Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 15 september 2015

Misstänkta rasistdådet i Boden


Om småtimmarnas misstänkta mordbrand vid en mottagning för asylsökande behöver inte mycket sägas, astrologiskt. Kartan för polislarmet talar för sig själv. Det är samma tecken, enskild eller kombination som ömsom passerat gränsen för signifikant överrespresentation eller halkat just under i studier av horoskop för rasiter och deras vagare släktingar, de främlingsfientliga. 

Som extra krydda stiger här den defekta krigaren Mars, fallen till fega påhopp inom Hemmets fyra väggar (Kräftan). Kan symboliken bli tydligare? Minns också "kapten Klänning" som poserade som feminist men utnyttjade fallna kvinnor sexuellt. Det horoskopet presenterade en tuff Sol i Väduren men med en tydlig vekhet i den fallna disponenten Mars. Man kan också notera Stefan Löfven i sammanhanget (Månen i Väduren, Solen/Mars i Kräftan) - han spelar tuff men vill inget hellre än bli älskad och accepterad av de onda kapitalisterna. Vilken perfekt tråddocka för den reella makten att ha som statsminister!

Men olyckans Mars i Kräftan i öster ger inte det djupare motivet, detta indikerar bara ett tillbud som kan ha med trygga hem att göra. Söker man upp Kräftans härskare Månen, visar sig det rasistiska eller främlingsfientliga motivet: det subjektiva psyket (Månen) limmad invid den demoniska axeln Rahu/Ketu - överdriftens omåttlighet vid norra månnoden och straffet i form av en halshuggning vid södra. 

Lustigt nog ligger Månen inte vid bestraffningens Ketu, vilket vore logiskt om det är några norrländska slynglar som sökt sätta skräck i de asylsökande för att markera hur ovälkomna de är. Men det är ingen mening att vara petig, kartan är träffsäker som det är. Överdriftens Rahu får psykena att svälla upp i en bisarr version av den naturligt kritiska och urskiljande Jungfrun. Vi får ren och skär diskriminering - och i kombination med snäva och sekteriska Kräftan - en typisk tidsperiod dominerad av det lägsta i mänskligheten, den rädda och själviska typen av protektionism. 

De som utförde det här dådet kan inte mäta särskilt högt på IQ-skalan, om man säger så. Främlingsfientlighet är i allmänhet liktydigt med svensk dumhet - ren och skär obildning eller en medfödd oförmåga att hantera komplexa sammanhang. Jag försmäktar f.n. under en arbetsgivare med Kräftascendent och Solen i Jungfrun. Ack, hur oändligt litet perspektivet har blivit jämfört med de unga och hoppfulla åren med humaniora på universitet eller t.o.m. inom databranschen. 

Till näringslivets bottom feeders skickas bara de syndigaste själarna, och jag medger villigt att det här är mitt straff för att jag var en sån storfräsare i Marocko för snart ett millennium sedan, en köpman med inflytande över handelsvägarna som ledde fram till islams nyetablerade utpost i staden Fez. Hur har du det själv med ditt långa minne? Är du tillräcklig vän med din själ för att få intermittenta vykort från Resenären vilka röjer din långa färd hit?


PS. Efter inläggets publicering får jag lustigt nog syn på AB:s Karin Pettersson som också funderar över vad som får Löfven att ticka! En slump naturligtvis. Men när Pettersson skriver att effekten av Löfvens ledarskap är en "långsam, tondöv utspelsmaskin som verkar sakna förmåga att ställa om eller reagera på saker som händer i omvärlden", då ryser jag. Sällan har jag sett nämnda Sol i Kräftan och det reaktiva sinnet (Månen) baserad på riskminimeringens Mars-i-Kräftan sammanfattas så väl! Pettersson är inte dum, hon ser principerna som styr Löfven och den sideriska zodiaken kunde inte instämma mer!

Inga kommentarer: