Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 6 september 2015

DN-drevet "Jag delar": Makten pekar med hela handen

Tillägg 150909. Den som vill kan istället hoppa direkt till Anders Johanssons reflektioner på AB:s kultursida. Där bjuds avsevärd fördjupning på det som sägs här nedan. Men så tog Johansson också tre dagar extra på sig att fundera igenom. Bloggen spottade fram det här inlägget i omedelbar reaktion på den märkligt unkna DN-kampanjen.

När den här bloggaren för några år sedan valde ut rasism och främlingsfientlighet som ett potentiellt lovande studioobjekt och hittade några flitigt återkommande astrologiska signaturer, kunde han aldrig föreställa sig att makten och etablissemanget skulle sänka sig så lågt som DN, Wolodarski och medkonspiratörer gör när de lanserar ett drev mot "hat, hot och rasism". Att instrumentalisera och utnyttja 100 kändisar och humanismen på detta sätt är under all kritik.

Makten och etablissemanget pekar med hela handen i denna kombinerade akt av drev och propagandamanifest. Jag generas å de 100 kändisars vägnar, som naturligtvis inte finner något att invända sig mot i detta überkorrekta upprop. Satan ikläder sig gärna rollen av ljusängel eller humanist!

Dessa 100 är vanliga människor, några, som Jonas Gardell fejkdoktor i teologi med intentionen att korrumpera den ursprungliga kristendomen, andra mjölkkossor i det rovkapitalistiska underhållningssystemet. Vad har den cyniska stekaren Avicii att göra i detta sammanhang? 

Den som har huvudet på skaft kan här se Pengarna och Makten värva 100 namn för att de är skitskraja för förändringar i folkdjupet, så att den larmande hop de tidigare levt så gott på inte längre följer anvisningar från ovan. 

Jag läste för flera år sedan en enda samhällskritisk artikel av den numera identifierade "hatskribenten" Julia Caesar men noterade genast att kontexten på sajten Snaphanen var typiskt danskt främlingsfientlig, intresserade jag mig inte vidare för henne intill hennes identifikation (horoskop här). Men jag måste helhjärtat instämma i hennes åsikt om det svenska mediedrevet som i "Jag delar" återigen visar vad de sysslar med:

"Jag känner jargongen på redaktionerna. Cynismen. Arrogansen. De råa skämten. ­Grandiositeten. Maktberusningen. Journalister vet alltid bäst. För den korkade allmogen har de bara förakt."

Paradoxalt är det DN själv som häromdagen ompublicerar detta i Orrenius av dödsdrift eller orent martyrbehov skapade artikel. Ledsen ni 100, men ni har just låtit er utnyttjas av Bonniers kapitalistiskt motiverade cynism. Jag har döpt rovkapitalismen till Hydran.


Utmärkande för den besinningslösa girigheten hos Bonniers och dess likar är att den inte drar sig för att berika sig med alla medel. Se Aftonbladet-Schibsted, det är vardagsmat att i motbjudande sentimentala slaskreportage parasitera och profitera på den naturliga godhet och empati som är inbyggd redan i det biologiska människodjuret, även om det saknar all bildning och inte ens vet att humanism ursprungligen var en doktrin som satte Gud över människan. Även ur detta perspektiv avslöjar sig den religionshatiska tidningen DN ständigt som Satan som förklär det kosmiska regelverket i förvrängd form. 

Minns satanismen som föredrar bilden av katolicismens grundare Simon Petrus korsfäst upp och ned? Detta är vad DN och Wolodarski sysslar med. Detta är inte ett ärligt upprop det är falskt och med baktanken att rädda de nuvarande makthavarna från regeringsskifte 2018. Makten har aldrig velat något annat än bevara sitt eget. Om man kan klä upp denna fula instinkt i lite välvilja och humanism, så mycket bättre!

För kom ihåg vad gammelmedierna då och då erkänner: det är en mycket liten klick som nitiskt ägnar sig åt hat. En population är inte så defekt som alarmisten Wolodarski gärna vill föreställa sig. Människor är goda. Så varför detta larm? Makthavarna i Sverige i dag är ju dummare än stenen, de litar uppenbarligen inte alls på folkets förmåga att styra en lagom kurs mellan de ytterligheter som nynazistiskt patrask och tidningshusens drev representerar.

