Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 13 september 2015

Jämlikhetskämpen Angela Davis

Aftonbladet är verkligen en kontrasternas tidning, de publicerar en negativ artikel om Jeremy Corbyn på vad jag trodde var en Ledarsida vikt åt socialdemokratiskt vinklade nyheter. Samtidigt briljerar Kultursidan med en artikel om den legendariska medborgarrättskämpen Angela Davis som nyligen höll ett anförande i Sverige. Arrangören hade grovt underskattat kvinnans ikonstatus och någon utbrast att de borde ha hyrt Globen för att slippa visa bort så många.

Att Aftonhoran tillåter sig den här dubbelheten beror förstås på att Hydran - det fasansfulla monster som i 30 år verkat särskilt kraftfullt genom den nyliberalistiska ekonomiska dogmen (som är falsk) - är som en sjukdom som livnär sig och profiterar på allt. Aftonhoran saknar urskillning i sin profitjakt och ömsom räddar någon enskilt öde i en hjärteknipande artikel för att samtidigt driva tusenden unga obildade män i in i pokermissbruk genom sin ofattbara orientering mot spel & dobbel. Djävulen har i Guds frånvaro verkligen den lågsvenska delen av befolkningen i sitt stadiga grepp och staten har nu sån ångest för att utländska aktörer dränerar deras gamla monopol på det här förslavandet av sinnena att de finansierar kampanjer som säger "spela svenskt och tryggt". Så ruttet är det här landet och Aftonhoran är ett lika bra exempel på något på medierna i Maktens  - det vill säga Kapitalets händer.

Allt detta skulle säkert Angela Davis ha många synpunkter på, men spel och dobbel är bara ett av den svarte mannens problem. Hon ber istället Sverige bedriva lite självrannsakan och finna ut vilka strukturer som håller rasismen vid liv i det här landet, trots att slaveriet upphört sedan länge. 

Det är ett tecken på att den här bloggen världsunikt kommit en hållbar metod "att göra astrologi" på spåren, att direkt efter den högerreaktionära Katrine Marcals surande över Jeremy Corbyns kraftfulla seger hitta ett horoskop som är raka motsatsen till hennes. Angela Davis är tamejsjutton en ängel eller ett högre väsen i människokropp! Tack vara ett verifierat födelseklockslag visar sig något den här bloggen alltför sällan kunnat påvisa, nämligen ett horoskop som både rymmer "andens brutalisering" - död och rasistisk JORD som pucklar på den levande andens ELD, men också en födelsetimma som helt enkelt representerar den finaste själ astrologin har språk för att beskriva. 

I Oxen: ett fall av "egenmäktighet" (alt. "av egen makt").
Eller finns det fler förekomster i kartan?

Angela föds när ELD stiger i öster - det noblaste elementet enligt romerske filosofen Plotinus eftersom det är det första element som bryter igenom NIHIL - intigheten som föregår vår värld i tid och rum och därför närmast påminner om den värld av ljus som är Evigheten eller Platons original till den bleka kopia vi just nu lever ut.

Men Väduren i öster är inte så märkvärdigt i sig, det är det faktum att Jupiter i individualistiska Lejonet från lyckosamma femte huset välsignar den okränkbara andliga identitet som varje människa bär på och i detta också välsignas av "kungamakaren", stjärnan Regulus. För en feminist som Davis borde man rita in en drottning istället och jag försökte det i ett eller två horoskop men det kändes inte rätt mot traditionen. Så det får bli en kung med skägg som hållpunkt för denna indikation om någon född att vara den främste. 

Notera att en passande planet måste ta emot välsignelsen från Regulus! Det är långt ifrån säkert att det blir en äkta "kungavärdig" individ om en ond planet mottar "utkorandet" eller om hela dramat kvävs genom att utspela sig i ett verkningslöst eller problematiskt hus. För dessa analyssteg krävs naturligtvis en födelsetid.

Med Väduren i öster är den naturligt goda Jupiter också en "verksam välgörare" och vidare signifikator för det femte huset. Den Stora Välgöraren är helt enkelt konsoliderad till max! Jämför det med den räcka hycklande tomma tunnor och rent kriminella som Katrine Marcals Jupiter-konfiguration placerade henne bland! (Se föregående inlägg.)

Och marxist likt Jeremy Corbyn eller inte, ibland går man Guds ärenden även om man inte är medveten om det själv. T.o.m. fast man inte har någon gudstro. Det nionde jupiteriska gudshuset fortsätter signalera en "vinnare" vid Angela Davis födelse. Det är återigen den fenomenala välviljans Jupiter som representerar grunden/nionde, men i nionde huset har vi Merkurius och Venus, planeter som båda förvandlas till verksamma illgörare, dvs. deras verksamhet både representerar och skapar problem för Väduren i öster. 

Venus är kvinnoplaneten så att den lejonlika godheten från faderliga Jupiter sörjer färgade kvinnors eländiga roll i är inte så märkligt. Enligt artikeln nämnde Davis i anförandet att svarta män får rubriker när de kastas i fängelse eller kvävs till döds av rasistiska poliser, men att inget skrivs om utsatta färgade kvinnor. Se där: både den verksamt onda medieplaneten Merkurius och den verksamt onda kvinnoplaneten Venus samlade i ett och samma kritiska uttalande!

Någon kanske påminner sig att jag ofta pekade på Fredrik Reinfeldts primitiva och verksamt onda Jupiter-i-Oxen i nionde huset. Men nionde husets faktiska ägare har ju ett gott uppsåt? Borde han inte givits samma kredd för det som jag nu ger Angels Davis. Nej. Den förre statsministern, som trampade på sjuka och arbetslösa, hade en så svagt placerad niondehusägare (Venus) att det knappt gick att skönja något av Venus förmåga till empati. Han var intill sitt sista desperata utspel kort innan valförlusten, om att "öppna era hjärtan", känd som en empatistörd människa. T.o.m. borgerliga tidningar medgav undertryckt så mycket. Hans Venus i tolfte huset är minst sagt raka motsatsen till Angela Davis robusta Jupiter i femte.

Den vakne frågar sig kanske nu varför jag ritat en mättad orange "gudomlig triangel" (som bara Jupiter kan skapa) när femte huset i själva verket inte alls är ogrumlat. Jupiter ägs ju i sin tur av den socialt aktivistiska och maktorienterade Solen i Stenbocken! Det var slarv från min sida! I detta horoskop pågår således flera kamper mellan Eld och Jord, vilka kan innebära rent fysiskt våld. Angela Davis liv kan ha bestämts av att fem av hennes svarta skolkamrater dödades av den vita djävulens rasism. Är inte detta materiens brutalisering av anden, så säg? Alla som möter den låga materialisten - de som inte kan tänka bortom ytan (hudfärgen) för att de helt enkelt saknar både bildning och medfödd intelligens blir därmed inte själva smutsade i sin ande. 

Det är därför inte helt fel att behålla Davis ELD helt ren och intakt. Solen i Stenbocken är visserligen hennes egen tydliga orientering mot en SUBSTANTIELL MAKTPOSITION som hon uppnådde via sin professorstitel. Minns att tionde karriärhuset är "rätt korkat" och sträcker sig inte längre än till rent positionstänkande i den samhälleliga hackordningen - och det är också detta som får Angela Davis att kämpa. Men ett starkt tionde hus är bara för idioter att applådera. Det som gjort henne till ikon är förstås det femte och nobla huset - hon är en individ som fyller människor med respekt. Men naturligtvis kunde hon inte att nått en så global status om inte Jupiters bärare - Solen - kämpat den smutsiga kampen om en position i samhället.

Så fylld av kamp som hennes liv varit förvånar det inte att det är en NYMÅNE-människa vi ser här, en motiverad "projektstartare". Att Stenbockens motivation här ligger i ekonomisk orättvisa - den "verksamt onda" Saturnus i andra ekonomihuset - skulle kunna ha givit idéer om en kriminell karriär, en VD-karriär eller liknande. Men horoskopet är fascinerande eftersom det är så starkt och hon på ett sätt själv gestaltar den vite mannens syn på "den onda negern som stiger upp till en maktposition där han/hon har något att säga till om". Kanske jag överbetonade Jupiters goda roll? Nej, fakta visar att det är just godhet som fått henne att kämpa för den svarta rasen som det vita Amerika fortsatte att spotta på och trampa ner, långt efter slaveriets upphörande.

Kanske kan man säga att astrologin nått en punkt där den bryter ihop. Horoskopet innehåller så mycket ondska i Jord-elementet - ont som t.o.m. naggar Elden i kanten - att det påminner om att själarna till syvende och sist INTE ÄR SINA FÖDELSEKARTOR. Ett horoskop berättar bara om de grundförutsättningar som den återfödda själen väljer att hölja sig i. 

Att jag valde att se styrkan i Jupiter i Lejonet i femte huset beror på att detta är ett så oslagbart bra hus, och ingen kan förneka - konflikt eller ej mellan Jord och Eld - att Angela Davis Sol i 10e står så världsligt starkt man någonsin kan önska sig. Detta kan inte vara till skada för den nobla strävan hos kungavärdiga Jupiter i Lejonet i femte huset för kreativitet rakt ur den egna unika andesjälen! Däremot tyder den eviga konflikten mellan kött och ande på att hennes är en av de mer hårdföra kamperna på planeten. 

Araberna har rätt: hon föddes till det land som går under namnet Den Store Satan. Vita människor har en tendens att blunda för vad de gjorde mot de andra kulturerna. Den "amerikanska drömmen" gäller bara för kaukasierna, och knappt dem heller. Se hur svenskarna i Hollywood utan pardon hamnar i skitroller! Den ene spelar snedögd kines - en Charlie Chan eller en ond kejsar Ming - och den andra trycker ner offer i träflisaren. Inte ens svenskorna i Hollywood (undantaget de två stora namnen) kommer undan roller som slampiga fruntimmer och nakenscener. "Den svenska synden" är också en slags rasifiering som dömer oss på förhand (och kanske med rätta).

Inga kommentarer: