Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 26 september 2015

Ingen behöver vänta på blodmånen


Nyligen var en DN-skribent extra listig och lustig om måndagens blodröda fullmåne: "Man kan tycka vad man vill om måndagsmornar, men nu på måndag gör den kontroversiella veckodagen i alla fall skäl för sitt namn – med råge."

Bortsett från "this Monday morning feeling" (tristess!) förstår jag inte putslustigheten. Möjligen tänkte skribenten på Boomtown Rats gamla hit "I Don't Like Mondays", baserad på den sanna berättelsen om en kvinna som spårade ut och sköt ihjäl folk och sen förklarade med hatet mot måndagar. DN-medarbetaren visualiserar alltså en "bloody Monday" och kombinerar det i sin fantasi med måndagens blodmåne. Inte klockren journalistik, om man säger så.

Det slående är annars hur simpelt vardagsrealistiskt (och ev. våldsfixerat) ribban läggs på DN när det kommer till en så suggestiv blodmåne. I andra kulturer än prylkulturen diskuteras istället om detta är ett omen om Frälsarens återkomst (men nu som Domaren). Den här sajten noterar en märklig ansamling av blodmånar 2014-15 men förhåller sig ändå skeptisk till tokprofetior om Jesus återkomst. 

Faktiskt kåserade DN:s ufo-spanare rätt bra om en puertoricansk präst som förutspår undergången till just denna fullmåne. Man riktigt ser hur det rör sig i huvudet på Clas Svahn när han lägger upp sin egen undergångsvision. Först publicerar han UFO-klippet från Puerto Rico 17.22 (kommenterat av mig här) och släpper sedan i nästa tangentbordsmanöver ut krönikan om prästen 17.24. Så där beter sig en krass instrumentalist som simulerar religiös aktivism fast som underhållning.

Bibliska Uppenbarelsebokens järtecken (6:12) är förstås fantasieggande:

"Och jag såg när Lammet (den av människor offrade Kristus) bröt det sjätte sigillet. Och det kom en väldig jordbävning, och solen blev svart som en tagelsäck, och hela månen blev som blod. "

I kristendomens fas av expansion och maktsträvan kämpade den så hårt mot andra riktningar som förklarades avfälliga att de sex sigillen på Livets bok inte längre är begripliga. Men med den här bloggens småspaningar ligger svaret i öppen dag. De sex sigillen är de sju planetära djävlarna - såsom de kristna gnostikerna uppfattade dem. (Inte en fråga om att på ego-maner lära sig använda horoskopet till sin fördel, de kosmiska makterna var enbart där att förvirra själen om dess sanna natur.)

Det sjätte sigillet är säkerligen den sjätte himlen - Jupiter. Ta en titt på horoskopet för Stockholms koordinater för starten på den totala månförmörkelsen. (För den som skulle föredra förmörkelsens centrum, cirka 4.47, kan jag bara säga att Lejonascendenten då bara rört sig framåt 5½ grad och att detta inte spelar någon roll för den symbolik jag tycker är roande).

Det är nu Kristus eller Vattumannen som öppnar Livets bok och visar oss dess innehåll. Som bloggen tidigare pekat på, symboliserar Vattumannens kruka den kosmiska container vi lever i. Här öppnar således Lammet innehållet i den "fina rymden" - akasha eller etern och spiller ut den för alla att se och förstå sin ondska och synd. 

Visst är det märkligt att världen redan tycks ha börjat uppvisa tecken på Domedagen. Den kapitalistiska uslingens historiska fusk i VW-koncernen. 700 muslimer som springer ihjäl varandra under en högtid (märk dock att samma hände för ett antal år sedan och då strök nästan dubbelt så många med). Svenska politikers fulspel för att peta in landet i NATO-allians. Galenskapen de senaste veckorna med syriska flyktingar och de bovar Tyskland med flera självrättfärdigt såg i Ungern m.fl. öststater innan VW-skandalen tog luften ur den nyheten och paradoxalt nog visade på något lika ont som hemsöker Västeuropa. 

Kalla det girighetens sjukdom, vilket kan illustreras av små vardagsprodukter lika väl som manipulerade bilmotorer. Kom hem med ett kaffepaket som redan i butiken såg misstänkt förkrympt ut. Men i jämförelse med en fin plåtburk från samma företag blir kapitalismens metoder att smyghöja vinsten genom att urholka produkterna nästan löjlig:



Hoppsan! Där försvann 50 gram kaffe ur förpackningen från en dag till nästa. Motsvarande prissänkning? Skulle inte tro det.

Förra året gav ännu ett tangentbord från Logitech upp (de håller bara två år numera) och när jag skulle köpa mig ett nytt (jag gillade tangentbordet med låg profil och distinkt men ändå mjuk och exakt anslagskänsla) hade bordet bytt modellbeteckning och "produktutvecklats". Alltjämt låg profil på knapparna men nu horribel och plastigt stum anslagskänsla. 

Plus att F-knapparna bytt funktioner så att man måste installera ett skrymmande program för att få tillbaka de klassiska funktioner som gällt på tangentbort under årtionden! Det här programmet funkade inte alls bra utan störde mitt bildprogram. Och samma som med kaffet: redan vid uppackningen såg man att någon räknenisse varit framme och kalkylerat hur mycket plast man kunde snåla bort från sladden utan att skiten går sönder innan garantin hunnit löpa ut!



Jag köpte ett nytt tangentbord efter tre månader, för trött på marknaden för att begära återköp eftersom det trots allt fungerade något så när.

Är den här VW-kulturen värd att överleva? Det behövs ingen blodmåne för att förstå att klockan är slaget för en civilisation som sjunkit ner i Lögnens träsk så djupa att ingen ny VW-dirre kan lösa kapitalismens falska system. Nu har börjat till slutet kommit, återvändandande Domare eller ej. 

Fundera på om inte Saturnus i kartan överst skulle kunna uppfattas som Domaren som kopplar stadigt grepp om överflödets Jupiter - det sjätte sigillet - och att blodmånen bara är en ungefärlig fokuspunkt för något som ligger i tiden under ett helt vansinnigt år då Saturnus frågar de rikas planet i ledarskapets tecken Lejonet vad de egentligen ägnar sig åt. Det första huset/ascendenten är det motiv som står i fokus denna fullmåne och Lejon-Jupiter tecknar de privilegierade härskarna - VW och andra...


Missa inte olycksbringaren Mars på nästan helt rät linje med konungarnas stjärna samtidigt som blodmånen inträffar. Jag har inte klart för mig hur man ska tolka denna härva av omen, men med tiden kommer säkert förståelsen att infinna sig.

I den meningen kan Satans stjärna (Algol) t.o.m. utföra en god uppgift på denna himmel - detta är den Satan Gud låter härja runt och anklaga ledarna för att pröva deras själar. Då är vi faktiskt inne i något som åtminstone kan kallas en "Uppenbarelsernas tid", och denna fullmåne i september infaller passande nog längsmed den materialistiska och simpla axel som jag döpt Satans axel (2a huset/"mina pengar" och 8e huset/"andras pengar").

Pga. fullmånen i den negativa polariteten är denna satansaxel maximalt negativ och destruktiv, så att man kan förutsäga att låga sorters Lejon får sig en törn av materiell art.


*****

För den som klickade sig in på musiklänken här ovan. Här är en annan, en av mina favoritlåtar från 70-talets reggae. Det är brittiska gruppen Velvet Shadows. Gunget är suggestivt och budskapet enkelt: Det ser inte ljust ut för de onda på den bibliskt förutspådda dag då "solen förmörkas och månen ändras till blodsfärg". 

Notera från länken om blodmånarna 2014-15 att strofen BÅDE nämner en blodmåne (som implicerar en fullmåne) och en solförmörkelse (som innebär en nymåne). Undergångsteoretiker måste alltså hitta en tidpunkt i historien där på EN VISS ORT båda dessa fenomen följer direkt på varandra. Då kommer en del att gnissla länder medan andra sjunger med Velvet Shadows: "Hip hip hooray, Babylon ah fall down." 

3 kommentarer:

Havsörnen sa...

Enligt desinformatören Clas Svahns krönika så kommer rymdstenen in över Arecibo, Puerto Rico 02.00 den 28 sept, med destination havet. Kartan ger AC i Kräftan, samtidigt som alla vattentecknen är aktiverade, via Månen, Venus och Saturnus. Mars i Lejonet (eldklot) med Jupiter (Fiskarnas härskare) attackerar via 210-gradersaspekten Månen med halshuggna Ketu i Fiskarna, i Guds/Jupiters nionde hus. Samtidigt har vi den negativa rundgången mellan Mars i Eld och Saturnus i Vatten.

Det handlar alltså om en jättelik tsunami. Halva USA slukas, jordbävningar och vulkanutbrott följer över hela världen. Världsekonomin kraschar, bara kackerlackorna överlever. Men bloggen fortsätter som vanligt. :-)

Seaward sa...

Ett scenario upprepat om och om igen (med en del variationer) i Hollywoods produktioner!

Tyske u-båtskonstruktören och f.d. nazisten Otto Muck beskrev 1976 i sin tjocka lunta Alles Über Atlantis (även som kortad pocket på engelska) hur en gigantisk meteorskur som kan ses på flygfoton och som pepprade North och South Carolina i förhistorisk tid. En parallell till nuvarande"hotbild". (Mucks rekonstruktion framskapar en kollision mellan två himlakroppar och det som föll till jorden var gigantiska spillror)

Då sjönk kontinenten Atlantis (delar av nuvarande Atlantens botten) som Platons källa uppger: "på en dag och en natt".

Ska saker ner under vatten nu med, spelar väl bloggaren intill det sista i Titanics skeppsorkester :-)

Seaward sa...

En som fastnade för Mucks bok och forskade vidare:
http://en.was-this-atlantis.info/avant-propos.html