Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 1 september 2015

Sanslöse Mark

[Ett skrinlagt inlägg från 20 nov 2014 som duger som utfyllnad.]

Läser på engelska Wikipedia: "Under sin tid som konservativ parlamentsmedlem var Reckless (wreckless = "sanslös"!) känd för sin upproriskhet: 56 gånger röstade han mot partipiskan mellan 2010 och 14, vilket gjorde honom till den 13e mest rebelliska konservativa under perioden. Han ledde 53 konservativa parlamentsmedlemmar i ett uppror mot EU-budgeten vilket ledde till ett nederlag för House of Commons i frågan om en koalitionsregering...."

Varje fiende till kapitalistkramaren James Cameron, polare med gamle "Stridshingsten", måste väl vara en folkets vän, eller hur? Åtminstone tröttnade Reckless på att de konservativa burat in sig i en liten moderatliknande klubb för sig själva och tappat kontakten med väljarna där ute. Han gick till nationalistiska och främlingsfientliga UKIP, vilket bara är att applådera för den som inser att vänstern i dessa tider bara spelar Storfinansen i händerna genom att tjafsa om fri rörlighet i Europa. Tills dess att de tar huvudstriden - mot det kapitalistiska systemet som sådant - är de i mina ögon patetiska och tandlösa medlöpare. Och folk som dagens svenska socialdemokrater ska man inte ens tala om....

Ett snabbt stickprov på denna "upproriske" britt bekräftar återigen hur fantastisk astrologin är. Här har vi ju en klassisk oroshärd: Solen i Skorpionen är en fenomenal DEFENSIV kämpe och när det under ytan pågår en obalanserad kamp mellan jag-faktorn (Väduren) och den sociala jämviktens Våg. När soldisponenten Mars är involverad i denna anspänning, vad kan annat resultera än extrema åsikter rörande alla sociala kontrakt, exempelvis det mellan Storbritannien och EU? (Ett tidigt exempel på en bråkmakare av liknande slag var Maria "Bitterfittan" Sveland med Sol-Skorpionen disponerad av rationalistiska Mars-i-Vågen.)


Det kollektiva psyket (Månen i Vattumannen) baserat
på dragningen mot en jag-kärna (Saturnus-i-Väduren)

Apropå den "fallna" gränsdragaren Saturnus i egocentriska Väduren kan man notera att placeringen "repareras" genom oppositionen från Saturnus egen disponent Mars, som i Vågens tecken minglar snyggt med Vågens härskare Venus i hemmaläge. Lyckobringaren Jupiter står också i Vågen och i mina ögon är detta en "solid Våg" en väl fungerande känsla för vad som skapar social harmoni och vad som faller kort. Inte konstigt att Mark Reckless har så många invändningar kring de maktmänniskor (Saturnus) som stöttar det vanvett EU-projektet idag är.

Detta är på det hela taget ett bra visselblåsarhoroskop! Dagens förblindade vänster med dess globaliseringsmantra (en giftinjektion från marknadsliberalismen i ohelig allians med den gamla arbetarinternationalismen),  har inte förstått vad de gamla kineserna var på det klara med: statskonfucianismen predikar att prioritet ett är att få de enskilda hushållen i ordning. Annars kommer aldrig staten att räta upp sig! 

Men idag ser vi västkapitalism och dess indoktrinerade offer förbryta sig mot denna grundlag. Därför kommer tyvärr SD att ta makten över Sverige eftersom de tycks vara enda partiet som har någon slags vag minnesbild att man måste serva de egna först så att en helgjuten nation kan skapas vilken sedan kan engagera sig på den internationella arenan. Sverige är i dag en värre hycklare än någonsin i historien, grötmyndigt, självgott och fyllt av dubbel bokföring.

Inga kommentarer: