Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 31 augusti 2015

Vapenlobbyisten Hultqvist och svenska lismandet inför USA




Ett vulgärt propagandastycke i dagens DN signerat försvarsminister Hultqvist (s) men säkerligen en produkt av samma spökskrivarverkstad som gör sitt bästa för att få Löven att låta lite mindre borttappad, Storfinansens bulvan som han är.

Artikeln dignar under information om Ryssland som stinker av amerikanskt spioneri och underrättelseofficerarnas flitiga knappande på miniräknarna för att ta fram siffror på Fiendens satsningar. Lite populistiskt ordande om matbränningen slängs in - olyckligtvis innehåller public service mer nyanserade morgonnyheter om de stora protesterna mot samma matbränning inom landet, så i den här delen misslyckas skrämseltaktiken pga. dålig tajming - vilket förstås förutsätter att mottagaren lyckats ta del av såväl morgontidning som morgonradio. (Undertecknad börjar alltid sin dag genom att lyssna på flera kanaler för att se hur "dagens hjärntvätt" lagts upp. Ibland är alla partner införstådda, men ibland skär sig perspektiven.)

Men jag hajar verkligen till när jag ser försvarsministerns spökskrivare dabba sig i formuleringen: "Övningsverksamheten har en tydlig signalverkan. Den handlar om att demonstrera militär förmåga..."

"Signalverkan"! Här brister den fejkade objektiviteten. Ryssen - Fienden - kan som bäst ha en avsikt att symbolisera/signalera något med sina militärövningar. Det är den svenska vapenindustrins och USA:s handgångne man Hultqvist och hans spökskrivare som tillåter manifestationen ha en "tydlig verkan". Kort sagt: Hultqvist skiter på sig när han ser dessa trupprörelser på rysk mark. Men det var väl inte det den starke mannen ville avslöja?

Horoskopet visar att Löfven inte är bättre än Reinfeldt på att dela ut ministerposterna, i Hultqvist har han verkligen hittat ett "osäkrat vapen" vars horoskop inget hellre vill krig - bara för att det han känner sig mer levande när det händer något!



Bortse från DN-propagandans publiceringshoroskop i yttre kretsen och titta enbart på försvarsministerns eget horoskop i kraftigare färger.

Solen i Skytten är expansiv, vill inte vila på några lagrar. Sinnelagets Måne står stabil i Lejonet och svarar direkt och dramatiserande på Solens direktiv. Detta är bra synergi mellan de båda Ljusen, men eftersom Månen eller psyket inte i sig utvärderar är den beroende av sin herre Solen. Tänk om Hultqvists överherre USA ger honom "bad intelligence", skickar honom falska uppgifter som han och spökskrivaren nogsamt blåser upp och låter DN publicera?

Tyvärr lider Hultqvists horoskop av den NEGATIVA SENSATIONALISMEN, en förfining av den enkla "sensationalism" som uppstår när Eld och Vatten kommer i explosivt urladdande kontakt. I bloggens begynnelse gjordes ingen åtskillnad på de fall där sensationalismen utspelar sig mellan en planet och dess planetära disponent och i vilken polaritet/vilket element respektive himlakropp befann sig. Hos försvarsministern finner vi lämpligt nog en Sol-Skytt som inifrån drivs av Skyttens härskare Jupiter i en extremt negativ position.

Jupiter i Skorpionen är som en helvetets vakthund, ständigt på tårna för att se så långt in i skorpionmörkret som möjligt. Sol-Skyttens uppgift blir sedan att slå på stora trumman (eftersom Skytten är expansiv och sinnelagets Måne i Lejonet därtill dramatiserande). Hultqvist hade varit perfekt som journalist i DN-bossen Wolodarskys stab - samma nerviga gränsande till neurotiska oro som Eld och Vatten i samma horoskop driver fram.

Men det här är inge sista ordet. För djupt under det defensiva och försvarsorienterade Sol- & Jupiterkombinatet finns en avgörande faktor: Jupiter i Skorpionen är inte sista ordet till detta spejande in i Skorpionen och de dunkla begären och dödsdriften. Sista ordet kommer med krigshetsaren Mars som äger eller disponerar framgångens Jupiter och denna Mars kan inte ytterligare reduceras eftersom den står i sitt positiva härskarläge i Barnets och Utbrytarens tecken Väduren.

Välvilligt skulle man kunna se detta som barnet Ryssland/Putin som är föremål för USA:s och lakejen Hultqvists vaksamma blick. USA tycker sig ha kontrollerat världen en lång tid nu genom sin onda kapitalism och kulturimperialismen som t.ex. innebär att bloggaren har samlat på sig hundratals horoskop på Hollywood-skådisar men inte ett enda namn på en rysk skådespelare! Nog har USA varit framgångsrikt i spridandet av sin lögn, "den amerikanske drömmen", som undersökningar påvisat är ett falsarium. Folk emigrerar till USA ståndscirkulerar inte alls som utlovat, de blir kvar på botten. Vitt eller latinskt skräp eller andra sorter som inte ens nämns vid namn. Möjligtvis undantagna är några svenska skådespelarfamiljer och en handfull svenska datatekniker...

Men Mars i Väduren indikerar inte i första hand USA i Hultqvists horoskop, utan den här sossepampens avgrundslika naivitet och omognad. Denna Mars i positivt härskarläge är ett skrikande spädbarn utan utvecklad omdömesförmåga eller intellektuella perspektiv och här har vi krevaden av bebisångest när mamma USA:s trygga mjölkbröst är tillstädes: ryssarnas vapenövningar skrämmer skiten ut lillpojken. Det är också Barnet som skriker av upphetsning när pappa och mamma jollrar och viftar med leksaker framför det. Det är Barnet som lockas in i en vild och äventyrlig värld.

Det förvånar mig inte att den fege och bekräftelsesökande Löfven knyter horoskop av den här kalibern till sig, negativa sensationalister som egentligen söker sensationalistiska tidningsrubriker. Men förklaringen är, som nämnt flera gånger, att Sverige är kört i botten andligt och moraliskt. Ont finanskapital regerar denna skendemokrati, och det är bara när folk är medvetna om detta som de förmår välja radikala och dugliga ledare. Sedan årtionden har dock svenska folket glidit ner i gyttjan och är idag så i grunden materialistiska och borgerligt "postpolitiska" och upptagna av sitt individuella livsprojekt att de villigt väljer de regeringar som de verkliga makthavarna manipulerar dem till. 

Därför får vi så här omogna gubbar i viktiga positioner. Därför får vi mediokra påläggskalvar som Wolodarski att regissera den USA-trogna propagandan i Sveriges största dagstidning. Minns att judiskättade Wolodarski har sitt eget folks vedermödor under Sovjetunionen (och dessförinnan) att hela sig från, men inget tyder på att han är intresserad av att reparera det nedärvda trauma. Hade så varit skulle Bonniertidningen inte så ensidigt favorisera USA med tramsiga quiz som manar svenskarna att memorera USA:s delstater! Öppna ögonen och se vilken manipulation DN stundligen bedriver!


Inga kommentarer: