Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 16 september 2015

Sverges värsta svindarhoroskop (moderat så klart)



Delar kriminella hjärnor samma smak i glasögon?

Berättelsen om moderaten Peje Emilsson som åderlåter det svenska skattesystemet och slussar in stora summor i privata fickor, den berättelsen blir inte mindre motbjudande för att Anders Lindberg i AB håller en stram berättarton med bara ett stänk sarkasm.

Efter uppritad karta och häpnad över hur tydligt "den kriminella hjärnan" tecknas - en slipad bedragarmentalitet - inser jag att denne Emilsson redan figurerat på bloggen. Det var 2012 när mannen exploderade av vrede över en objektiv rapport som inte hittade några fördelar med privat och vinstdriven vård och skola.


Tre "dissociationer" i samma horoskop!
Och därtill en attack från "fallna" Mars mot
ond rikedoms Jupiter - Vatten mot Luft igen.

Någon artikel om detta intellekt som tappat allt omdöme kallar honom en man med passion för företagandet. Det skulle vara den passionerade (Rajas guna) axeln mellan eldiga och framfusiga Väduren och tänkande och finslipande Vågen som representerar denna närmast impulsstyrda människa.

Men bortsett från girighetens Rahu med begärets Måne i ett intellektuellt och planeringskapabelt Lufttecken, är det naturligtvis ETT ANTAL dissociationer mellan instinktivt Vatten och rationell Luft som likt moderata fd försvarsministerns (skandalministern!) Sten Tolgfors som leder till en dubbelbottnad bedragarmentalitet. 

Fredrik Reinfeldts tendens att "dissociera", som exempelvis kan ses i hans förmåga att inte ge läsaren ett skit av värde i sina nyutgivna självbiografi, att mörka eller flykta förbi allt som var verkligt uppseendeväckande med hans styre, det är ändå bara en mild västanfläkt jämfört med rovkapitalisten Emilssons graverande fula störningar mellan begärets Vatten och tankens Luft. HÄR ÄR VERKLIGEN DEN KRIMINELLA HJÄRNA som 1800-talets forskare tänkte sig!

Utifrån den här uppenbart viktiga månascendenten (Månen i sällskap med både överdriftens Rahu och kontrollvansinnets Saturnus) syns den indiska doktrinen om planeternas "verksamma egenskaper" tydligt. För hur var det nu? Tvillingarna i första huset indikerar berättelsen om en ren kanal, en budbärare eller kommunikatör som ska vända själarna rätt och åter börja söka sig mot det himmelska. 

Själens rätta boning är som ande i Luft, inte som krälande däggdjur i dödens och regenerationens kretslopp i Vatten. Visst, det går att "leva i denna världen men inte vara av den", men blotta mängden "dissociationer" på denna stjärnhimmel skapar misstanken att mannen helt snurrat till det för sig och inte längre har en susning om vad det goda livet som gör människans noblare sida rättvisa. Vatten har honom i sitt våld och han är en smutsig svamp som söker suga åt sig så mycket som möjligt.

Tvillingarna i första huset ska enbart rapportera eller förmedla. De ska INTE berika sig själv eller överdriva något. Därför är redan Rahus passage genom det merkuriska av ondo. Saturnus, däremot, är välplacerad i rationell Luft, men tyvärr är skadan redan skett när vi kommer till det organisatoriska. En bluffmakare och fifflande organisatör av Guds nåde, det är vad Saturnus lånar sig till här. 

Men det här fula draget hade kunnat stanna i Månen som en instinkt eller en känsla. Mannen hade kunnat nära lättjefulla dagdrömmar om "smarta sätt att kanalisera" men nu backar Solen upp detta obalanserade sinne och en förrädisk entreprenör resulterar. Sade jag att han grundade lögn- och PR-byrån Kreab? 

Och Solen i Fiskarna är här något av det värsta som kan skådas. Fiskarna tillhör den lätta och rena kvaliteten Sattva guna och borde egentligen simma "hemåt", mot fullhetens tecken, den ypperligt socialt demokratiska Vattumannen som faktiskt är en återspegling av Himmelen och andarnas liv där.

Men Luften är här så fuktskadad och påverkad av den lägre naturens begär att en Sol i sublunärt Vattenläge knappast producerar något gott när den ÄGS av just den planet Tvillingarna i första huset ska hålla sig borta från: den verksamt onda profitmaximeraren Jupiter !!!

Solen driver alltså på och jobbar på basis av det som verkligen skadar ett psyke i Tvillingarnas tecken så att den här mannen befinner sig i fullständigt inre krig. Det är sådana här horoskop som för tankarna till rena monster. Bara naturens tendens att normalisera saker gör att han ser hyfsat mänsklig ut. Men ingen kan missta sig, här är ännu ett av huvudena på närighetens monster Hydran. Var är Herkules, hjälten, som kan konsten att hugga av dem alla? Den begåvningen tycks inte finnas i Sverige. PR-byråer som Kreab kan ostört fortsätta förgifta befolkningen så att Hydran suger åt sig allt fler i sin uppsvullna och sprängfärdiga kropp.

Inga kommentarer: