Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 1 september 2015

Reinfeldts heliga skrift


I valet av bara en veckans bok på sängbordet, vilken skulle du ta?

Så många svenska journalister har med respekt nämnt brittiske ekonomijournalisten Paul Masons POSTCAPITALISM att den igår trillade ner i brevlådan även hos undertecknad. 

Har inte börjat läsa den än men det är den första bok jag någonsin köpt som direkt diskuterar politik, tänka sig! För några år sedan försökte jag beställa "The Haves and the Have Nots" från England men den kom bort i posten och jag lät saken bero.

Det är därför subjektivt en jungiansk synkronism att bara dagen efter Fredrik Reinfeldt - i tv-utsändning från högerpropagandans nya näste Aftonbladet - börjar propagera för sitt senaste bokverk. Det har ju gått några år sedan hans föraktfulla "Det sovande folket". Kanske han lärt sig att anlita spökskrivare nu?

Jag skulle rekommendera Paul Masons text framför en uppenbart halvbakad politiker utan filosofisk tankehöjd. Men om det är helt nödvändigt att läsa mer om den här oklanderligt klädde pajasen, ägnas han ett appendix i min bok "The Zodiac Rules" från förra hösten. Den har väl sålt typ tio kopior, vilket jag förutsåg genom att smyga in ordet "vanity" i det fabricerade förlagsnamnet. 



Kontentan är att svenskarna under åtta år kunde bese hur ett vederstyggligt exempel på en oklar människa rev ner allt det som gjort Sverige till ett land som nämndes med respekt i omvärlden tack vare dess sociala ingenjörskonst och empati med ALLA samhällsklasser och inte bara medelmåttorna ute i Täby. 

Texten innehåller få om några nyheter utöver det som kan inhämtas på bloggen, men är en effektiv kondensering av de springande punkter som är astrologins förklaring av varför vissa själar dukar under och blir simpla uttryck för den vegetativa själen - grönsaksmänniskor som inte förmår lyfta sina blickar över den prosaiska vardagen. Just den typen som aldrig borde bli politiker eftersom visioner inte alls är "farligt" som Reinfeldt hävdade, utan tvärtom det genuina politikerämnets livsluft.

Vilket eländeskapitel i svensk politisk historia Nya moderaterna var! Och nu tänker bottenskrapets anförare dra in lite mer stålar genom att skriva om det. Lyckligtvis kommer den här boken att sälja uselt. Fast skriv upp att förlaget kommer att frisera siffrorna - precis som Reinfeldt själv hade för vana att göra under sin skamfulla tid som "landsfader".


Inga kommentarer: