten på vad Schibsted-Aftonbladet egentligen sysslar med i sitt val av rösterna de väljer att förklara för den breda massan. Bara hennes insinuanta "avslöjande" om Corbyns "bra" skolgång (implicit kontrasterad mot "dålig" kommunal) visar hur högersosseriet färgar och förstör svenskarnas tillgång till god information. Inte konstigt att folk lämnar gammalmedierna och söker bättre kunskaper.

Inga kommentarer: