Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 8 september 2015

Spel & dobbel: Jupiter som Storvinsten som ger Status

Aftonbladet, som fostrar den svenska underklassen till ett liv i mentalt slaveri under Penningen, älskar att skriva om folk som vinner stora och lätta pengar. Näststörsta travvinsten på 54 miljoner kammade en stockholmare vid namn Christer Eriksson in för några år sedan. På underklassens typiska sätt söp han som en dräng efter vinsten och köpte sedan hem en vräkig lyxbåt från USA.

Horoskop utan klockslag är inte precis, men i Stockholmstrakten finns det enligt Birthday.se bara sex individer födda 1961 eller 1962 som vid senaste AB-artikelns publicering (igår) är på sitt 54e år. 

Som förutvarande spelbutiksägare kan man ganska säkert utlämna en av dem som bor på en liten ö i kustbandet. Inte en bra plats att starta spelbutik och kanske inte en plats att flytta till efter att spelmiljoner trillat in!

Ser något av återstående fem Christer-kartor ut att stå spel & dobbel närmare än andra? (Det här lilla experimentet förutsätter förstås att AB verkligen har rätt i både ålder och att mannen verkligen bor i Stockholms län.)

1. Christer Eriksson, Skärholmen
Fyller 54 år om 24 dagar, född den 2 oktober 1961
//2. Christer Eriksson, Yxlan
//Fyller 54 år om 123 dagar, född den 9 januari 1962
3. Christer Eriksson, Trångsund
Fyller 54 år om 138 dagar, född den 24 januari 1962
4. Christer Eriksson, Solna
Fyller 54 år om 186 dagar, född den 12 mars 1962
5. Christer Eriksson, Skogås
Fyller 54 år om 221 dagar, född den 16 april 1962
6. Christer Eriksson, Stockholm
Fyller 54 år om 243 dagar, född den 8 maj 1962

Vi har två stycken ner i Stockholms södra områden och en i Solna - bra nära Solvalla travbana! - men låter inte adresserna påverka oss annat än ö-bon (nr 2). Det är för all del en smula godtyckligt att eliminera denna Christer på förhand, adressen är ju passande med närheten till vattnet för den som köper en lyxbåt. Så vid närmare eftertanke listar jag alla sex kartorna.

Med bara Månen som ersättning för ascendenten saknas bittert möjligheten att titta särskilt på tursamma Jupiters världsliga placering. Vi får nöja oss med Månens eller det begärliga sinnets "upplevelsehorisont", vad psyket "fantiserar" om i skedet innan det planteras i en fysisk människokropp. Kartorna tecknar egentligen ingen speciell människa utan bara en nebulös "tendens i tiden".









Som före detta spelombud har det sitt intresse att två stycken Christer faktiskt är födda med Månen i Tvillingarna, som är en budbärare, ombud eller kommunikatör som inte själv ska blanda sig i ärendet ("skjut därför inte på budbäraren"). Det är därför det förr hette att anställda inte själva fick delta i tävlingar och utlottningar. Tillställningen måste hållas fri från varje misstanke om "jäv" eller fusk. Därför är Jupiter - "stora och lätta pengar" - något ont, en "verksam illgörare" när Tvillingarna ockuperar första sektorn (som sätter tonen för hela horoskopet). Tvillingarna måste stå över med- och motvind. Dess lägre kusin från landet, Jungfrun, är den som använder sin merkuriska klipskhet till att så för att skörda rikt (profittänkande).

Också med Jungfrun i första huset är Jupiter en planet som skapar dåliga efterverkningar, så det är bara att föreställa sig vidden av det gissel Nymoderaterna band åt sig själva - i detta partihoroskop stiger den verksamt onda Jupiter i självtjänandets (profittänkandets) Jungfru i första huset, samtidigt som sinnelaget befinner sig i det korrpta åttonde huset som också kan kanaliserar individen mot "andras pengar" på ett ohälsosamt sätt. 

RUT och ROT: dessa onda nymoderater passade på att stuva om samhället rejält under sina åtta år och själviskheten och stölderna från landets fattiga var inte att ta miste på. Det var de välbärgade som alla nymoderata reformer syftade till. Inte för inte förkroppsligar Jungfrun "Fienden" av zodiakens alla tecken och den med Jungfru i horoskopet som inte själv sviker mänskligheten (Vattumannen/11e idealsektorn) löper alltid risken att råka ut för temat när det så att säga tar objektiv form. Jungfrun och dess naturliga sjätte hus är därför olyckans zoner - vilket är en sann paradox eftersom det just exakt är Jungfruns önskan att skörda rikt som istället drar ner den i elände. Venus faller i Jungfrun och tecknar således själen som valt att gå horans väg istället för den gudomliga högre och icke-materiella vägen!

Kanske storvinnaren har en stark Jungfru i horoskopet? Nej, detta är det klassiska oturs- eller förlusttecknet som jag just sade, men grannen Lejonet/5e huset är den klassiska spelarens tecken/hus. Femte huset är uttryckligen "den goda lyckans hus" i skarp kontrast med grannen i sjätte huset. 

Därför är det fascinerande att vi hittar två stycken Månen i Lejonet, det lyckosamma tecknet. Den som mött detta sinnelag vet att de i allmänhet är direkta, chanstagande och oförvägna! Christer 1 har istället för Lejonet som enda horoskop av dessa sex ett tydligt markerat femte spekulationshus (Lejonets "naturliga" hem). Om det femte huset gäller i indisk astrologi att tursamhetens Jupiter råkar vara femte husets primära karaka (signifikator). Huset, Lejonet och Jupiter har något gemensamt. 

Det är bara att studera den här bloggens Sverigehoroskop med Solen och en ond Jupiter i femte huset för att se hur landet totalt kontrolleras av en liten sekt rika och mäktiga. Länge trodde jag detta var ett fantastiskt budskap, Solen/Jupiter i kollektivets Vattuman i lyckosamma femte. Men Jupiter är en verksam illgörare och mer och mer börjar det klarna att "Vattumannen" INTE representerar hela svenska folket utan tvärtom ringar in en mycket mindre "helhet": de som låter sig beskrivas genom det femte huset, som är fåtalets och ledarskapets hus. 

Jag låter mig därför inte längre trollbindas av talet om det goda Sverige och det välfärdssamhälle socialdemokratin byggde upp. Rikedomen byggde ju på extremt svenskt hyckleri, vi exporterade via SAAB och Bofors krig och sönderslitna kroppar till andra länder och skapade därigenom den förverkligade utopin Sverige. Att studera nationalhoroskopet utifrån "sjunde himlen" var ett nyligt men lite ofärdigt försök att se på saken utifrån Den Gamles - Saturnus - himmelska perspektiv.

Ju mer jag tittar på detta halvdussin kartor, desto tydligare blir det att ett horoskop utan klockslag inte riktigt ger några tydliga signaler. Men skulle jag göra en kvalificerad gissning utifrån några astrologiska spelregler, är det kartan med Månen i Oxen som mest liknar en själ som spårat ur helt och drömmer den mest primitiva drömmen: att bli en storfräsare i andras ögon. Denna karta med det problematiska Ox-sinnelaget och dess fixering vid stora besittningar och ära i andras ögon (10e huset), råkar händelsevis också vara Solna-bons karta, han som bor nära travbanan Solvalla. Den här kartan är också den enda där pengarnas Venus ligger i sitt "upphöjda" och av Jupiter disponerade ställe i Fiskarna och dessutom i det 11e huset för drömmen om stor materiell ackumulation. 

(Faktum är att 11e kanske bättre än 10e indikerar stora pengar även om 10e indikerar kontroll över stora resurser. Jupiter är karaka även över 11e och axeln 11/5 tycks generellt ha någon lyckosamt över sig, det är en kosmologisk axel som skapar en värld där det förut ingen värld fanns.)

Det enda horoskopet med Ox-ascendent (månascendent) har således både Venus (pengar) och Jupiter (förmögenhetsansamling) som VERKSAMT ONDA PLANETER men både figurerar likväl i viktiga hus utifrån den materiellt orienterade Mån-Oxens perspektiv, utifrån dess drömmerier. Och det behövs faktiskt en viktig planet i Vatten (upphöjda Venus) för att förklara varför människan går och köper sig en skrytbåt det första han gör. Inte ett enda av de andra horoskopen har något "hjälpsamt" i Vattenelementet.

Fritt fram för andra tolkningar, detta är bara en kvalificerad tankelek!

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Ingen tolkning, men jag kan ge dig rätt karta, nr 6. Först kollade jag dessa på Ratsit, som visar bilinnehav.

Solna, Volkswagen 1990
Skogås, Skoda 2013
Yxlan, fyra bilar, en moped, en släpvagn - alla äldre än spelvinsten
Skärholmen, Volvo 1990
Trångsund, Mercedes 2002
Stockholm, ingen uppgift

Stockholmsadressen är Sankt Eriksgatan 77 och han är den ende med styrelseuppdrag, bl a solarium/spelbutik, stall och restaurangverksamhet. Han ägde vid vinsttillfället krogen Krukan på Söder enligt denna mer utförliga AB-artikel med pöbelaktiga kommentarer av vinnaren:

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365/article14350372.ab

Konkurs på hans restaurangbolag enligt Ratsit.

Seaward sa...

Ja, vem behöver egentligen astrologi? Det är bara att lyssna till folk så hör man vad det handlar om. :-)

Rent logiskt verkade centrala Stockholm och Solna likvärdiga alternativ, men min lott föll på den senare av sagda skäl. Utifrån Månen enbart tycker jag inte att mycket talar för karta 6, annat än den distinkta olyckstendens som en naturligt och verksamt ond Mars i tionde huset för yttre status/renommé indikerar.

Men här kanske man ska se Månens/fantasins feberyra dröm om att bli en jupiterian, en av de lyckligt lottade... Jag har horoskop med känd tid där en Mars i Vatten "sköljer över" ascendenten och har resulterat i såväl översexuella som fobiska naturer. Några har dessutom varit rena stormhärdar socialt, "making waves" bara de visar sig (i ett fall pga. sällsynt skönhet).

I en liten hög med 68 brottsdömda horoskop med känd födelsetid (allt från smärre brott till mord) visar sig bara 5 ha Mars i 10e, precis lika många som förväntat genomsnitt.

Detta test har jag aldrig redovisat men det fascinerande är att bara 3 Mars ockuperar det onda skorpioniska åttonde huset - VÄLDIGT LÖST bekräftar detta den hinduiska tanken om att ond planet neutraliserar ont hus. Dvs. det är logiskt att se en avsaknad av detta skytt mot omoraliska Mars i brottshoroskop. Dock gällde ingen markant underbetoning av Mars i onda 6e och 12e.

Det intressanta är emellertid vilken husplacering som distinkt tycks bidra till brottsliga naturer - och detta är så intressant att jag ska lägga ut fyndet i ett eget inlägg. Mars i fjärde huset för inre lycka och tidig psykologisk formgivning (barndomshemmet) stoltserar med hela TIO förekomster av Mars, en 100%-ig ökning jämfört med det förväntande och således en signifikant överrepresentation. Nu önskar man sig bara fler än 68 kartor med klockslag, men när en placering börja sticka ut så dramatiskt redan i första pilottestet har trenden visat sig hållbar...