Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 9 september 2015

Oxen - vanföreställningen om att äga det egna landet


Ungerns premiärminister Orbán och Littorin, den moderata "piska
och svält dem"-ideologen. Båda födda i resursfixerade Oxen.

Rödskinnen i Nordamerika hade fattat grejen. Alla lånar bara en tid och lite mark att ströva över. Människan kan inte göra anspråk på det som tillhör den Stora Anden.

Men så har vi Oxens zodiaktecken, det första av de tre Jord-tecknen med det elementets fixering vid det konkreta och berörbara. Oxens koppling till Venus förklarar dess vällustiga tendenser (en sybarit) och dess förpsykologiska inbillning att den äger allt det den rör vid eller annekterar (Disneys tjuren Ferdinand som sätter sig under korkeken och gör anspråk på att det är hans plats.)

The Guardian reducerar Ungerns främlingsfientliga premiärminister Victor Orbán till ett "problem" eftersom han menar på att Ungerns befolkning snart kommer att bli minoritet i sitt eget land om man fortsätter släppa in flyktingar. Att han inte verkar ha rent mjöl i påsen framgår av att han också försöker göra flyktingproblematiken till något slags religionskrig, muslimer på flykt ställs mot Ungerns kristna.



Den ungerska främlingsfientliga ledarens horoskop är nog ett av de mest nedsmutsade jag sett på länge. Inte nog med att samtliga tre Jordtecken är aktiverade, för en extrem bindning till det materialistiska perspektivet (som inte har det i sig att uppfatta det humanistiska, som sorterar under Luftelementet). Enligt sinnelagshoroskopet (månascendenten) ligger också den öppna och positiva Elden i de mörklagda onda husen vilket i detta fall luktar problem lång väg. 

Som om inte det räckte "icke-blandar" sig Eld och Jord i "egenmäktighetssyndromet" eller "andens brutalisering", och inte bara en utan två gånger. Det är de stora Ljusen - de extremt viktiga Sol och Måne - som båda från Jord vägrar släppa in Ljuset från sina disponenter, vilka båda ligger i Eld. Men vilken jäkla Eld ... Venus och Merkurius i egocentreringens princip, inlåst i det onda och korruptionsbringande åttonde huset!

Märk att detta är sinnelagshoroskopets "horisont". Men håll med om att mannens fullständigt TJURSKALLIGA (Oxen/Taurus) NEGATIVITET passar perfekt med alla dessa vrånga signaler på himlen.

Dessutom har han ju Månen i Jungfrun en av de signaler på diskriminering som ligger främlingsfientlighet nära enligt kontroller av SD-politiker och internationella likasinnade. Eftersom Jungfrun är så småaktig får den problem med Jupiter, vars väldiga och expansiva natur inte kan göra lyckans och generositetens planet till annat än en "verksam illgörare" för Månen i Jungfrun. 

Hos Viktor Orbán konfronteras nu hans djupt korrupta sinnelag (disponenten Merkurius i mörklagda åttonde!) med en opposition från Jupiter hemma i Fiskarna, tecknet för samhällets olycksbarn. Och hur kan han tolka detta som annat än "verksamma illgörare" som väller över hans gränser för att likt gräshoppor förstöra den agrara Jungfruns skörd.

Den här ungrarens horoskop bekräftar perfekt de motiv bloggen skissat på så många gånger och som kanhända tyckts "vridna" - tills nu. Men för att en Jungfru ska bli så här låg och usel, krävs som sagt ett antal samtida kollapser på himlen och Orbán tycks ha fötts med ett helt spektrum!

Håll ögonen efter andra födda våren 1963, detta verkar vara ännu ett av Tidens många bottennapp. Med så mycket skit på himlen är det bästa som kan komma ur en sådan tid en födelse där barnet väljer att gå emot just de låga tendenser som stjärnhimlen indikerar. Barnet är alltså inte fritt, dess framtida "revolt" betingas av den dynga han av någon anledning valde att födas mitt i. Man kan gissa att dessa "goda födslar" under en "ond tid" är varelser med dålig karma men som bestämd sig för att tvätta sin egen byk ren i det här jordelivet. Nu verkar inte Orbán (eller Littorin) tillhöra den "goda gruppen i en ond tid".

Det massivt Jord-betonade horoskop aktualiserar en intressant fråga. Ungraren har faktiskt rätt om man enbart ser på sitt liv ur äganderättsperspektivet (jfr den extrema Oxen Jimmie Åkesson) och praktiserar den imbecilla räknenissens metod (Jungrun/Merkurius som räknar på allt fysiskt). Tids nog kommer verkligen en oförändrad flyktningström att leda till att lokalbefolkningen hamnar i numerisk minoritet. Men nu är Jord bara ett av tre element och bara ett och inte ens det viktigaste perspektivet för en människa.

Jord-elementet - materialismen och alla dessa horder av ateistiska "empiriker" som bara tror på sina sinnen - detta element representerar den djupast fallna själen, de som har minst intresse för att utforska människans verkliga identitet - en andesjäl av Luft som bara gästar planeten Jorden. Jord-elementet som alla företagare bedyrar sin trohet är således Djävulens eller denna världens herres element och det gör de här varelserna underlägsna i fattningsförmågan. Detta är inte sagt i någon astro-fördömande mening utan bara ett konstaterande. Jord-elementet är enligt antikt synsätt den lägsta skapelseordningen, den med minst inblick i de verkliga förhållanden och de högre morallagar som styr kosmos. Jag tror det är därför främlingfientlighet tenderar mot Jord-elemenet i de undersökningar bloggen gjort.