Sant är att den här bloggen själv ventilerat åsikten att svenska folket förfallit och befinner sig i närheten av den hjärntvättade pöbel som tappat allt intresse för makt och politik och nu enbart lever för sig själva på marknadskapitalismens favoriserade sätt. Jobbar flitigt och konsumerar så mycket det någonsin går. Men det är ingen tvekan om var bloggen placerar skuldbördan för att svenskarna via PISA-rapporter och genom journalisternas horribla oförmåga att pricka in prepositioner i sina rubriker. Marknadsliberalismen som Thatcher släppte loss runt 1979 har på några årtionden korrumperat västcivilisationen och dess befolkningar så djupt att inga upprop om humanism för att bevara de kapitalistiska maktstrukturerna lär förslå.

Det är västerlandets självförvållade undergång vi ser i vår egen livstid. Det hade jag aldrig räknat med när jag blev medveten om högerpolitikern Margaret Thatchers underförstådda rasism via den reggaemusik jag lyssnade mycket på fram till 1980-talets början. Men tecknen är odiskutabla. Hela den här stort uppslagna tidningsankan om några tusen flyktingar som säger "Aldrig mer Ungern" på sin promenad bort till den goda kapitalisten Angela Merkel är något av det mest unkna jag någonsin varit med om från tidningsvärlden. Ser ni inte vad det här handlar om? Kapitalistprojektet EU söker urskulda och legitimera sin fortsätta existens genom att singla ut och mobba Ungern. Och i detta skamliga politiska spel "("Hela havet stormar") deltar utan förbehåll Wolodarski och DN. Vägra denna makalöst hemska tidning och dess pseudo-humanism. För varje god artikel som slinker igenom skapas tio i syfte att indoktrinera läsaren.


*****

Låt oss titta astrologiskt på publiceringsögonblicket för Jag delar-drevet.


Jag kan gå direkt på den springande punkten eftersom drevet släpps lös under samma stigande tecken, publicisten Tvillingarna, som jag själv föddes under. Det är A och O för Budbäraren att inte mixa in någon egen agenda i meddelandet utan enbart rapportera. Bloggen har nästan från start haft en brasklapp uppe till höger att inläggen är skrivna utifrån olika perspektiv och avsikt. Men DN låter Karin Ekman spela den nyttiga idioten i en ärligt menad programförklaring och tiger om de verkliga skälen, de som jag antytt härovan.

Kan man då se en falsk Budbärare i ovanstående horoskop?

Ja, det kan man. Den springande punkten är nu inte Tvillingarna eller dess härskare Merkurius utan Saturnus. Varför? 

Därför att SANN HUMANISM BÖRJAR MED GUDSCENTERINGEN. Inte ens fejkdoktorn i kristen teologi, Jonas Gardell, har något att säga om detta i den one-liner DN publicerar!

När Tvillingarna, eller mer korrekt "det gudomliga paret" stiger i öster är detta en direkt referens till den oändlig lek vi som själar bedriver i himmelen, en lek som ibland uppenbaras även i tid och rum då Guds rike tränger igenom det materiella mörkret. Givet zodiakens konstruktion är det en logisk nödvändighet att hitta Guds Rike eller den Sanna Humanismen - Vattumannen - i det nionde hus som de gamla grekerna med bättre insikt än vår tids västastrologer kallade Guds tempel eller Guds hus. Tvillingarna är således Budbäraren som genom sin lekfullhet, t.o.m. sin erotiska kärlekslek, söker förmedla något av själens lycksalighet och odödlighet - dess sanna tillstånd som ren andevarelse. 

När den hellenistiska texten Tetrabiblos förklarade att enbart de tre Lufttecknen Tvillingarna, Vågen och Vattumannen var genuint mänskliga, utan inblandning av sneglandet mot materialism (Jord) eller lägre begär och könsdrift (Vatten), kunde författaren lika gärna ha sagt att vi i grund och botten är gudavarelser eller andar. Men bara den som förstått vad Vattumannen djupast beskriver, förstår att Mänskligheten ÄR Himmelriket. Därav Jesus gåtfulla uttalande, att Riket redan fanns runtomkring åhörarna, men de var alltför beslöjade, hemsökta av passioner eller onda andar för att uppfatta det.

Med denna inledning är vi nu i position att studera hur Wolodarski och DN förhåller sig till Budbärarens enda uppgift: att berätta om Gudsriket och hur alla själar eller andevarelser är förenade som ett. (Detta är en kognitiv realitet för den som kan andeskåda: hudfärg eller kroppskonturer, den enskilda kroppens volym i rummet, är inte längre giltiga demarkörer; andar rör sig fritt genom varandra och kan färdas så att säga, dubbelexponerade.)

