Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 15 september 2015

Mars, Saturnus och flyktingkrisens snara intensifiering


Troligen minns ingen - och knappt jag själv heller - att bloggen för några månader sedan förutspådde ett extremt väderomslag i tiggarfrågan när Saturnus stod kvar som ensam herre på täppan efter att den blödiga välviljans Jupiter lämnat empatins tecken Kräftan. Jag säger "blödig" eftersom Jupiter ändrar uttryck beroende på värdtecken och Kräftan/Månen är blodets tecken och planet.

Det dröjde visserligen lite och Jupiter hann en bra bit in i Lejonet (där Saturnus kastar sin definitivt begränsande aspekt mot den), men häromveckan publicerade Sveriges största dagstidning DN socialdemokraternas rekommendation, att sluta ge tiggarna positiv feedback på deras självförnedrande och passiviserade beteende. 

Man rekommenderade stöd via hjälporganisationer istället, naturligtvis med baktanken att på detta sätt kunna sanera svenska gator och torg från den deprimerande kvalitetssänkning som EU-medlemskapet fört med sig. Man kan säga att organisatören Saturnus nu kom i position att ta ett stadigt grepp om välviljans och överhetens allmosor till de fattiga: Jupiter.

Men att syriska flyktingar skulle storma mot Europa i väldiga mängder i takt med planeternas rörelser, det föll mig inte in. Hursomhelst fungerar den astrologiska symboliken perfekt även med detta drama som nu hotar hela EU:s gränssystem och testar unionens förmåga till lagspel. Det här problemet fick inga rubriker så länge Jupiter rörde sig genom det EU-vänliga tecknet Kräftan (Kräftan representerar sammanhållning på insidan av något, ett partsintresse i det stora hela.)

Men se hur tidningarna nu plötsligt pratar om den anstormning pågått "de senaste veckorna" - händelsevis precis den tid då Solen rört sig genom sitt härskarläge Lejonet så att vi ser den mest animaliska kombination representerar en urstark vilja till liv medan ödeläggelsens och undergångens Saturnus söker förneka livsimpulsen från dödens tecken Skorpionen.

Och med Jupiter - saker som sväller och expanderar - kommer nu plötsligt frågan i ett akut läge: EU lekar bussiga klubben några dagar för att sedan göra tvärt om så att Saturnus i sin roll som stel gränsdragare ändå har sista ordet. Saturnus ÄR dock sjunde himmelen och den mopsar man sig inte mot.

Det är förstås den kollapsade Mars "fallen" i Kräftan som utlöser alarm i hela Europa att gränserna inte håller mot anstormningen av flyktingar, att norra Finland nått gränsen för vad de klarar (300 stycken som till fots tog sig över från Sverige), Ungern inför undantagstillstånd, och liknande rubriker. Denna fallna Mars är inte en tillräckligt stark plattform eller disponent för Saturnus. Notera att Mars i ett negativt tecken som det partiska och privatistiska Kräftan tenderar att implodera, skadegöraren drabbar det inre, det egna, det privata och skyddade.




Idag ganska exakt 17.00 världstid (UT eller GMT) kommer så omslaget - Mars gör sin ingress i Lejonet och en stark motreaktion kommer nu att märkas. Faktum är att Mars och Saturnus bedrev samma "katt och råtta"-jakt på varandra i "historiens ondaste horoskop" - det för när Hitler korsade en gräns och triggade Andra världskriget. Händer något bör det hända under den tid Mars attackerar Gränsen (Saturnus) och Saturnus själv söker brotta ner och stävja de turbulenta Mars-elementen. 

Märk att vi nu inte längre talar om flyktingar som enskilda individer att som enskild känna empati för eller tiggare att sticka åt en tjuga. Med dessa volymer förvandlas flyktingskarorna till ett hot mot EU:s integritet och inre stabilitet, och det är därför så typiska att parallellen med Hitlers invasion är på plats på himlen. 

Se även: Detta är Tredje världskriget

4 kommentarer:

Anonym sa...

Saturnus signifierar olja och Mars signifierar eld. Boom! Har precis (över tid) chattat med en kvinna med sin Saturnus nästan gradexakt på min Mars. Gick inte så bra kan jag säga! :)

/Specsavers

Seaward sa...

Saturnus söker kväsa allt som kommer inom räckhåll. T.o.m. när planeten är "verksamt god" känner man av dess begräsningar. Därför lade jag ner tanken på en partner i detta liv - har Saturnus i sjunde huset och varenda kvinna började uppvisa extrema saturniska sidor (vilket i någon mån även gäller bloggaren själv).

Saturnus som olja har jag inte hört om, men eftersom den representerar högt tryck och olja är ruttnad växtlighet som utsatts för tryck under lång tid, tycks den vara en pusselbit. Men det är nog bättre att säga att olja representeras av Saturnus och Månen i någon slags kombination. (Månen = alla vätskor, samt havet förstås under vilket naturlig olja bildas)

Anonym sa...

Ok, men olja är Saturnus, även om Månen signifierar vätskor i övrigt. Har inte klockslag för mina föräldrar, far med Saturnus och mor med Månen i Kräftan. Och så jag med Mars och Ketu där. Tjenare! Far indikeras av Väduren i 9:e och mor av Skorpionen i 4:e. Mars attacks! Nej, nu tramsade jag ut och OT dessutom. :)

/Specsavers

Seaward sa...

Jo, alla trevliga människor med de tecken bloggen funnit suspekta är ett aber! Se nya inlägget om visselblåsaren bakom LuxLeaks.