Glöm inte stickprovet på de fyra nordiska främlingsfientliga partiledarna för några år sedan. Tre av fyra födda i Oxen och den fjärde med våldsamma problem i detta tecken!


7 kommentarer:

Susanne sa...

"Luktar problem lång väg" "vrånga signaler" - ja en av dem födda detta dygn var en paranoid schizofren "outsider musician" i USA vid namn Wesley Willis, som det står om på Wikipedia. Tydligen någon sorts kultfigur i vissa kretsar. Dog som 40-åring. Hade "hellrides" där han mötte demoner...

Seaward sa...

För att bredda underlaget en smula tittade jag på Sol-Oxen 1963 bland mina 9000 sparade horoskop. Med tiden har kanske samlingen dragit något mot "skandalcelebriteter" men det ser ändå ut att finnas lite fler problemhoroskop än normalt. Omvänt kan en Sol-Oxe glädja sig åt att merparten är "hyggligt folk" och har gjort sig ett namn på ärbara sätt..

1. Anonym;xx.5.1963 - bildartist, rastlös självsvältare i ungdomen, från alkoholisthem
2. Maria Stockhaus;15.5.1963 - moderat som söker få frivilligaorganisationer ta över samhällets ansvar för barn
3. Brenda Bakke;15.5.1963 - skådespelare, spelade förrädare i komedin "Hot Shots 2"
4. Marika Griehsel;20.5.1963 - utrikeskorrespondent i Sydafrika
5. Pär-Jörgen Pärson;25.5.1963 - Sv.Riskkapitalistföreningens styrelse, vill se profit på sjuka (vårdvinst)
6. Mike Myers;25.5.1963 - komiker, regissör (hommagen till det svängiga 60-talet "Austin Powers")
7. Lynda Wiesmeier;30.5.1963 - utvikningsbrud i Playboy 1982
8. Viktor Orbán;31.05.1963 - premiärminister
9. Jan Gradvall;3.6.1963 - journalist
10. Björn Kjellman;4.6.1963 - skådespelare, en tid specialiserad på karaktärslösa/falska ynkryggar
11. JihadJane/Colleen LaRose;5.6.1963 - konspirerade att mörda Lars Vilks
12. Johan Rheborg;5.6.1963 - komiker, regissör, tendens till burdusa och buffliga karaktärer (Taurus!)
13. Johnny Depp;9.6.1963 - skådespelare, total sellout, en av Hollywoods pirater "only in it for the money" (Taurus = pengar)
14. Jeanne Tripplehorn;10.6.1963 - skådespelare
15. Jan-Olov Aegren;11.6.1963 - transvestit
16. Lars Mikael Olander;11.6.1963 - styrelseordf. nätbedragarna tretti.se (fiffel med REA-priser om jag minns rätt)
17. Mats Rudin;13.6.1963 - moderat skandalpolitiker - köpte röster

Seaward sa...

PS: Min misstanke om Oxen årgång 63 är lite feltänkt. Den bygger på ungerske premiärministerns CHANDRA LAGNA (månascendent) för vilken t.ex. Jupiter blir ett gissel. Men detta är bara några dagar av Oxens period detta år. Naturligtvis kan man gå igenom karta efter karta och studera gynnsamheten ur olika perspektiv. Johnny Depp (känd födelsetid) har granskats på bloggen och inte gillats särskilt...

Susanne sa...

Det var därför jag endast tog med Willis, för han hade samma månhoroskop.

När jag kollade på Wikipedia såg jag också Kjellman och Rheborg, och en skådespelare till: komediennen Mi Ridell. De är födda dagarna efter varann (Ridell 3 juni). Men de har ju annan måne... undrar förresten om Rheborg har den i vågen el skorpionen. Skulle gissa på den senare, för han spelar just dessa buffiga, liksom "tyngre" typer än de två andra. Dessutom satt han ofta tyst och observerade de andra under "Stjärnorna på slottet" mer än han pratade själv, just som skorpioner kan göra...

Seaward sa...

Det du säger om Rheborgs sociala interaktion i det där tv-programmet är intressant. Engelskans "brooding" (ruvar på, häckar) stämmer väl in på ett antal Mån-Skorpioner jag kunnat iaktta...

Det passiva ruvandet stämmer också mycket väl med Skorpionens åttonde hus där man mer neutralt kan uppfatta husets "korruption" (som föregår döden) just som ett stilla men vaksamt "ruvande på" eller som organismens långsamma nedbrytning i enklare element, som i komposthögen. Apropå Skorpionens koppling till anus och exkrement, eller som Rheborg & medarbetare sade: "Fyra nyanser av brunt".

Susanne sa...

Det var ju fyndigt det där med färgen... :-)
Men en pålitligare indikation på skorpionmåne för Rheborg är nog att hans parhäst Robert Gustafsson har skorpionascendent. Det ger ju bra synastri. Och samspelta är de ju, t ex i Morran och Tobias.

Seaward sa...

Som i talesättet: "visa mig dina vänner och jag ska säga vem du är".

Att studera vänkretsen - om den är gjuten - övertygar verkligen om att astrologin pekar mot fördolda sammanhang...