Man skulle kunna hävda att det är detta tidningen berättar om efter att ha använt Occams raknkniv och kapat "överflödigt tjafs". De går rakt på den sekulära humanismen och talar om människors samhärighet. Men eftersom satanister söker förmörka SKÄLET till att mänskligheten är En, är detta ett cyniskt drev och inte äkta humanism. Saturnus ÄR sjunde himmelen, och aldrig syns detta så tydligt som när Ängeln eller Budbäraren (Tvillingarna) stiger fram i världen och pekar snett uppåt mot det nionde huset.

Men titta nu på Saturnus, representanten för Gudsriket i detta horoskop. Planeten befinner sig i Fiendens klor, som offer för Olyckan - i sjätte huset! Den naturliga läsarten - och de är så de 100 som värvats för att genom DN:s försök att utöva psykologisk utpressning på "osäkra element" i folkdjupet - är att Gudsriket eller den goda humanismen fångats in av Fienden (6e huset).

Men hur kunde detta ske? Jo, för att orsak och verkan är en illusion för den som ser den gudomliga Planen. I himmelen är allt samtidigt eftersom korruptionens tidsfaktor inte har något avgörande inflytande där. Tidningar och deras böljegång av återkommande teman är meningslösa eftersom allt alltid är närvarande för den som nått vishet. Och det galleriet är rikt! Vi kan därför glömma tanken om att Gudsriket skulle hållas gisslan av Fienden (hatare och sverigedemokrater i en enda röra). Saturnus i sjätte betyder - precis som i Fredrik Reinfeldts horoskop - att Gudsriket och den sanna humanismen är Fienden.  Vi har att göra med Satans falskspel, samma upp och nedvända imitation av humanismen som lett till att Svenska kyrkan numera viger infertila homosexuella par.

Men bortsett från att den perverterade Saturnus är horoskopets grundbult, kan man också studera det tredje mediehuset som ser ut att sjuda av god vilja - de 100 namnen kan alla mer eller mindre beskrivas via framgångens Jupiter i kombination med ledarskapets Sol i Lejonet (Månen står för det dunkla folkdjupet och folk "utan ansikte").

Problemet här är att Budbäraren inte ska befatta sig med OND BERÖMMELSE utan informera om det Högre. För Tvillingarna i öster förvandlas rikedomens och framgångens Jupiter till en "verksam illgörare". Det räcker med att påminna om hur Djävulen frestade mästaren under hans 40 dagar av fasta i öknen. All världens goda utlovade Frestaren, men Budbäraren var medveten om falsariet. Budbäraren är inte ens intresserad av Solen - sin egen väsenskärna - eftersom det är av ondo för en Budbärare att dra uppmärksamheten mot sig själv när det viktiga är Budskapet från Gudsriket.

Ingen kommer att läsa det här inlägget, men detta är vad DN skulle ha sagt om de inte varit satanister som sprungit den döende kapitalismens och makthavarnas ärenden. 

Finns det då inget gott med den här manifestationen, bortsett från att den är klumpig och övertydlig och inte lär förändra positionerna hos den allmoge vars protester DN inte ens låtsas om - folkets berättigade oro inför kapitalismens härjningar med landet som om det vore vilken bricka i makroekonomernas spel som helst.

Det goda skulle vara att Merkurius faktiskt har en klanderfri placering men tyvärr i Jordelementet så begränsad att den bara går på den döda ytan av materiell JORD och sedan via demonen Rahu överdriver "hatet" något helt ofattbart. Vi talar om tidningsredaktionernas egen upplevelse, instängda i sina skyddade redaktionsrum (4e huset, "intresset för det egna/privata"). 

Så till och med fast Merkurius ger ett gott bud via kampanjen, är det mycket tveksamt vem man söker värna om, egentligen. 

Eftersom JORD är förblindad gentemot LUFT i dess andliga aspekt ("kött och blod kan aldrig ärva himmelriket") och faktiskt också i varje intellektuell aspekt som utspelar sig i den helt abstrakta eller logiska verkligheten (utan några som helst referenser ned till gripbara ting i det materiella), ser det hur som om hela det här inläggets tes om sveket mot den äkta humanismen passerat spårlöst förbi när DN satte ihop det här polisiära påtryckardrevet. Att de 100 inte hade intellektets värld (Nous/Vattumannen) för ögonen, behöver inte sägas. Vi är i Sverige nu, landet som valde att glömma Gud och som tack skördade en journalistkår fixerad vid "hat". Det kallar jag poetisk rättvisa.

1 kommentar:

Anonym sa...

Avichi avicii är en helvetessfär. Frågan är om artisten är medveten om detta.