Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 7 september 2015

Mats Svegfors: Detta är Tredje världskriget



I DN argumenterar Mats Svegfors - chefredaktör på SvD i en tid då tidningen ännu ägnade sig åt kvalitetsjournalistik - att det som nu händer i Mellanöstern och Afrika med förgreningar in i Väst absolut kan beskrivas som ett tredje världskrig.
Se även: Medieauktoriteten Svegfors en sann konung
Visst stämmer det. På insomnade bloggen Ockulta ögat återgav jag 2009 Edgar Cayces i trans levererade föredrag om världens kommande Harmageddon. Utifrån ekonomijournalistens Paul Masons epokgörande "Postcapitalism", som pekar på att dagens informationsteknologi innebär en olöslig motsättning till den onda kapitalismen, är det intressant att återvända till Cayce om "kriget mellan luftens andar" och studera inte minst de svenska mediernas degeneration (2009 ännu inte så tydlig som idag):

Kriget i "luftrummet" är speciellt intressant. Det nämns i det här stycket:
And, as there is the wavering of those that would enter as emissaries, as teachers, from the throne of life, the throne of light, the throne of immortality, and wage war in the air with those of darkness, then know ye the Armageddon is at hand.
De som BORDE ha agerat som budbärare för Sanningen vacklar och hamnar istället i krig med Mörkrets demoner. De skulle ha ignorerat Mörkret! Det här låter ungefär som Internet av idag, ett "luftmedium" om något. I detta medium utkämpar miljoner imbecilla men engagerade människor dagligen strider av ideologisk eller politisk natur, se bara de två lägren i frågan om växthuseffekten. Den ena sidan har fel, men den andra sidan begår KARDINALSYNDEN att ens bry sig! Därmed KORTSLUTS KANALEN TILL LJUSET och Armageddon anländer. Något att fundera på.

http://ockult.blogspot.se/2009/11/2012-och-profetian-fran-1934.html
Ta gårdagens blogginlägg om Dagens Nyheter som värvade 100 kändisar för att instämma i något så självklart att det är en förolämpning mot den normalbegåvade tidningsläsaren och slå upp kalkonen över hela förstasidan. Och dessa dekadenta GILLA-klick som DN utnyttjar för att involvera sina läsare i sin pseudoverklighet. Här ser man "kriget i luftrummet", i Luft-elementet, där enligt Cayce "de som borde ha agerat budbärare för Sanningen" istället börjar kriga mot mörkrets makter" Se chefredaktör Wolodarski och hans kapitalistfrämjande DN obehagligt inringad!

Cayces "mörkrets makter" är i sammanhanget naturligtvis den EXTREMT lilla klick av svenska arsel som hatar och sprider rasism. De lär i vilket fall inte svara på propagandan för en hursomhelst inautentiska sekulära humanismen (se gårdagsinläggets argumentation).

Så varför gör DN så här och hur kunde t.o.m. en respektingivande figur som Kerstin Ekman låta sig utnyttjas?

Svaret är enkelt och det räcker att läsa inledningen till "Postcapitalism" (ungefär så långt jag hunnit) för att se varför DN - för att inte tala om Aftonbladet - söker skapa en show som drar blickarna från de verkliga frågorna för vår tid, de som ekonomijournalisten Mason så skickligt sammanfattar. Jag avskyr ekonomi men boken är så viktig och engelskan så lättsam att jag förstår vad som hände när USA under president Nixon 1971 tog bort guldstandarden och började tillverka papperspengar. Den Store Satan kanske i detta t.o.m. initierade det Harmageddon Svegfors i påvens efterföljd kallar det Tredje världskriget...

När Svegfors pekar på världens tillstånd och menar att västländerna är så vana att allt ordnar sig röjer han att han har läst Paul Mason, som just tar upp en av marknadliberalismens självlögner, att de kriser kapitalismen själv skapar ordnar sig automatiskt. Det är detta DN och Wolodarski till inget pris vill prata om. Därför gör de en symbolisk drive mot en handfull "hatare".  Sannerligen, Bonniers - Kapitalisten - verkar ha tagit Djävulens sida i det här "kriget i luften".

Se även senaste inlägget om Sverigehoroskopet sett ur Luftens perspektiv, ur Saturnus perspektiv. (Jag är inte nöjd med inlägget, argumentationen var inte genomtänkt och det kanske återkommer i mer genomarbetad form någon dag.)


Tillägg

I något som ser ut som en tanke publicerar krisens SvD lite senare samma dag som deras f.d. chef Svegfors uttalat sig i DN en artikel om Putins rättframma språkrör och talar om ett pågående "informationskrig" mellan Ryssland och Väst.

Inga kommentarer: