Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 15 september 2015

Regeringsförklaringen 2015: Löfven det militär-industriella komplexets verktyg


Var det "Himlen runt hörnet" nu igen?

Den stora nyheten för dagen är onekligen att "regeringen" Löfven öppnar för NATO-medlemskap genom en strykning i Regeringsförklaringen som fanns där 2014. Men det konstaterade jag krasst med en enda rad i min engelska bok från förra året. Efter att Sverige utsatts för åtta år av marknadsliberalismens civilisationsförstörelse genom regeringen Reinfeldts skoningslösa skövlingar, tillträdde en menlös spratteldocka som inte bara lovat att tillmötesgå Bilderberggruppens önskemål mot löftet om Makt, utan inom den ramen naturligtvis också representanter för den svenska grenen av det militär-industriella komplexet, denna kapitalismens explicita mördarförgrening. 

Dessa maktmän antingen startar krig för att hålla industrin snurrande eller låter högermedier sprida falsk alarmism om exempelvis den farliga ryssen. Västerlandet är tamejfan inte värt att överleva kapitalismens sammanbrott. Låt det stundande inbördeskriget mellan växande massor i växande låglönesektorer konfrontera den krympande och allt rikare överheten. Låt prunkande fält växa över de skövlade och otjänliga metropolerna.


Vad annat kunde horoskopet för Riksmötets öppnande vara, än en stilstudie i det pseudoliv som materialismen håller fram? Från tionde makthuset skadas Lejonets kungavärdighet allvarligt av ascendenten/regeringen där vi här ser den tunga industrins planet Saturnus (för detta påstående, se bl.a. Socialdemokraternas horoskop). Från Skorpionascendenten med dess döds- och krigssymbolik angriper Saturnus som borde ha varit en god regering och en god regeringsförklaring. Allt övrigt och måhända fint småduttande som meddelas på de bladen kommer i skymundan för högersosseriets månande om den svenska militärindustrin. 

Sverige är nu mindre än någonsin ett föredömligt land för världen att blicka mot. Hur Palme lyckades skapa denna image samtidigt som vi pumpade ut landminor och raketer i världen, är en gåta. Men han, likt mörkermannen Carl Bildt, hade förstås en Skorpionascendent också han. Precis som Regeringsförklaringen. 

Teknikalitet. Ascendenttecknets härskare är i de flesta fall en god planet och en tillgång. Men i just detta fall, i år, befinner sig Skorpionens härskare i sitt fallna läge, händelsevis samma placering som man återfinner i Stefan Löfvens horoskop. Fallen Mars i hemtrygghetens tecken stavas: nationell förrädare. Jag ser en parallell mellan det här Riksmötets öppnande och den norska nazikollaboratören Vidkun Quislings Sol med Saturnus i Kräftans tecken. I Löfvens fall handlar det inte om nazister utan om att rövslicka den Store Satan.

Att den aldrig växer upp, denna mänsklighet.


Se även: Quisling, den arketypiska svikaren

Se även: Karin Pettersson i AB: Jag ser dig inte, Löfven!



2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Mitt under pågående invasion (indirekt skapad av USA) påstår Löfven att RYSSLAND utgör det största säkerhetspolitiska hotet.

Ska man skratta eller gråta?

Seaward sa...

Ja, den officiella linjen är DESINFORMATION från början till slut. Aldrig har taskspelet legat så i öppen dager, och det till stor del eftersom Löfven inte är rollen vuxen. Vad hans talskrivare än snor ihop för lögner fallerar det illa eftersom han är ett så ofärdigt verktyg.