Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 3 september 2015

Avicii gör en Jimmie Åkesson - har pengarna och sjukskriver sig




Branschtidningen Billboard meddelade igår att överklasslyngeln Tim Bergling sjukskriver sig. Han har tidigare i svenska medier cyniskt uppgivit att det är mer affärsplanering är musikalitet som gjort honom till stor stjärna bland alla de myriader som saknar utvecklad musiksmak. 

Ja, riktigt så ärlig var han förstås inte, men kolla Aftonbladets översättning av kungörelsen i branschtidningen och hör vilken grotesk CORPORATE BULLSHIT som rinner ur Aviciis östermalmsgap. Man måste instinktivt ogilla dessa stekare. Troligen är det inte ens han själv som satt ihop presskommunikén, men skulden för att inte klara av att "stay in character" faller på honom eftersom han godkänt detta som sitt eget uttalande.

Blajandet om egenvård får mig direkt att tänka på bedragaren Jimmie Åkesson som det minsann inte gick någon nöd på då han sjukskrev sig för utbrändhet och fortsatte inkassera pengar från riksdagsuppdraget och sjuklön. Till skillnad från det utblottade affärsprojektet Metallica som måste turnera nonstop för att inte gå i konkurs sitter Avicii på degen. Han kan därför svika sina fans och softa invid swimmingpoolen.

På en mer seriös not är det förstås den dödliga ondskan i Saturnus attack mot Lejonet som griper in i ränksmidarens födelsehoroskop. När jag ser den här pågående katastrofen mellan Skorpionen och Lejonet (jfr. tidningarnas larmande om flyktingkatastrofen denna sommar) så slår det mig att hans kritiserade senaste "grova video" stämmer in på samma symbolik. Minns det kritiska inlägget om Calle Schulman och smaklösheten där även stekaren Johan Renck (fd artisten Stakka Bo) figurerade. Onyanserade dramadrottningar var min slutsats när det stör sig illa mellan dessa två zodiaktecken. 

(Jag känner en ytterligt förfinad musiker med Solen i Lejonet och Månen i Skorpionen så varje regel har sina undantag. Man måste väga in alla faktorer för att se om de primitivistiska omina kvarstår eller om olja gjuts på vågorna.)

I Aviciis fall är det påfallande tydligt hur transiterna i tiden blandar sig i hans Sol-Lejon och Mån-Skorpion så att omdömet fördunklas och en grov video och fortsatta hälsoproblem resulterar.




Det finns minst två astrologiska anledningar till att Avicii svarar så negativt på Saturnus pågående transit. Dels har han som sagt den "fallna" Månen i Skorpionen, en position bloggen empiriskt kunnat knyta till råbusens mentalitet och ett övermått av mordiskhet. Jämför hans nya våldsvideo, skapad under den tid i livet då kallhamrade Saturnus går genom hans sinnelags tecken och verkligen fryser allt till nollpunkten.

Men därtill befinner sig hans fallna psyke och kroppsvätskor i kriszonen redan från födelsen (= benägenhet till hälsoproblem) eftersom Skorpionens härskare söker bränna upp det förgiftade vatten som Skorpionen ändå lärt sig leva i. Mars står enormt stark i Eld, i Lejonet, och ger en positiv sensationalism som också kan rubriceras "dramadrottningens åtbörder". 

Inte undra på att de stupida massorna köper en sån här posör! De tamasiska tecknen (Oxen, Lejonet, Skorpionen och Vattumannen) har något fast och solitt över sig som imponerar på svaga människor. Samtidigt sticker inte indisk filosofi under stol med att Tamas guna representerar subhumana världar, oupplysta och t.o.m. dåraktiga världar. Rajas guna (passionens kvalitet) är människans normala plattform medan Sattva guna (medvetenhetens kvalitet) utmärker det goda livet, det liv där vi hittar filosoferna. 

Läran om de tre typerna av liv fanns i det antika Grekland men jag har aldrig tidigare kopplat dem till indiernas tre gunas. Läs gärna Platons Gästabudet (Symposium) för flera talare som berör "de tre liven". En närmare undersökning behövs innan man fastslår identiteten, men mycket talar för att det i grund och botten handlar om samma triad. Det är mycket möjligt att också Søren Kierkegaards tre livsformer (moralfilosofens horoskop här) har sin upprinnelse i den antika doktrinen om de tre livsformerna.

Om Saturnus nu kastar sin restriktiva 270-graders blick mot Mars i Lejonet hämmas inte bara den martiala energin utan naturligtvis också den allmänna livsenergins symbol Solen. Men i termer av transiter är det förstås oändligt mycket viktigare att Saturnus nu skapar betryckthet i Skorpionen och samtidigt söker kväva Mars. Det stavas hälsoproblem eller olyckstillbud hela vägen. 

Så naturligtvis gör Avicii rätt i sin "Jimmie Åkesson". Lite hälsosvikt har aldrig bekommit en rik människa som kan ta obegränsat ledigt för att "rätta till" den detaljen. Aviciss listades bara någon dag innan Billboard-kommunikén av Svenska Högerbladet som en av de mest "lönsamma" svenska artisterna det senaste året så jag förmodar att han utan ånger över svikna fans känner att han kan ta sig ledigt. I den meningen blir sjukskrivningen bara ett svepskäl inbäddad i det motbjudande företagsbabbel Billboard trycker och Aftonbladet översätter utan att ens kommentera tragikomiken i en ung man som låter som vilken psykopatisk storföretagare som helst.

Sverige borde skämmas över att producera såna här exportvaror.

*****

Se även tidigare inlägg om Avicii: Befria världen från pseudoledare 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Och du kallar andra för rasister !

Seaward sa...

Om du vill kalla dig kommentatör värd namnet får du faktiskt utveckla dina tankar en smula. Ovsnstående flåsljud betyder faktiskt ingenting utöver att man kan ana att inlägget på en eller flera punkter var läsaren misshagligt.