Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 14 augusti 2015

Sverige - en nation av näriga lögnare

Den här bloggen har under sommaren lämnat walkover. Det är bara spilld energi att orera över den nuvarande kapitalistiska världsordningen och den pseudomoral den lyckas tuta i folk, i synnerhet folkledarna.




Min sista kommentar blir denna bildkombination. Direkt på IKEA-morden skyndade polis ut att stävja en potentiell främlingsfientlig motreaktion ur folkdjupet - ett invandrarhat framskapat av samma rovkapitalism som sedan lejer en man att vädja om "öppna hjärtan". 




Jag synades genast bluffen, men saknar numera ambition att kommentera små människor och företeelser. Skärmdumpen fick ligga i några dagar - tills jag nu ser detta. Visst var IKEA-morden politik. 

Ingen ska inte tro att exportminister Damberg - en fulare högersosse får man leta efter - var på IKEA bara för att betyga medlidande och "visa sitt stöd". 

Nej, här handlar det om krishantering på KAPITALISTERNAS NIVÅ. För visst VAR det politik om sanningen nu ska fram. Sveriges varumärke har återigen skadats och även IKEA:s.

Så här avslutar bloggen sin historia, med två skärmdumpar från Aftonhoran, tidningen som är lika insyltad i landets andliga degradering som någon. Inte så ärorikt. 

Men det går inte längre att tala om moral, när materialismen förnekar de högre världarna och kapitalismen har kapat moralbegreppet och använder det för sina egna syften (tänk Löfvens patetiska utspel, inte minst det om arbetsmoral). 

Det finns inget sammanhang, ingen sanning alls, att hämta från de styrande och deras mediemedlöpare. Landet, liksom EU, är i praktiken kört i botten. Men det kommer att ta några år innan alla inser det.

Härifrån kommer bloggaren att odla sin egen trädgård, fastlåst intill döden i statens och marknadens (de där som sitter i samma båt) moderna form av slaveri. Det visade sig att arbetsförmedlingen kunde kombinera Fas 3 med statssubventionerad halvtid ute på marknaden, så kvarvarande läsare behöver inte sörja. Bloggaren är sedan förra hösten återigen uppe vid fattiggränsen. Var det ett sånt samhälle socialdemokratin en gång tänkte sig? 

Jag tvår mina händer och hänvisar till denna redliga artikel från kulturredaktionen, den lilla ö i Aftonhoran vars luft man ännu kan andas:


http://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/article21245030.ab



Tillägg. Fastän detta avslut var helt oplanerat, tycks publiceringsögonblicket bekräfta! Remarkabelt tydlig himmel klockan 16.58 i Stockholm! (Karta följer strax)



Horoskopet visar att det finns något sådant som en "god dag att dö" - det alla martyrer drömmer om. Det som dör i detta tecken transporteras som synes upp till högsta ort !!!

Eller säg så här: när under EXAKT nymåne det högsta gudomligt goda (hus 9) fortfarande bara är den SUBLUNÄRA VÄRLDENS vattniga och drömska uppfattning om vari Det Goda består, då kan den skatta sig lycklig som gör sin sorti då kungamakaren Regulus och Guds egen planet Jupiter kröner zenit och den senare tack vare Skorpionens vänskapsförhållanden fungerar verksamt som den välgörare den i grund och botten är.

Bloggens skorpioniska giftsting får här sin slutliga bekräftelse. Det som sagts har sagts ur perspektiv av den fallna Mars - en underdog - men i ett högre syfte, ett syfte Regulus här sanktionerar. Notera dödens Saturnus som en verksam illgörare i första huset. Detta är således bloggens officiella dödshoroskop. Om något ytterligare inlägg dyker upp är det andarnas verk! :-)

7 kommentarer:

Havsörnen sa...

Thank you for the music of the spheres.

R.I.P.

Med brasklappen: Numquam dic numquam.

Anonym sa...

Överensstämmer med föregående talare: Never say never! Nu aspekterar ju Saturnus din Navamsha-Måne samt att det blir väldigt emotionellt kommande månad såsom Venus och Mars är i Kräftan. Och Tvillingarna är per se "fickle minded", så du lär hitta nya ingångsvinklar. Okej, Ardra är stormigt och styrs av Rahu. Själv ser jag det som (trots din ovilja) en möjlighet att f.ex. penetrera Nakshatras. :) Oavsett. En lärorik blogg!

Mvh/Specsavers

Seaward sa...

Att stånga huvudet mot den påvra maktens egen struktur är bara själsdödande så ett fortsatt astrofokus på Sverige är uteslutet.

Jag har dock lösa planer på att i långsamt tempo översätta till engelska ett och annat inlägg och summera vissa tankar som ligger upprepade över dussintals inlägg. En ny blogg med andra ord.

Susanne sa...

Märkligt - kartan här ovan är nämligen högst relevant även för mig, eftersom mitt yrkesliv som anställd med månadslön (som jag tillfälligt återinsteg i i våras) "dog" klockan 17.00 i går fredag! Jag kommer högst sannolikt aldrig mer att lyfta månadslön utan endast inkomst i form av få timersättning/arvode.
En ny fas i mitt yrkesliv står alltså för dörren, och med nymåne i 10:e kanske man kan hoppas att det blir givande. (Alltså inte att det kommer att ge så mycket pengar, men givande på ett annat sätt...) Och Jupiter konjunkt min Venus, och även merkurius i 11:e... ja man kan ju hoppas...

Jag önskar även dig lycka till med dina planer!

Seaward sa...

Transiter är luriga ting. Kartorna kan vara nog så extrema (karaktärsstarka) men om den plötsliga intensifikationen av narrativet på himlen åtföljs av något jordisk skeende har väl i allmänhet en mänsklig agent att tacka, en individ vars eget horoskop kuggar i tidens tecken och där tiden utlöser en stark reaktion. Utöver nymånens inträffande i ditt tionde hus, tänker jag också på att Kräftan alltid står för det impermanenta eller naturliga slut - och således går stick i stäv med det tionde husets (och Stenbockens) dröm om sitt tusenårsrike (eviga rike här på jorden). Skyll Vågen i öster för att karriärhuset blir så "medfödd" instabilt. Vågen i sig är inte en ledare utan en "kollega" en "lagspelare" och Venus instinkt att harmoniera med "den rådande makten" blir därför logiskt det gungfly eller den ebb och flod som Kräftan tecknar - här i tionde huset för makt och karriär.
Naturligtvis kan detta logiska sammanhang kullkastas eller förstärkas av andra ingredienser. En stark Saturnus men placerat i ett obskyrt hus skulle t.ex. mest ge ett passivt framhärdande, men inte mycket till egen vilja eller förmåga att ta kontroll över sitt liv. Undertecknad har Saturnus i väster, stark (prominent hörnläge) men tenderar att uttrycka sig genom "den andre". Viljan till makt har mejslats fram genom ett liv där ego-ascendenten haft Saturnus som opponent eller sparringpartner. Horoskop, när man tänker närmare på saken, är verkligen nebulösa. Ibland ser man ingenting, ibland lyser de tydligt. Detta har förstås delvis att göra med den egna kartans kognitiva egenskaper!

Nästa, ännu inte namngivna blogg på engelska, kommer att börja med det tema som övertygade mig om den sideriska zodiakens förträfflighet: mördarna. När jag häromdagen upptäckte att samlingen saknade en av USA:s värsta, förlagan till alla bestialiska långfilmsfigurer som skinnflått kvinnor och tillverkat heminredning av deras skinn och skallar, vad hittades då, om inte ännu en fallen Måne i Skorpionen "understödd" av en fallen Mars i Kräftan. Ed Gein satt av sitt liv på anstalt för de kriminellt sinnessjuka - ett mycket passande utfall för den sublunära Vatten-principen. Störningarna mellan Vattumannen och Skorpionen är också helt i linje med det sociala utanförskap, men mannens önskan om att "klä sig i sin döda mamma" stinker den fallna Mars i Kräftan med modersplaneten Månen i fallet läge...

Någon lycka för planen finns inte i mitt födelsehoroskop, men jag känner mig mer sporrad att anstränga mig språkligt den här gången och skriva bra engelska - förutom att den intressanta sideriska zodiaken behöver fler apologeter på det engelska språket. Hinduerna vet redan.

Anonym sa...

Tack föronen bloggen! Jag kommer sakna dig!

Seaward sa...

Tack för avtackningen! Som någon säkert sett har bloggen överlevt sig själv. Den som älskar slentrianens igenkännbarhet kanske skulle skriva samma inlägg till döddagar, men nu jag vill använda tiden till annat. PRINCIPERNA är tillräckligt utredda och exemplifierade sedan länge.